אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עזבו את הסטארט-אפ, זה הזמן לטוריסט ניישן צילום: עמית שאבי

עזבו את הסטארט-אפ, זה הזמן לטוריסט ניישן

חוק לוין לעידוד הקמת בתי מלון, הוא מחולל צמיחה חשוב למימוש פוטנציאל התיירות שלנו במדינה

12.08.2016, 08:01 | אלי גונן

ישראל עומדת בימים אלה בפני נקודת החלטה קריטית לכלכלה הלאומית: צמיחה או צניחה. הממשלה חייבת לקבל מספר החלטות מהותיות בתחום כדי להביא את המשק לצמיחה ולשגשוג, למרות הקשיים בדרך.

החוק של שר התיירות יריב לוין לעידוד הקמת בתי מלון, הוא החלטה חשובה בכיוון של צמיחה, לעידוד הקמת בתי מלון חדשים בישראל שהוא אחד הנדבכים למימוש הפוטנציאל התיירותי הכול כך ייחודי במדינתנו.

"There are many Oily lands but only one Holy Land" אמר הנשיא התשיעי שמעון פרס. חוק לוין הוא בכיוון מימוש פטנציאל הייחודיות של ישראל, היותה אבן שואבת, משאת נפש למאות מיליונים ברחבי תבל משלוש הדתות המונותאיסטיות.  נוסיף לכוח זה את השילוב המיוחד של המוצר התיירותי שיש לנו: תיירות, תרבות, דת ונופש, ויש לנו מוצר מושלם למכור לעולם.

יש לי סימפטיה גדולה לגופים הירוקים, שדואגים לעתיד הדורות הבאים. בכול תפקידיי הקודמים למדתי להלך בעדינות רבה בין שמירה על הטובע והנוף לקידום הפעילות הכלכלית. עקרון זה נכון לגבי הגנים הלאומיים, החופים ושמורות הטבע. עם זאת, חרף ההבנה כמה חשוב לשמור על ערכי הסביבה, האתגר שבפנינו הוא לפעול במקביל ליצירת מקומות עבודה למען צמיחה כלכלית וחיזוק הפריפריה. תעשיית התיירות יכולה לשמש מחולל צמיחה ממעלה ראשונה.  

מלון דן ומלון שרתון בחוף תל אביב, צילום: שאטרסטוק מלון דן ומלון שרתון בחוף תל אביב | צילום: שאטרסטוק מלון דן ומלון שרתון בחוף תל אביב, צילום: שאטרסטוק

זה נראה לכאורה חלום - אבל זה ממש לא! מדינת ישראל יכולה לארח מידי שנה 6.5 מיליון תיירים, המשמעות: יצירת 310 אלף מקומות עבודה ברחבי הארץ, לרבות בפריפריה, ויצירת הכנסה לאומית של 70 מיליארד שקל. יצירת צמיחה.

לשמחתי, נפלה בחלקי הזכות להצטרף לחזון 'עמרם מצנע', בשמשו כראש המועצה הקרואה בירוחם, ויחד איתו להקים ולהפעיל מלון ראשון בעיר. אני מודה, שגם אני, שמנוסה בענייני התיירות ומשמעותיה, לא האמנתי איזו השפעה עצומה, כלכלית, חברתית ותרבותית, יביא מלון לעיר ירוחם ולסביבתה. האם זו סוף הדרך? ממש לא!

כעת לאחר שהחוק עבר, ממשלת ישראל חייבת לקבל החלטה להעמיד את תעשיית התיירות בראש סדר העדיפות הלאומית, להקצות את המשאבים הנדרשים לכך, ובמיוחד להסיר רגולציות מיותרות לחלוטין על ענף המלונאות, שמקשות על תפעול המלונות, הופכות את ההשקעה

לפעמים לבלתי כדאית, ובעיקר גורמות להעלאת מחירים לתיירים ולישראלים.

אין שום הצדקה מוסרית לכך, שבלי הרגולציות ההזויות, הקימו אנשי עסקים ישראליים בעשור האחרון כ-80,000 חדרי מלון באירופה, ורק 8,000 חדרי מלון בישראל. שר התיירות שנרתם להורדת רגולציות כדי להוזיל מחירים, הצליח מאוד בשני נושאים מהותיים לתעשיית התיירות: החוק לעידוד בניית מלונות, והעמדת תקציב שיווק למשרד התיירות של: 340 מיליון שקל הגבוה אי פעם.

זה עדיין לא מספיק. אני מקווה שהממשלה תמשיך להעמיד את מירב המשאבים לפיתוח תעשיית התיירות, תשכיל לשלב בתכניותיה, ובמיוחד בפעילות השיווקית, את המגזר הפרטי בעל הניסיון המעשי ותפעיל פעילות שיווקית נכונה ואפקטיבית.

היינו Military Nation, היינו: Agriculture Nation, היינו ועדיין: Start Up Nation/EXITS Nation - הגיע הזמן ל-Tourist Nation.

הכותב הוא נשיא התאחדות המלונות בישראל

תגיות