אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכינים לקריאה שנייה ושלישית את חוק תאגיד השידור: "שני צעדים לפנים ושבע לאחור" צילום: אוהד צויגנברג

מכינים לקריאה שנייה ושלישית את חוק תאגיד השידור: "שני צעדים לפנים ושבע לאחור"

הבוקר מתקיים דיון בוועדת הכלכלה להכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית. יו"ר הוועדה, איתן כבל: "אני רוצה לומר לרה"מ - אם אתם לא רוצים את התאגיד תאמרו זאת ביושרה". ח"כ מיקי רוזנטל: "אם נקרא לתאגיד 'כאן שידורי ישראל היום' תראו איך הכל מסתדר"

02.08.2016, 10:21 | רוני זינגר
דיון סוער בוועדת הכלכלה סביב התיקון לחוק התאגיד הקובע כי התאגיד יחל את שידוריו עד סוף אפריל. הצעת החוק אושרה אתמול בקריאה ראשונה במליאה והבוקר מתקיים דיון ראשון להכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית. כמו בדיון הקודם, גם הפעם הגיעו נציגי עובדי רשות השידור שהתפרצו מפעם לפעם בדיון לעבר חברי הכנסת וקראו לעברם כי נזרקו והוזנחו על ידם לאור הפיטורים הצפויים להם. נוכחים בולטים בדיון הם ראש העיר ירושלים ניר ברקת, סגנו עופר ברקוביץ׳ וח״כ דודי אמסלם הירושלמי שמייצגים את העמדה לחשיבות השידור מירושלים. גם ח״כ רועי פולקמן מ״כולנו״ ירושלמי וחתום על בג״ץ שהוגש בעניין שידור מירושלים ואולם פולקמן הטיח בברקת ״היה פה מהלך שמובל על ידי הליכוד. אנו עדים להשתוללות והתקפות על התאגיד. לצערי, המטרה פה היא לא ירושלים אלא חיסול התאגיד״.

קראו עוד בכלכליסט

את הדיון פתח יו״ר ועדת הכלכלה איתן כבל ואמר: ״אני רוצה לומר לראש הממשלה, דרך מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר – אם אתם לא רוצים את התאגיד תגידו את זה. יש פה אנשים גם ברשות השידור וגם בתאגיד – אם אתם לא רוצים את התאגיד תאמרו זאת ביושרה אבל את תטריחו אותנו לעשות מעשים כמו בובות על חוט. זאת הצעה שהממשלה הניחה, דחפה והביאה אבל אני כל הזמן רואה שמגדירים מחדש את המושג צעד תימני. אחד לפנים 4 לאחור, שניים לפנים שבעה לאחור. אני אומר את זה מדם ליבי. אני מתכוון לסיים להכין לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה – וזאת הצעת חוק ממשלתית. אי אפשר להשאיר יותר את האנשים באוויר״.

ניר ברקת ראש עיריית ירושלים , צילום: עמית שעל ניר ברקת ראש עיריית ירושלים | צילום: עמית שעל ניר ברקת ראש עיריית ירושלים , צילום: עמית שעל

אחריו ביקש לדבר יו״ר תאגיד השידור הציבורי גיל עומר: ״אני רוצה להצטרף ולהגיד כמה משפטים מדם ליבי. אני קורא ושומע שאנחנו הולכים להקים סניף של הברנז'ה. לא חיפשתי תפקיד ולא חיפשתי ג'וב אני שם כדי להקים גוף פלורליסטי שייצג את כל השכבות והזרמים של החברה הישראלית. רק לפני שבועיים היינו גוף ימין קיצוני ועכשיו הפכנו לגוף של שמאל קיצוני, אנחנו מתכוונים להקים תאגיד פלורליסטי שייצג את כולם בצורה מקצועית, עצמאית וחזקה״. את דבריו קטע ראש העיר ירושלים ברקת: ״רק שכחת את ירושלים״, ועל כך השיב עומר: ״אני אומר בצורה הכי ברורה פנינו לירושלים. אנחנו לא משחקים משחקים קנינו נכס בירושלים נכון שלא נהיה שם ביום ההתחלה אבל בסוף נהייה בירושלים״.

יו״ר הוועדה כבל חזר ואמר כי ״התערבנו יותר מדי בסיפור הזה של התאגיד, הרבה יותר מדי ממה שהחוק התכוון אליו. אנשים מתנהגים פה כאילו הם נציגי הרשות המבצעת״.

ברקת הוסיף בעניין ירושלים כי ״תושבי ירושלים זקוקים לכל משרה ולכל סיוע. חוק יסוד ירושלים בא לקבוע שירושלים היא מעל לכל שיקול. הכנסת הממשלה, התאגיד, ערוץ 2 ו10 צריכים להיות בירושלים ואנחנו נאבקים בזליגה של יציאה מירושלים משיקולים טקטיים שמחלישים את חוק יסוד ירושלים״.

אורן חזן אמר בדיון: ״אני מופתע מהמהלך של ביטן אבל כשאני מסתכל על הפוליטיקה כולה אני לא מופתע. כל השיח הוא על מי ישלוט בתקשורת. לא תהיה תקשורת מטעם, בבעלות או באחריות של מישהו. יש לתקשורת מקום משלה, זה שהיא שמאלנית? שהיא לפעמים חוטאת? זה בסדר וידוע ונדע להתמודד איתה. אבל התעסקות במי ינהל ויהיה אחראי על הפה של העיתונאים זה אסור שיקרה. השיח הפך להיות כזה במקום שנדבר על המשפחות של העובדים שלא יהיה להם מחר מה לאכול או לעשות. מטביעים בהם את החותם כאילו הם המושחתים. אי אפשר לחשוד בי שיש לי חיבה לתקשורת, אף אחד פה לא ספג ממנה כמוני אבל בסוף יש פה בני אדם, ואם יש אחד שחוטא בלשונו אי אפשר להרוס מאות משפחות. אנחנו תופסים את השיער הרבה פעמים ושואלים איך אנחנו לא פותרים בעיות? את עמונה, את המנהרות שכולם ידעו, עכשיו הוויכוח על התאגיד - כולם רוצים לעזור אבל מגמגים. כי מה חשוב לכמה אנשים? חשוב שאנחנו נשלוט ויגידו בטלוויזיה את מה שמעניין אותנו! אז אנחנו לא צריכים נציגים שיביעו את עמדתנו בתקשורת, כי יש לנו כנסת, וועדות, ואף אחד לא סותם לנו את הפה. צריך להסיט את השיח המטופש הזה של מי יהיה בעל הבית על השאלטר לעבר מי יטפל בעובדים״.

ח״כ מיקי רוזנטל התייחס לדרישת ברקת לשידורים מירושלים ואמר ״אני לא חושב שיש מי שאוהב את ירושלים פחות ממה שאוהב ראש העיר. אבל זה עלול להתפרש כעוד סיבה להתעלל בתאגיד, הוא יחל לפעול בזמן. אם ראיתם היום את ישראל היום יכולתם להבין מה זה עיתונות חופשית, בהתחלה זה היה של משרד ראש הממשלה, אח"כ זה היה עיתון של לשכת ראש הממשלה ועכשיו זה של ראש הממשלה. מסע השיסוי לא לגיטימי, מדברים על יוצאי גל"ץ כאילו הם חיזבאללה. כל דחייה זה תירוצים כדי לאפשר לרשות השידור הגוססת להמשיך לפרפר וכדי שהתאגיד לא יפרוס כנפיים וימריא. אם נקרא לתאגיד "כאן שידורי ישראל היום" תראו איך הכל מסתדר״.

ח״כ פולקמן אמר כי ״מה שקרה בישיבת הממשלה האחרונה, היה מתווה להשארת התאגיד בירושלים ובגלל מתקפות שמטרתן חיסול התאגיד הגענו לפשרה שהוביל השר לענייני ירושלים. אין ספק שהתאגיד צריך להיות בירושלים, אבל יש עניין של תקשורת חופשית בישראל ויש כאן מהלך גדול שחלק ממנו זה לקבור את התאגיד, כולל התקפות מתוזמרות שזה הברנז'ה ועכשיו הלבישו על זה את העניין של ירושלים. ברור שהתאגיד חוזר לירושלים עד 1 ביוני 2018. קריטי שהתאגיד יתחיל לשדר אם לא ב1 באוקטובר אז ב-1 בינואר 2017. בכל מקרה היו הסכמות שהרדיו נשאר בירושלים וגם ההנהלה והמועצה גם בתקופה הזמנית, וכל השאר יעבור ב-1 ביוני 2018״.

ח״כ איילת נחמיאס ורבין אמרה כי ״אני רוצה להצטרף לראש העיר, לי יש בעיה עקרונית שלא ישדרו מירושלים ואני אגיש הסתייגות בעניין כי אפשר לשדר מהאולפנים ברוממה״.

טוויסט לא צפוי ומעניין סביב המאבק להחזרת תאגיד השידור הציבורי לירושלים אירע בעקבות סמס ששלח באמצע הדיון שר הבריאות יעקב ליצמן ליו״ר הוועדה איתן כבל. ליצמן הודיע כי אם תשונה ההחלטה בעניין התאגיד שאמור לעבור לירושלים רק ביוני 2018 - כלומר אם יוחלט להשאיר את התאגיד בירושלים כעת - הוא ינצל את זכות הווטו שלו בממשלה וידרוש דיון מחודש. מה הקשר של ליצמן לסיפור? ראש העיר ירושלים יודע היטב, שכן מתחם רשות השידור ברוממה בירושלים הובטח עבור בנייה חרדית ועל פי גורמים המעורים בעניין, מדובר בבנייה שמיועדת לחסידות גור שליצמן מייצג. חסידות גור היא בעלת ברית של ברקת בירושלים ואולם כעת, לאור הדרישה שמעלה ברקת ומעלים אחרים בדיון להשארת התאגיד בירושלים כבר בעת, הברית מתערערת. כך באופן לא צפוי, הטיל ליצמן בסמס איום בחדר לעבר ברקת , רוצה לומר - ותר על הדרישה ועל תפגע בתוכניות רוממה.

התאגיד פועל כעת מתל אביב ובהמשך צפוי לעבור למודיעין. ביוני 2018 התאגיד צפוי לחזור לירושלים, ולהשתכן בבניין שנרכש לא מזמן בשכונת גבעת שאול.

בשעה זו מתחילה הוועדה לקרוא את הצעת החוק ובהמשך תתקיים הצבעה לאישורו.

תגיות