אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: HPE במגעים למכירה ב-40 מיליארד דולר צילום: בלומברג

דיווח: HPE במגעים למכירה ב-40 מיליארד דולר

ענקית הטכנולוגיה האמריקאית נמצאת במגעים עם קרנות פרטיות כגון קרלייל ו-KKR. המגעים מתייחסים לרכישת פעילות התוכנה בלבד ב-8 מיליארד דולר או החברה בכללותה

31.07.2016, 15:47 | רפאל קאהאן

HPE מנהלת מגעים עם קרנות פרטיות למכירת פעילות התוכנה שלה או למכירת כל החברה, כך עולה מדיווח של סוכנות רויטרס בסוף השבוע. על פי הדיווח, במקרה של רכישת פעילות התוכנה, היקפה הכספי של העסקה צפוי לנוע בין 6 ל-8 מיליארד דולר, כך מסר גורם המעורה במגעים. אם תבשיל העסקה לכדי רכישה של כל החברה, היקפה צפוי לנוע סביב כ-40 מיליארד דולר. בשלב זה מתנהלים המגעים מול שלוש קרנות: קרלייל, KKR ואפולו, אך לא ברור מה מידת העניין שלהן או אם הן פועלות במקביל או בשיתוף פעולה.

קראו עוד בכלכליסט

דיווחים אלה מגיעים לאחר שלפני כשלושה שבועות דיווחה סוכנות בלומברג על כך שהחברה והמנכ"לית מג וויטמן שוקלים את העמדתה למכירה. ככל הנראה שכעת מגששים בכירי החברה בקרב קונים פוטנציאליים לגבי ההיתכנות של עסקה מעין זו. ל-HP יש שלוש פעילויות מרכזיות בתחום התוכנה, כאשר אחת המרכזיות שבהן היא הפעילות בישראל של חברת מרקורי אשר נרכשה ב-2006 עבור 4.5 מיליארד דולר. בישראל מעסיקה HP כ-2,500 עובדים בתחום התוכנה ביהוד ורעננה.

אורי ברגמן, מנכ"ל HPE ישראל, שמעסיקה כ-2,500 עובדים, צילום: HP אורי ברגמן, מנכ"ל HPE ישראל, שמעסיקה כ-2,500 עובדים | צילום: HP אורי ברגמן, מנכ"ל HPE ישראל, שמעסיקה כ-2,500 עובדים, צילום: HP

בתחילת 2015 פיצלה HP העולמית את החברה לשתי חברות, הראשונה HP Inc והשנייה HPE. הראשונה בתחום ההדפסה והמחשוב והחברה השנייה, בניהולה של מג וויטמן מתמקדת בתחום פתרונות מחשוב ארגוני, כגון מחשוב ענן, פתרונות תקשורת ותוכנה ועוד. על פי הדיווחים האחרונים, פעילות התוכנה של החברה החלה להראות שיפור עם עלייה קלה ברווחים ובמכירות.

HP ומג וויטמן מנסים למצוא דרך להתאים את החברה לתחרות עם הענקיות החומרה הצרכנית הסיניות כגון לנובו וכן עם האיום המתהווה מצד Dell.  האחרונה צפויה לרכוש את ענקית האחסון הארגוני EMC ובכך להפוך הלכה למעשה לאחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם. פיצול החברה נועד גם לחסוך לחברה את ההפסדים שנאלצה לספוג לאחר רכישת אוטונומי, עליה שילמה ב-2011 כ-10.8 מיליארד דולר ונאלצה למחוק 8.8 מיליארד דולר מהעסקה.

מכירת פעילות התוכנה יכולה להציל את מה שנשאר מחטיבת המחשוב הארגוני ולאפשר לה לחזור בכוחות מחודשים ולהתמודד עם אורקל, IBM, מיקרוסופט וגוגל בתחום מחשוב הענן, האחסון והביג דאטה. בשלב זה לא ברור אם המגעים נמצאים בשלבים ראשוניים או אם הם יבשילו לכדי עסקה. זאת ועוד, אם דוחותיה הכספיים של HPE יראו שיפור ברבעון הבא, תוכל החברה לדרוש יותר עבור עסקיה, כך שאם עסקה תהיה, היא ככל הנראה תבשיל בחודשיים-שלושה הקרובים.

תגיות