אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שגיא מוקי לחם נגד הסטטיסטיקה צילום: איי אף פי

שגיא מוקי לחם נגד הסטטיסטיקה

ההפסד של הג'ודקא הישראלי ללוחם הגיאורגי היה צפוי. כך על פי מחקר של חוקרים ישראליים. כנראה שעדיף להפסיד ברבע הגמר ולהגיע לבית הניחומים מאשר להפסיד בחצי הגמר ולהגיע לקרב על מדלית הארד

08.08.2016, 23:39 | אוריאל דסקל

ד"ר דני כהן-זדה מאוניברסיטת בן גוריון, ד"ר אלכס קרומר מאוניברסיטת סט. גאלן בשוויץ וד"ר זאב שטודינר מאוניברסיטת אריאל חקרו את הקרבות על מדליות הארד בג'ודו בין השנים 2010 ל-2013  - באליפויות עולם, אולימפיאדה, מאסטרדס, גרנד סלאמס ועוד.

בקרבות על מדליית הארד מתמודד אחד מגיע אחרי ניצחון בשלב הרפסאז' (הפסיד קודם ברבע הגמר ונכנס לבית הניחומים) ומתמודד אחר מגיע אחרי הפסד בשלב חצי גמר (קודם ניצח ברבע הגמר). כלומר, מתמודד אחד מתחרה מיד אחרי ניצחון (ברפסאז') ומתמודד אחר מתחרה מיד אחרי ההפסד (בחצי גמר).

לפי המחקר של קרומר, כהן זדה ושטודינר, ישנו יתרון גדול למתמודד שמגיע משלב הרפסאז', ובקרב בין שני מתמודדים זהים (מבחינת דירוג, יתרון ביתיות, היסטוריית ראש בראש ועוד), סיכוי הצלחה הם 67% לעומת 33% לטובת המתמודד שמגיע מרפסאז'. אצל נשים, אין שום יתרון לאף אחת מהמתמודדות (סיכוי הצלחה בממוצע 50:50).

למה? לפי החוקרים: "הממצאים שלנו עקביים עם ספרות הנוגעת להשפעה של טסטסטרון על סיכויי ההצלחה. העניין הוא שאחרי ניצחונות יש עלייה ברמת הטסטסטרון רק בקרב גברים ולא בקרב נשים. זה יכול להיות אחד ההסברים לתופעה שמצאנו".

שגיא מוקי, ג'ודקא מצוין ולוחם אדיר, הגיע לקרב מול לאשה שבדאטואשווילי הגיאורגי בלי הרבה סיכויים. זה חבל, אבל מה לעשות - אפשר היה לראות את זה במהלך הקרב, ברגעים ששגיא היה צריך את הכוח המתפרץ, את זרימת הטסטסטרון - פשוט לא היה לו את זה. לגיאורגי כן.

מחר ירדן ג'רבי תתחרה. נאחל להצלחה שלה וגם נהיה יותר רגועים אם תגיע לקרב על הארד מחצי הגמר.

ואולי יש כאן גם מסר לשוק כולו. סוחרי שוק ההון הגברים מושפעים מהצלחות עבר ולכן מוכנים לקחת סיכונים עודפים של טסטסטרון . נשים לא. "ולכן, על פי מחקרים, יש התפתחות של בועות פיננסיות בשווקים בהם יש מיעוט של נשים", לפי החוקרים.

להלן הקישור למחקר

 

 , צילום: איי אף פי צילום: איי אף פי  , צילום: איי אף פי

תגיות