אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לדוד משה היה רובוט צילום מסך: youtube.com

לדוד משה היה רובוט

פרויקט FarmBot כבר גייס בהזמנה מוקדמת כ-813 אלף דולר מיעד של 100 אלף דולר. המוצר שלו הוא רובוט-גנן שמבוסס על פרויקט קוד פתוח שיודע לזרוע, להשקות ולגדל שלל צמחים

01.08.2016, 13:59 | רפאל קאהאן

מחירי הירקות המאמירים כנראה תרמו לא מעט להצלחה של פרויקט הקיקסטארטר של פארמבוט. פארמבוט הוא רובוט גינון, או בלשון החברה שמייצרת אותו, מכונת איכרות CNC בקוד פתוח. הרובוט מאפשר לכל דיכפין לגדל בחצר גינת ירקות אוטומטית ללא צורך במגע יד אדם בעזרת אפליקציה.

קראו עוד בכלכליסט

הרובוט מתבסס על פרויקט קוד פתוח - כך שכל מי שרוצה לבנות אותו יכול לעשות זאת בעצמו בעזרת הפיתוחים של פארמבוט שניתנים להורדה בגיטהאב. אבל החברה עצמה מאפשרת להזמין את הרובוגנן גם בערכה להרכבה. ניתן להדפיס את כל החלקים ולא דרוש יותר מידע בסיסי באלקטרוניקה וזוג ידיים טובות על מנת להרכיב את המוצר הסופי.

מדובר כמובן בפרויקט שיעניין בעיקר מייקרים או חובבי גינון. הרובוט יכול לגדל כל סוג של ירק, צמח או פרח ללא מגע יד אדם. כל התהליך משלב הזריעה ועד הקטיף מתבצע באופן אוטומטי. פארמבוט יודע אפילו לנכש עשבים שוטים. השליטה מתבססת על אפליקציה שדומה מאוד למשחק פארמוויל שהיה פופולרי מאוד לפני מספר שנים,

בשלב זה, הערכה ניתנת להזמנה מוקדמת בעלות של 2,900 דולר, שמשקפת הנחה של 1,000 דולר על המחיר הסופי. הערכה מתבססת על מחשב ארדואינו מגה ורספברי פיי 2, שמשמשים לניהול היכולות של הרובוט. מעבר ליכולות הבסיסיות, החברה גם מציעה שלל חיישנים למזג אוויר, לחות ואיכות האדמה.

הפארמבוט מתחבר לשקע חשמל ביתי רגיל, ולדברי החברה ניתן אף להתאים לו מערכת חשמל סולרית. ניתן לשדרג אותו בעזרת ערכת תאורה שכבונוס מאפשרת גם צילום דרך מצלמת רשת למעקב אחר הגידול גם כשאתם לא בבית. אפשר גם לנצל את מי הגשם ולהוסיף לו מערכת ניקוז ואיסף מי גשמים להשקייה.

הפארמבוט מאפשר חיסכון עצום בהוצאות הגידול: הוא יודע לספק את כמות המים המדוייקת הנדרשת לכל סוג של צמח, כמו גם לדשן ולזהות מזיקים. אם אתם ניחנים בכישרון הנדסי מסויים תוכלו אפילו להוסיף לו פיתוחים משלכם בזכות העובדה שמדובר בפרויקט קוד פתוח.

מאחורי החברה עומדת קהילת מייקרים פעילה מאוד. מייסד הפרויקט, רוי אנדרסון, מחזיק בהשקפת עולם שיתופית והוא עומד על כך שכל ההוצאות והעלויות, הן של פרויקט הקוד הפתוח והן של החברה, יהיו שקופים לגמרי. המשלוחים הראשונים של הפארמבוט צפויים להישלח בפברואר 2017 עבור אלה שהזמינו בהזמנה מוקדמת, שאר הסקרנים יאלצו להסתפק בפרויקט קיקסטארטר שצפוי להיפתח בקרוב או בבנייה עצמאית של הרובוט על בסיס המידע שניתן למצוא באתר הבית של הפרויקט.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה