אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
10 אלף שעות עבודה ו-20 אלף כישלונות צילום: אם סי טי

ריו 2016

10 אלף שעות עבודה ו-20 אלף כישלונות

לסיימון ביילס, שזכתה אמש במדליית הזהב בקרב רב בהתעמלות מכשירים, יש סיפור חיים לא פשוט שסייע לה להיות, כבר בגיל 19, המתעמלת הטובה בתקופתה ואולי המתעמלת הטובה בכל הזמנים

12.08.2016, 11:40 | אוריאל דסקל
את חוק 10,000 השעות - בגדול, צריך 10,000 שעות אימון בשביל להגיע למצוינות בתחום כלשהו - כמעט כולם מכירים. אבל על פי מחקרים רבים, שקובצו ב-2014 ונעשו ביחס למחליקות קרח, ההבדל בין הטובות למצוינות, טמון לא רק בשעות האימון אלא גם בסוג האימון. לפי המחקרים, מחליקות העלית תמיד ניסו באימונים קפיצות בדרגות קושי שלא ניסו בעבר. ובאופן טבעי, זה הוביל גם להרבה יותר נפילות באימונים.

קראו עוד בכלכליסט

סימון ביילס. 20 אלף נפילות, צילום: אם סי טי סימון ביילס. 20 אלף נפילות | צילום: אם סי טי סימון ביילס. 20 אלף נפילות, צילום: אם סי טי

האלופות תמיד ניסו קפיצות מעבר לדרגת הקושי שהן רגילות אליו, קפיצות שבאימונים הובילו לאלפי נפילות. המחקרים שפורסמו לאחרונה גם בספרו Bounce של מת'יו סיד, סיכמו ש"מצוינות זו יציאה תמידית מחוץ לאזור הנוחות שלה". ו"שהתקדמות, נבנית, בעצם, על בסיס של כישלונות חוזרים ונשנים".

לפי מחקר של הסופר ג'ף קולבין שיזוקה אראקואה, המחליקה היפנית האגדית, נפלה על הקרח יותר מ-20 אלף פעמים במהלך האימונים שלה מאז גיל 5. "ליפול על התחת שלך 20 אלף פעם - משם המצוינות שלה" לפי קולבין .

המספרים והנתונים די דומים גם להתעמלות מכשירים. כל מתעמל צריך לקרוס, להתאכזב, לנקות את האבק ולנסות שוב את התרגיל. פעם אחר פעם, יום אחר יום. שנה אחרי שנה. צריך כוח מנטלי עצום בשביל זה. בשביל להיכשל פעם אחר פעם. המצויינים והמצויינות באמת נופלים וכושלים מדי אימון הרבה יותר מכל אחד אחר. בגלל זה הם מצוינים.

לסימון ביילס בת -19, זוכת מדליית הזהב בקרב רב קבוצתי ואמש בקרב רב אישי, יש את העוצמות המנטליות הללו בזכות אימונים וסיפור חיים קשה לא פחות.

ביילס, שאימא שלה לא היתה יכולה לטפל בה ובאחים ובאחיות שלה בגלל התמכרות לסמים, הועברה בגיל 4 לשירותי הרווחה עד שסבה ובת זוגתו אימצו אותה. הסיטואציה המשפחתית הקשה הובילה, בין השאר, ללא מעט בעיות בילדות של ביילס. עם זאת, הוריה המאמצים נתנו לה את היציבות המספקת שהיא היתה צריכה ולא היתה מקבלת אצל הוריה הביולוגים. בגיל 6, בעידוד סבא וזוגתו, היא התחילה להתאמן בהתעמלות, שנתנה לה כיוון ברור ולפי גם את ההבנה של מה שהיא רוצה לעשות בחייה.

תחת האימון הנכון, שעות על גבי שעות של קפיצות ונפילות, היא התפתחה כמתעמלת שכבר עכשיו, כשהיא בת 19 בלבד, מכנים אותה "המתעמלת הגדולה בכל הזמנים".

האתלטיות שלה, העוצמות שלה, הגמישות, היכולת להתרכז, הגוף המושלם להתעמלות והאישיות הקלילה והמרגשת - אלו דברים שהופכים אותה לא רק למתעמלת הכי טובה בימנו, אלא למהפכנית של ממש. היא משנה את פני ההתעמלות ובעצמה הופכת אותה למבוססת אתלטיות ועוצמות, ופחות "חינניות" ו"עדינות". היא גם המציאה אלמנטים חדשים ונתנה טוויסטים שלה לקפיצות וותיקות. היא עשתה זאת בגלל שהיא התאמנה המון והיא הרבה יותר מוצלחת מחברותיה למזרנים, בגלל שנכשלה הרבה יותר מהן.

תגיות