אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אישום: הונו באופן שיטתי רוכשי דירות בהיקף של 25 מיליון שקל צילום: שאטרסטוק

אישום: הונו באופן שיטתי רוכשי דירות בהיקף של 25 מיליון שקל

כתב האישום חושף את מנגנון הפעולה של חמישה מעורבים שגבו מקדמות לרכישת דירות שלא הוצעו למכירה; הונו 60 מתלוננים בין השנים 2011 ל-2014

31.07.2016, 12:06 | זוהר שחר לוי

כתב אישום הוגש היום (א') נגד מספר מעורבים בפרשיית הונאה גדולה של קרקעות בהיקף של 25 מיליון שקלים. הנאשמים גבו מקדמות לרכישת דירות שכלל לא הוצעו למכירה והונו כ-60 מתלוננים.

כתב האישום הוגש לבית המשפט המחוזי באמצעות עו"ד נועה ברח"ד מהחוליה הכלכלית שבפרקליטות מחוז ירושלים והוא מייחס למעורבים בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, סחיטה באיומים, שיבוש הליכי משפט הלבנת הון, עבירות מס ועבירות על חוק פשיטת הרגל.

על פי האישום, המעורבים, יצחק בריל, נאור בשארי, אלון אליהו כהן, דן עמדי ואליעזר סלומון, פעלו לרמות רוכשי דירות באופן שיטתי. לפי הנטען, אלה פנו לרוכשי הדירות ודרשו לקבל מהם מקדמות עבור רכישת דירות שכלל לא הוצעו למכירה.

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

במסגרת ההונאה, הציעו הנאשמים דירות במחיר הזול משמעותית ממחיר השוק לקונים פוטנציאליים תוך הסבר כי מחירן הנמוך של הדירות נובע מהעובדה שהן בבעלות משרד הביטחון ומוצעות במחיר מוזל לנכי מערכת הביטחון. "בפועל", טוענת הפרקליטות בכתב האישום, "לא היו קיימות דירות המיועדות לנכסים, ומשרד הביטחון או רשות מקרקעי ישראל אינם מוכרים דירות מוזלות לנכים".

ההונאה התבצעה בין השנים 2011-2014 כשלמשטרה ולרשות המסים, שם נחקרה הפרשה, הגיעו למעלה מ-60 מתלוננים. בין היתר נטען כי אותם מעורבים זייפו מסמכים שנחזו להיות מסמכים רשמיים, קיימו ישיבות הסברה עם אחרים מטעמם שהתחזו לעובדים של מנהל מקרקעי ישראל, וקיימו ישיבות במשרד עורכי דין כדי לשכנע מתלוננים באמיתות פעולותיהם.

לפי התלונות שהצטברו במשטרה, חלק מלקוחות רכשו מספר דירות מהנאשמים ואלו קיבלו מהם במרמה, כך נטען, סכומי כסף המסתכמים בכ-25 מיליון שקל.

לפי כתב האישום, 40 קונים נוספים נפלו קורבן לתרגיל ההונאה ושילמו לנאשמים סכומי כסף נוספים שלא ידוע מה שוויים. אותם 40 קונים לא התלוננו במשטרה וחלק מהם קיבלו את כספם מהמעורבים עוד בטרם החלה החקירה.

עוד עולה מכתב האישום כי הנאשמים ביצעו פעולות רבות אשר נועדו להסתיר או להסוות את מקור הרכוש האסור, את זהות בעלי הזכויות בו, את מקומו, את תנועותיו ואת עשיית הפעולות בו וכך ביצעו עבירות של הלבנת הון, בהיקף כספי של כ-25.3 מיליון שקל לפחות. בנוסף, נטען, כי לא דיווחו לרשות המסים על הכספים שקיבלו ולא שילמו עליהם מס.

כתב האישום הוגש בתום חקירה משותפת למשטרת ישראל, רשות המיסים וחוקרי כונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים. הפרקליטות מבקשת לעצור שניים מהנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

תגיות