אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כיל הבטיחה לעדכן על חוזים בתוך כמה ימים? אז הבטיחה צילום: עמית שעל

כיל הבטיחה לעדכן על חוזים בתוך כמה ימים? אז הבטיחה

ב־11 ביולי עם חתימת הסכם לאספקת אשלג להודו דיווחה כיל: "בימים הקרובים צפויים להיחתם הסכמים נוספים, ובהתאם החברה תמסור דיווח מיידי". מאז, כלום לא קרה

08.08.2016, 08:02 | רעות שפיגלמן

ביום רביעי הקרוב צפויה יצרנית הדשנים כיללפרסם את דו"חות הרבעון השני, שעליו מעיבים העיכוב בחתימת חוזי אספקת האשלג והחולשה במחירים ובכמויות האשלג ששיווקו חלק מהשחקניות המרכזיות בשוק האשלג והדשנים העולמי.  

קראו עוד בכלכליסט

חוזים שלרוב נחתמים במרץ־אפריל מדי שנה, החלו להיחתם רק במהלך יולי אל מול יבואניות וצרכניות האשלג הגדולות בעולם – הודו וסין. גם כיל חתמה על הסכם ראשון לאספקת אשלג להודו ב־11 ביולי, ולפי רויטרס מחיר האשלג שנקבע בחוזה זה עמד על 227 דולר לטונה, מחיר הנמוך בשליש מהמחיר שנחתם בשנה שעברה.

באותו יום דיווחה כיל כי "החברה מבקשת לעדכן כי היום נחתם הסכם ראשון למכירת אשלג בהודו. בימים הקרובים צפויים להיחתם הסכמי מסגרת נוספים מול הודו, ובהתאם תמסור החברה דיווח מיידי אודות הכמות הכוללת שתיכלל בשורת ההסכמים". מאז, לא עדכנה כיל לגבי הסכמים חדשים מול הודו, ובכיל אף סירבו להתייחס לשאלת "כלכליסט" בנושא.

לקראת סוף יולי עדכנה כיל על חתימת חוזים מול קניינים סיניים המייצגים את ממשלת סין, מבלי לציין את המחיר, למעט העובדה שהוא משקף את רמת המחירים בחוזים דומים שנקבעו לאחרונה בסין. שבועיים לפני כן הודיעה חברת בלארוסקלי (החברה הממשלתית של בלארוס), שחקנית גדולה מאוד בענף, על חתימת חוזה לאספקת אשלג בסין לפי מחיר של 219 דולר לטונה – מחיר נמוך בכ־30% מזה שנקבע בחוזים של שנה קודמת.

לדברי אילנית שרף, מנהלת מחלקת מחקר ברוקראז' בפסגות, חברות הדשנים "מפרסמות אחת אחרי השניה את דו"חות הרבעון השני שמצביעים על מצבה העגמומי של התעשייה". שרף ציינה כי "זה לא שיש חדש בדו"חות הכספיים שכן אנו עדים לירידה בביקושים ובמחירים לדשנים ובעיקר לאשלג זו תקופה ארוכה שהגיעה לשפל חדש שקיבל תוקף עם החתימה על החוזים עם ההודים והסינים. הדו"חות הכספיים רק מחדדים לנו עד כמה ההשלכות וההשפעה על החברות היא דרמטית".

סטפן בורגס מנכ"ל כיל סטפן בורגס מנכ"ל כיל סטפן בורגס מנכ"ל כיל

תגיות