אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מצרים מתחילה למכור אג"ח כדי לעמוד בתנאים לקבלת 12 מיליארד דולר מקרן המטבע צילום: בלומברג

מצרים מתחילה למכור אג"ח כדי לעמוד בתנאים לקבלת 12 מיליארד דולר מקרן המטבע

הממשל המצרי עושה מאמץ להגדיל את רזרבות המט"ח שלו על מנת לעמוד ביעדים לצורך קבלת הלוואה מהקרן שתפחית את עלויות האשראי של המדינה

29.07.2016, 19:02 | בלומברג

מצרים מעוניינת להגדיל את רזרבות מטבע החוץ שלה - ותעשה זאת באמצעות מכירת היורובונד שברשותה (אג"ח בינלאומיות שאינן מונפקות במטבע המקומי). לצורך כך ייפגשו בכירים בממשל המצרי בשבוע הבא עם מספר בנקי השקעות - כך על פי גורם בכיר בממשלה. מצרים מבקשת להגדיל את רזרבות המט"ח כדי לממן תוכנית כלכלית רחב היקף שתתבסס על הלוואה בגובה 12 מיליארד דולר מקרן המטבע העולמית.

משלחת של הקרן אמורה לבקר מחר במצרים כדי להתחיל במגעים הצפויים להימשך שבועיים. הרשויות במדינה שואפות להגיע תוך שבועיים אלו להסכם ראשוני - כך אמר לבלומברג סגן שר האוצר המצרי אחמד קושוק.

נשיא מצרים עבד אל פתח א-סיסי, צילום: איי אף פי נשיא מצרים עבד אל פתח א-סיסי | צילום: איי אף פי נשיא מצרים עבד אל פתח א-סיסי, צילום: איי אף פי

הממשלה אמרה ביום שלישי כי היא הייתה רוצה להשיג סיוע פיננסי חיצוני בהיקף של 21 מיליארד דולר בסך הכול במהלך שלוש השנים הבאות. הכסף ייועד לתוכנית ממשלתית להשבתו של האמון בכלכלה הנאבקת עם מחסור בדולרים המערער את אמון המשקיעים. בין הצעדים שהממשלה מתכננת למטרה זו הם הגדלה של מס הערך המוסף וכן קיצוץ בסובסידיות במטרה לצמצם את הגירעון התקציבי, אומר קושוק.

הפעם האחרונה שממשלת מצרים הנפיקה יורובונד היתה ב-2015, אז גייסה המדינה בדרך זו 1.5 מיליארד דולר. "אם ניישם את תוכנית הרפורמה ונקבל את אישור קרן המטבע העולמית, עלויות האשראי שלנו ירדו. אנו מייצרים את התנאים הנכונים להליכה לשווקים", אמר קושוק. היורובונד המצרי ל-2025 התקדמו לאחר הודעת הממשלה ששיחותיה עם קרן המטבע העולמית נמצאות לקראת סיום. תשואת אגרות חוב אלו צנחה ב-70 נקודות בסיס ועמדה על 6.92%. כך על פי נתונים שנאספו בידי בלומברג.

רזרבות המט"ח של מצרים צנחו ביותר מ-50% מאז ההפיכה של 2011 שהביאה להדחתו של חוסני מוברק, והרתיעה תיירים ומשקיעים מלהגיע למדינה. הרזרבות טיפסו ב-7% מאז ספטמבר לרמה של 17.5 מיליארד דולר. כך על פי נתוני הבנק המרכזי של מצרים. בדירוג S&P מקבלת מצרים את הדירוג מינוס B – באותה דרגה עם ארגנטינה, יוון ופקיסטן.

בנוסף להלוואה של 12 מיליארד דולר מקרן המטבע העולמית, יתר הכסף יגיע מהבנק העולמי, "אפריקן דבלופמנט בנק" ומעוד הסכמים דו-צדדיים. מצרים מקווה לקבל את התשלום הראשון של לפחות 2 מיליארד דולר בתוך חודשיים, אומר קושוק.

תגיות