אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פימי תנפיק את פארם־אפ בשווי של חצי מיליארד שקל צילום: צביקה טישלר

בלעדי לכלכליסט

פימי תנפיק את פארם־אפ בשווי של חצי מיליארד שקל

הקרן, בניהולו של ישי דוידי, רכשה בשנת 2013 מחצית מחברת הפצת התרופות תמורת 24 מיליון דולר. במקביל תממש פימי את אחזקתה (70%) ביצרנית המוצרים לתעשיית התעופה גבעון במחיר המשקף תשואה של 300% על השקעתה

02.08.2016, 06:51 | גולן חזני

קרן פימי יוצאת להנפקה של חברת פארם־אפ לפי שווי של 400–500 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי בימים עומלים על הכנת התשקיף להנפקת החברה בבורסת ת"א.

פארם־אפ עוסקת בשירותי לוגיסטיקה, הפצת תרופות ומוצרים רפואיים עבור חברות רב־לאומיות. החברה היא הגדולה בתחומה, זאת לצד חברת ס.ל.א של טבע שפועלת במקביל לתחום זה גם בתחומים נוספים ולכן בעלת מחזור גבוה משל פארם־אפ. החברה מפיצה מוצרים ביותר מ־3 מיליארד שקל בשנה, וה־EBITDA עומד על 70–80 מיליון שקל בשנה על פי הערכות.

קראו עוד בכלכליסט

פימי, בניהולו של ישי דוידי, מחזיקה ב־50% מהמניות אותן רכשה בספטמבר 2013 מידי אודי פוזיס ושאול קוברינסקי, תמורת 24 מיליון דולר ולפי שווי של 48 מיליון דולר – לא כולל הלוואות שקיבל פוזיס בהיקף 11 מיליון דולר. את יתרת המניות מחזיקים פוזיס (30%–35% לפי הערכות) וקוברינסקי את היתרה. מאז הגדילה החברה את מחזור המכירות והרווחים שלה באמצעות הגדלת נתח השוק וצמצום עלויות תפעול וחילקה דיבידנדים של עשרות מיליוני שקלים. פארם־אפ פועלת באמצעות שתי חברות־בנות: נובולוג שמפיצה תרופות, וטריילוג שמפיצה מוצרים למחקרים רפואיים.

משפחת פוזיס פעילה בעסקי הפצת התרופות עוד משנות השישים, כשהאב אליעזר החל לשווק תרופות עבור חברת אביק תחת חברה משותפת בשם פארם־אביק. ב־1988 נמכרה אביק לטבע ופוזיס התמקד בחברה פארם־אפ שהקים ב־1993. אז ניצל את תשתית ההפצה שהיתה לו ותיווך בין חברות התרופות הבינלאומיות שפעלו בארץ לבין בתי המרקחת, שאותם הכיר במסגרת ניהול פארם־אביק. ביוני 2007 הורשע פוזיס בעבירה של ניסיון לעשיית הסדר כובל בשיווק חטיפי אנרג׳י וקורני. פוזיס (60) פעיל גם בתחום הנדל"ן והונו נאמד ביותר מ־100 מיליון דולר.

אקזיט פימי בגבעון

בתוך כך, אתמול הודיעה פימי, על מכירת אחזקתה (70%) בחברת גבעון, יצרנית מוצרים מדוייקים לתעשיית התעופה, לקונצרן וויפרו (Wipro) ההודי. ל"כלכליסט" נודע כי מחיר העסקה יעמוד על 50 מיליון דולר, כך שהעסקה משקפת תשואה של 300% על ההשקעה המקורית.

פימי רכשה את גבעון בשנת 2008 תמורת 70 מיליון שקל, ביצעה השבחה של החברה כולל הרחבת המפעל בקרית ביאליק ורכישה של חברה מסיאטל תמורת 6 מיליון דולר. את המהלך הוביל גילון בק שותף בכיר בפימי ומנכ"ל גבעון רונן גבעון.

גבעון מספקת מוצרים ישירות לקווי ההרכבה של יצרני מטוסים בעולם הגדולה שבהן בואינג. וויפרו היא קונצרן הודי המעסיק מאות אלפי עובדים. לקונצרן חטיבה תעשייתית המתמחה בהידראוליקה ובתעופה. בק אמר אתמול: "גבעון נמכרת כשהחברה מצויה בתנופת צמיחה ועם הנהלה חזקה. עם הרכישה על ידי וויפרו, ההודים, ייפתחו בפני החברה אפשרויות צמיחה רבות מול התעשייה ההודית ורכישות הגומלין".

גבעון נוסדה בשנת 1970 על ידי חיים גבעון ורונן גבעון. לחברה קווי תהליכים המאפשרים אספקת מוצרים מדוייקים ישירות לקווי ההרכבה של מטוסים, וכוללים את כל שלבי הייצור והפיתוח הנדרשים. לגבעון שני אתרי ייצור בישראל ומפעל חדש בארה"ב. בחברה מועסקים 270 עובדים.

שרשרת של הנפקות

חברה נוספת שלגביה פורסם כי פימי מתכוונת להנפיקה בבורסה היא חברת השילוח והלוגיסטיקה אוברסיז, לפי שווי של 400 מיליון שקל. בוועידת פסגת ת"א 100 של "כלכליסט" בשבוע שעבר אמר דוידי כי בכוונת פימי להנפיק השנה מספר חברות בבורסה בת"א.

ישי דוידי, צילום: צביקה טישלר ישי דוידי | צילום: צביקה טישלר ישי דוידי, צילום: צביקה טישלר

תגיות