אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"המחיר של פתאל גבוה, אבל הדירה אינה דה־לוקס" צילום: עמית שאבי

"המחיר של פתאל גבוה, אבל הדירה אינה דה־לוקס"

35 בעלי דירות יוקרה במלון ליאונרדו פלאזה בירושלים תובעים את המלון: דמי הניהול גבוהים פי שלושה ממלונות צמרת אחרים, אבל התנאים גרועים

02.08.2016, 15:02 | דותן לוי

מרמור ותסכול באחד המלונות הוותיקים והאיקוניים של ירושלים: 35 בעלי דירות יוקרה במלון לאונרדו פלאזה, המחזיקים יחדיו ב־71 דירות, תובעים את חברת מלונות יהודה של דוד פתאל בטענה שהם נדרשים לשלם דמי ניהול גבוהים במיוחד, בעוד רמת המלון הולכת ומידרדרת מאז החברה רכשה אותו ב־2009. מרבית התובעים הם יהודים דתיים תושבי חוץ, רובם אמריקאים אך חלקם מאירופה ודרום אמריקה. בולטים בהם שמותיהם של אילי הון ופילנתרופים כמו דייוויד הגר, הארי בלומפילד ומשפחתו של זאב וולפסון המנוח, מייסד נס טכנולוגיות.

קראו עוד בכלכליסט

לצד דירות היוקרה, יש במלון שנבנה בתחילת שנות השבעים 180 חדרי מלון רגילים. בתחילת דרכו נקרא מלון גן־אור, ובהמשך עבר לרשת המלונות CP Hotels הקנדית, החל לפעול בשם פלאזה והפך למלון כשר למהדרין. בהמשך עבר לרשת שרתון, נקרא שרתון פלאזה ירושלים והוחזק על ידי חברת אזורים תיירות. ב־2009 רכש אותו פתאל ושינה את שמו ללאונרדו פלאזה.

לאונרדו פלאזה. 45 אלף דולר לשנה, צילום: עמית שאבי לאונרדו פלאזה. 45 אלף דולר לשנה | צילום: עמית שאבי לאונרדו פלאזה. 45 אלף דולר לשנה, צילום: עמית שאבי

התובעים, שהגישו את תביעתם לבית המשפט המחוזי בירושלים, טוענים כי כאשר רכשו את הדירות, דרגת המלון היתה דה־לוקס - אך כיום זו אינה רמתו בפועל. כתב התביעה שהגיש עו”ד עודד נשר ממשרד יעקב וינרוט, טוען שהירידה בולטת לאחר הקמתם של מלונות יוקרה חדשים כמו ולדורף אסטוריה ומצודת דוד - הנמצאים בהמשך רחוב אגרון, ומציעים גם הם רמת כשרות למהדרין.

התובעים מסבירים שדמי הניהול והתחזוקה השנתיים בלאונרדו הם 45 אלף דולר לדירת 145 מ”ר, בעוד המחיר לדירה דומה בוולדורף הוא כ־16 אלף דולר, ושווי הדירות נמוך ב־45% מהדירות במלונות המקבילים.

עוד טוען כתב התביעה כי הבעלים נדרשים לשאת בכ־66% מעלות כל שיפוץ במלון, בלי שיש להם זכות להיות מעורבים בכך. סעיף אחר מזכיר שכאשר הדירות ריקות, הבעלים אינם יכולים להשכיר אותן אלא רק חברת הניהול. אלא שלטענתם, בעוד המלון גובה על השכרת הדירות מאות דולרים ללילה, לבעלים מועברים "סכומים מגוחכים של בין שלושה ל־23 דולר".

לטענתם, הם פנו לחברת פתאל לשינוי תנאי ההסכם, אך החברה הגיבה באגרסיביות, סירבה להידבר עמם ואף הודיעה שתעניש אותם בשלילת הטבות. עתה התובעים מבקשים שבית המשפט יאפשר להם להשתחרר מהחוזה ולהחזיק בדירות בעצמם, או שהמלון ינהל עמם מו”מ.

גורמים בהנהלת המלון טוענים שההנהלה ובעלי הדירות הגיעו בשנות התשעים להסכם, אך חלק מהדיירים מנסים לשנותו. לטענתם, תביעה דומה הוגשה לפני חמש שנים אך הופסקה. "אין כל בסיס לתביעה וחבל לנו על הדרך שבה בחרה אותה קבוצת דיירים”, נמסר מפתאל, “נמשיך לעמוד בהסכם ולשרת אותם בסטנדרטים הגבוהים של הרשת".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
לא לומדים לקח.. זה אותו הטריק משנות ה90
לא לומדים לקח.. זה אותו הטריק משנות ה90 של יחידת נופש. בהתחלה זה נשמע טוב והמחיר מתאים אבל הקונים לא קוראים את האותיות הקטנות בקשר לעלות האחזקה ועל היכולת של החברה להעלות את מחיר האחזקה מידי פעם ללא מדד, ללא תקרה וללא הגיון (חוץ מתאוות בצע ישראלית טיפוסית).
Bus  |  02.08.16
7.
היית כבר במלון כרמים למה לצרף בנשימה אחת
היית כבר במלון כרמים למה לצרף בנשימה אחת שתי רשתות  אגב דווקא הייתי שם בשבת האחרונה התחננתי לחדר בקומה נמוכה כי אני לא סומך על מעלית שבת היה מלא לא קיבלתי את מבוקשי  לאון להון מתווספים עו 8000 חדרים בעתיד הקרוב המבחר גדל והעולם הוא כפר גלובלי קטנטן שיש בו מקום לכל
Box  |  02.08.16
לכל התגובות