אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהפכת הלימודים של הלוחמים בצה"ל צילום: עמית שעל

מהפכת הלימודים של הלוחמים בצה"ל

כבר בשנה האקדמית הקרובה יוכלו לוחמים שמשתחררים בחודשים הקרובים ללמוד על חשבון הצבא - מבלי להוציא שקל מכיסם. "ידיעות אחרונות" מפרסם את ההחלטה הדרמטית של הרמטכ"ל: מערך התרומות לצה"ל ישתנה, ויוקדש כולו למימון השכלה גבוהה. הצבא יממן שני שלישים מהתואר, היתר - מכספי הפיקדון

08.08.2016, 07:56 | יוסי יהושוע
כל לוחם שהתגייס לצה"ל לפני שלוש שנים ומשתחרר כעת יזכה ללימודים אקדמאים או לימודי מקצוע על חשבון הצבא החל מחודש אוקטובר - תחילת השנה האקדמית. כך נודע ל"ידיעות אחרונות".

מי שמוביל את המהלך הוא הרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט, שקיים אמש פגישה עם שר האוצר משה כחלון שבה ביקש ממנו לתמוך במימון פרויקט הלימודים לכלל המשתחררים מצה"ל ולא רק ללוחמים.

לוחמי צה"ל, צילום: גדי קבלו לוחמי צה"ל | צילום: גדי קבלו לוחמי צה"ל, צילום: גדי קבלו

בפגישה שנייה שנערכה אמש (יום א') באגף כוח אדם של צה"ל סוכם על תחילתו של הפרויקט וניתנה הוראה לכלל הגורמים המעורבים בו להיערך ליישומו. גורמים שהשתתפו בפגישה סיפרו שהרמטכ"ל הנחה לצורך הפרויקט על איסוף התרומות מארגון "יחד" - לשעבר לב"י והאגודה למען החייל - וגם מארגון ידידי צה"ל בארצות הברית, ולהעבירן ישירות לפרויקט הלימודים. "שהכסף יילך לתואר ראשון ולא לחדר כושר. את זה הצבא יבנה", אמר הרמטכ"ל. את החלק החסר למימון המלגה ישלים צה"ל, שיקים לשם כך קרן תרומות ייעודית. החייל המשוחרר ישתתף בשליש מעלות הלימודים, מתוך כספי הפיקדון שלו.

 

על פי הסיכום בפגישה אמש, גם חיילים שעונים להגדרת אוכלוסיות מיוחדות - עולים חדשים, מיעוטים ואוכלוסיות חלשות - יזכו למלגה החדשה גם

אם הם אינם לוחמים, כשהמטרה היא בהמשך להרחיב את התוכנית לכלל החיילים. בפגישה ביניהם אמש הבטיח שר האוצר כחלון לרמטכ"ל שיבחן בחיוב את הבקשה לתמוך בהרחבת הפרויקט. כחלון, מאז כניסתו לתפקיד, פעל כבר להכפלת שכר חיילי החובה ואישר את העלאת שכר הנגדים, וההערכה היא שיפעל גם למציאת מימון להרחבת הפרויקט, לאור העובדה שגם צה"ל מממן חלק ניכר מעלותו.

 

גדי אייזנקוט , צילום: עמית שעל גדי אייזנקוט | צילום: עמית שעל גדי אייזנקוט , צילום: עמית שעל

על פי ההערכות מימון המלגה ללוחמים יסתכם בכ-230 מיליון שקלים בשנה, ולשאר החיילים עוד כ-500 מיליון שקלים. בשנה הראשונה נראה שהעלות תסתכם בעשרות מליוני שקלים בלבד, שכן מדובר בקבוצות קטנות יחסית של משתחררים.

לדברי גורמי צבא בכירים כל מודל התרומות לצבא ישתנה, והעדיפות הראשונה, ולרוב היחידה, לתורמים תהיה מימון לימודים לחיילים ורק לאחר שהקופה תתמלא ניתן יהיה לתרום לפרויקטים נוספים.

תוכנית הלימודים של איזנקוט תביא גם לשוויוניות בקרב המשתחררים שכן כיום ישנן יחידות מיוחדות כמו שייטת 13 וסיירת מטכ"ל שבוגריהן זוכים למלגות לימודים מלאות מתורמים, ובכך הם זוכים להטבה מפליגה על פני חבריהם מגולני, מצנחנים ומחיל ההנדסה לדוגמה. להערכת הגורמים הפרויקט יעצים את המשרתים בחובה, יעודד ויסייע להם להשתלב כראוי בחברה, וכמובן מהווה הכרת תודה של הצבא ושל המדינה למשרתים.

תגיות