אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלכלני קרן המטבע לדראגי: "שכח מריביות שליליות" צילום: איי פי איי, שאטרסטוק

כלכלני קרן המטבע לדראגי: "שכח מריביות שליליות"

בבלוג באתר הקרן כתבו שניים מכלכלניה כי כל הורדה נוספת של הריביות באירופה שתדחוף אותן לטריטוריה שלילית תגרום ליותר נזק מתועלת - ותחייב את הבנקים האירופים לנקוט צעדים נואשים

12.08.2016, 21:02 | שירות כלכליסט

כלכלנים בקרן המטבע הבינלאומי דוחקים בבנק האירופי המרכזי לחדול מהורדת הריביות לטריטוריה שלילית, ומזהירים כי מהלכים אלו יפגעו לרעה בבנקים האירופים – שגם כך נאבקים כעת על עתידם – ויצמצמו הלוואות לעסקים וללקוחות פרטיים.

קראו עוד בכלכליסט

 בבלוג באתר קרן המטבע כתבו הכלכלנים אנדי ג'ובסט והידאן לין כי כל קיצוץ נוסף שידחוף את הריביות לטריטוריה שלילית יביא עימו ירידה בהחזרים ויגרום יותר נזק מתועלת. "צעדים נוספים של מדיניות חיתוך הריביות עלולים להעביר את המיקוד מהיישום בפועל של ההחלטות המוניטאריות של הבנק המרכזי לרווחיות הבנקים. רווחיות נמוכה יותר של הבנקים עלולה להפעיל עליהם לחץ לצמצום האשראי שהם מעניקים - במיוחד על אלה שמחזיקים בהלוואות בעייתיות", כתבו האנליסטים בבלוג. "האפשרות של המשך שיעורי ריבית נמוכים מעיבה על תחזיות הרווח של רוב הבנקים, ויש סיכוי שהתועלת מריביות שליליות תלך ותתפוגג".

יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד, צילום: בלומברג יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד | צילום: בלומברג יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד, צילום: בלומברג

אזהרה זו של האנליסטים האירופים מגיעה נוכח ציפיות גוברות לתמריצים חדשים, שעליהם צפוי הבנק להכריז במפגשו בספטמבר. תמריצים אלה נועדו לקזז את ההשלכות השליליות של ההצבעה בעד הברקזיט ביוני. בפגישת מקבלי ההחלטות בבנק בחודש יולי אמר נגיד הבנק מריו דראגי כי קובעי המדיניות יערכו בחינה מחודשת של הנושא בספטמבר, בהתבסס על תחזיות כלכליות מעודכנות המגלמות בתוכן את השפעות פרישתה של בריטניה מהאיחוד האירופי.

בתחילת החודש הודיע הבנק המרכזי של אנגליה בראשות מארק קרני, כי אין לבנק צורך בנתונים נוספים לגבי השפעות הברקזיט על כלכלת בריטניה, וכי החליט להוריד את הריבית, להרחיב את ההקלה הכמותית ולהגדיל את ההלוואות האולטרה-זולות לבנקים.

אם הנתונים יצביעו על האטה בגוש היורו, יכולים האנליסטים לצפות להחלטה על מתן הקלות כמותיות נוספות מצד הבנק המרכזי של אירופה במפגשו בספטמבר – ייתכן שהדבר יבוא לידי ביטוי בהארכת ההקלה הכמותית בעוד 6 חודשים והורדה נוספת של הריבית. כלכלני קרן המטבע, עם זאת, מעדיפים רכישה נוספת של ניירות ערך על פני קיצוץ של הריביות. "התמקדות ברכישת נכסים יכולה להעלות את מחירם ואת הביקוש המצרפי, ובה בעת לתמוך בהלוואות בבנקים. המהלך ישפר את יכולות המימון של הבנקים".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
לא באופן שבו הם מתנהלים. המדינות הפקירו לטובת
לא באופן שבו הם מתנהלים. המדינות הפקירו לטובת הבנקים את המערכת המוניטרית מתוך תקווה שאם הם ירויחו, המשק ירויח. מה שקורה בפועל הוא שהבנקים מתנהגים בחזירות, חוסר אחריות וגורמות לנזקים כמעט בלתי הפיכים. 1929 גרמה לפריצת מלחמת עולם, משבר הבנקים בישראל החזיר את המשק הישראלי עשור אחורה וכמעט וגרמה לפשיטת רגל של המדינה . את תוצאות המשבר של 2008 נחווה באמת לאחר שהפלסטרים שהנגידים הדביקו על הפצעים יפלו... נגידת בנק ישראל נוהגת כנציגת ועד מיליטנטי של הבנקים ולא שמי שאמןנה על הכלכלה הישראלית. כל הטריליוניםצ שנישפכים ע"י הנגידים לא מועילים בכלום לכלכלה אלא רק לבנקים הכושלים. מי שלא נתן הלוואה כשהריבית הייתה 3%, לא יתן אותה גם כשהריבית 0%. הכסף הזה לא מחלחל למאה באמת. רק העודפים שנשפכים מהדליים של הבנקים מגיעים (באמת אולי) לכלכלה האמיתית.
Teepee  |  13.08.16
3.
מדוע הכלכלנים לא משלימים עם העובדה שיש נקודה
מדוע הכלכלנים לא משלימים עם העובדה שיש נקודה מסוימת בה הריבית של הבנקים המרכזיים אינה אפקטיבית. זה כמו לסובב כפתור שלא מחובר לכלום! בנוסף על כך, צריכים להיזהר מ"לדחוף" הלוואות אולטרה-זולות לבנקים, היינו בסרט של משבר הסאב-פריים.
Carrot  |  14.08.16
1.
ב 1929 היו אלה הבנקים ב 2007 גם
ב 1929 היו אלה הבנקים ב 2007 גם היו אלה הבנקים. אז מישהו יסביר לי איך זה שהחמורים גם היום עושים הכל כדי לעזור לבנקים ?  אגב, גם אצלנו, המשבר הגדול אי פעם, היקר ביותר ובעל השלחות הנרחב ביותר קרה בגלל בנקים  (שנות השמונים). כל החשיבה הכלכלית בעולם כולו מעוות. הגיע  הזמן שהכלכלנים יבינו שהבנקים הם הבעיה ולא הפיתרון
Plane  |  13.08.16