אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת ביטקוין סינית פותחת מרכז ברעננה צילום: גלעד אילוז

חברת ביטקוין סינית פותחת מרכז ברעננה

חברת ביטמיין הסינית חונכת מרכז מו"פ ברעננה שיסייע לה לפתח ציוד לכריית ביטקוין ומטבעות וירטואליים. מרכז הפיתוח ברעננה יעסיק עשרה עובדים וינוהל בידי גדי גליקברג, לשעבר סמנכ"ל ב־Spoondolies

01.08.2016, 08:13 | אסף גלעד

חברת ביטמיין (Bitmain) הסינית חונכת בימים אלו מרכז מו"פ ברעננה שיסייע לה לפתח ציוד לכריית ביטקוין ומטבעות וירטואליים. ביטמיין מייצרת מחשבים חזקים ושרתים שמאפשרים הנפקה של מטבעות ביטקוין והציוד שלה שולט במאגר כורי הביטקוין הגדול ביותר — Antpool — שאחראי לכרייה של 84 מיליון דולר בביטקוין שהם כ־20% מכלל כריית הביטקוין העולמית. ביטמיין נחשבת לחברת הביטקוין הגדולה בעולם לאחר שמתחרותיה קויטרה ובאטרפליי לאבס סגרו את שעריהן. מאחורי הגעתה של ביטמיין לישראל עומד איגוד הביטקוין הישראלי שמצוי בקשר גם עם חברות נוספות בתחום. מרכז הפיתוח ברעננה יעסיק עשרה עובדים וינוהל בידי גדי גליקברג, לשעבר סמנכ"ל ב־Spoondolies, חברת ביטקוין ישראלית שניסתה להתחרות בסינים אך בסופו של דבר התפרקה.

מנהל מרכז המו"פ של ביטמיין בארץ גדי גליקברג , צילום: גלעד אילוז מנהל מרכז המו"פ של ביטמיין בארץ גדי גליקברג | צילום: גלעד אילוז מנהל מרכז המו"פ של ביטמיין בארץ גדי גליקברג , צילום: גלעד אילוז

כריית ביטקוין היא כינוי להפעלת תוכנה מבוססת אלגוריתמים שבסופה מקבל מפעיל התוכנה יחידת ביטקוין — מטבע וירטואלי שערכו עומד כיום על 636 דולר (2,390 שקל). מייסד הביטקוין האלמוני שמסתתר מאחורי הכינוי סטושי נקמוטו קבע כי בכדי לקבל יחידת ביטקוין יש לקנות אותה בכסף מבעליו של המטבע הווירטואלי, או לחילופין להפעיל ציוד חומרה המעבד את תוכנות הכרייה. יכולת המחשוב הגבוהה שמוכיח הכורה באמצעות הפעלת המחשבים החזקים והתוכנות המשוכללות מהוות הוכחה לרצינות של המשתמש בפני מערכת הביטקוין שבנה נקמוטו ומאפשרת לו להיות חבר ברשת מפעילי הביטקוין. חברות זו הופכת אותו למעין בנקאי של מערכת הביטקוין. כלומר, סמכות שיכולה לאשר עסקאות ולתעד עסקאות, כפי שעושים בנקאים במערכת המוניטרית הרגילה. לפי ההערכה, אוכלוסיית כורי הביטקוין העולמית מונה כ־80—90 אלף איש.

הסיבה שעשרות אלפי כורי ביטקוין רושמים ציוד יקר כדי לשמש כבנקאי ביטקוין היא התחרות על העמלות שמניבות העסקאות שמתבצעות במערכת הממחושבת. כל משתמש שחותם על בלוק עסקאות מקבל 12.5 ביטקוין לכל בלוק — סכום ששקול ל־8,500 דולר.

בשבועות האחרונים שוויו של הביטקוין עולה, בין השאר הודות להון של משקיעים סינים שמחפשים השקעה אלטרנטיבית לשוק המניות התזזיתי. "חלק מזה נובע ממשבר המניות בסין, אבל יש גם תנועה של הון רב שמחפש מקום להיתלות בו", אמר גליקברג ל"כלכליסט". לדבריו, "הביטקוין הוכיח את עצמו כהשקעה מוצלחת למרות הדימוי שמנסים להדביק לו".

בכך מתכוון גליקברג לפרשיות עוקץ שביצעו כמה חברות ביטקוין, בהן בורסת הביטקוין היפנית Mt. Gox שהודיעה על פשיטת רגל ב־2014, ואתר סילק רואד שסחר בביטקוין כחלק מפעילות הלבנת הון ופשע מאורגן. אך מאז אמינות המטבע הולכת ומתאוששת.

תגיות