אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסעדת קרן המיתולוגית חוזרת לארבעה ימים בלבד צילום: יובל חן

מסעדת קרן המיתולוגית חוזרת לארבעה ימים בלבד

13 שנה אחרי שכיבה את האור, יפתח השף חיים כהן פופ-אפ של המסעדה המיתולוגית במסעדת יפו-תל אביב, בין התאריכים 15.8-18.8 עם המנות והטעמים שהיו לאבני דרך

04.08.2016, 13:59 | שירות כלכליסט

שלוש עשרה שנה אחרי שכיבה את האור בפעם האחרונה במסעדת קרן, יפתח השף חיים כהן פופ-אפ של המסעדה המיתולוגית במסעדת יפו-תל אביב. על השולחנות ייפרשו שוב מפות לבנות, והמנות שהיו לאבני דרך בעולם הקולינריה המקומי, יוגשו אחר כבוד.

מסעדת קרן פעלה במשך שמונה עשרה שנים בין 1985-2003, והייתה בין המסעדות הבודדות שענו על ההגדרה של מסעדת שף עם מטבח ים תיכוני-גורמה. טביעת היד הייחודית של כהן, היא שהפכה את קרן למוסד וזו שמיצבה את כהן כאייקון קולינרי.

מסעדת קרן הביאה לתרבות הקולינרית המקומית סטנדרטים שטרם נראו. תפריט גורמה של אוכל מקומי וביתי, בשילוב טכניקות אירופאיות; "אני רוצה לבשל כמו אימא שלי אבל בטכניקה צרפתית", הסביר כהן לעמיתיו.

קרן היתה בין המסעדות הספורות שיצרו את הזהות הקולינרית הישראלית המודרנית, כפי שאנחנו מכירים אותה היום. השילוב בין טכניקות בישול צרפתיות מורכבות לבין חומרי גלם מקומיים ו"פשוטים" לכאורה, היה פורץ דרך; בין אם מדובר ברכיבים כמו ארטישוק ירושלמי, שנחשב אז לירק נחות, שרימפס לא קלופים או ליבה של חציל שנחרך על האש – כהן מיצה את טעמיהם עד הסוף.

אחת ממנות הדגל אחת ממנות הדגל אחת ממנות הדגל

את קרן הקימו שף חיים כהן, אז בן 24 בלבד ביחד עם שותפתו דאז. המסעדה, ששכנה בבניין עתיק במושבה האמריקאית על גבול יפו תל אביב הייתה בין היחידות שטיפחו את תרבות היין בארץ. מרתף היין העשיר של המסעדה אחסן בקבוקים רבים, מגוונים, חלקם נדירים, בטווח מחירים מרשים ואת הסועדים שירת באהבה ובידענות רבה, סומלייה מומחה, שיעץ לסועדים בנושאי התאמת היין למנות.

מטבח המסעדה היה ל"חממה", בית ומשפחה לדורות של שפים, ביניהם : עזרא קדם, ירון קסטנבאום, גולן גורפינקל, אפי נאון, איילת לטוביץ', אלרן גולדשטיין ועוד.

החודש, למשך ארבעה ימים בלבד ,בין 15-18/8 , ניתן יהיה שוב לחוות את הטעמים, הריחות והזיכרונות כשבמסעדת יפו-תל אביב תציג מחווה נדירה למקום שנכנס לפנתיאון הקולינריה הישראלית.

תגיות