אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נבחרת הדירקטורים תצוד מועמדים מאוכלוסיות שונות צילום: אוראל כהן

נבחרת הדירקטורים תצוד מועמדים מאוכלוסיות שונות

הוועדה שבחנה את הרכב הנבחרת ממליצה לאתר מועמדים ממגזרים שונים כך שייצגו את שיעורם באוכלוסייה. המלצה נוספת היא להצעיר הגיל הממוצע כדי למנוע קיבעון מחשבתי

15.08.2016, 08:15 | ליאור גוטמן

נבחרת הדירקטורים הממשלתית תיאלץ לשנות תמהיל. דו"ח ועדה חיצונית שהוגש אתמול למנכ"ל רשות החברות הממשלתיות אורי יוגב ממליץ לעבור לחיפוש אקטיבי של מועמדים ממגזרי אוכלוסייה שונים, בהם ערבים ובני העדה האתיופית, וכן של עובדים בעלי מוגבלות וצעירים מהממוצע בדירקטוריונים.

קראו עוד בכלכליסט

הוועדה, שבראשה עמד מנהל רשות החברות לשעבר זאב רפואה, הוקמה לאחר שהגיעו תלונות רבות, בין היתר מכיוון שר האוצר משה כחלון, על כך שאופיה של נבחרת הדירקטורים, שמתוכה נבחרים החברים בדירקטוריוני החברות הממשלתיות, אחיד מדי.

עם חברי הוועדה נמנו ח"כ פנינה תמנו־שטה מיש עתיד, רו"ח בחית מונא שמשמשת גם דירקטורית בעמידר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר רענן דינור, מנכ"ל המרכז להעצמת האזרח תומר לוטן ועו"ד עודד לוינסון.

אורי יוגב, צילום: נמרוד גליקמן אורי יוגב | צילום: נמרוד גליקמן אורי יוגב, צילום: נמרוד גליקמן

הוועדה ממליצה לרשות החברות לא לחכות שהנבחרת תתמלא, אלא לערוך הליך "איתור אקטיבי של מועמדים פוטנציאליים על ידי ביצוע איתור במשיכה (Reaching Out) לתוכניות הכשרה ומנהיגות באוכלוסיות רלבנטיות".

עוד ממליצה הוועדה להכין תוכנית רב שנתית שמטרתה תהיה להביא לכך ששיעור המועמדים המומלצים לדירקטוריונים יהיה בהתאם לשיעורם באוכלוסייה — לדוגמה, לא פחות מ־1.65% יוצאי אתיופיה ולא פחות מ־3% בעלי מוגבלות. לגבי שילוב של חרדים לא התקבלה החלטה בשל חילוקי דעות בוועדה, והקריטריונים למגזר זה ייקבעו בנפרד בהמשך.

המלצה נוספת של הוועדה היא להגדיל את שיעור המועמדים הצעירים בחברות הממשלתיות השונות, כך שממוצע הגילים — שעומד כיום על 55 שנה — יהיה נמוך יותר.

החשש הוא מקיבעון מחשבתי של דירקטורים שמכירים עולמות עסקיים אחרים, אולי פחות מודרניים. על כן המלצה נוספת של הוועדה היא להפחית את מספר שנות הניסיון הנדרשות בתנאי הסף, וכן לבחון לעומק את משקלו של קריטריון הניסיון בכהונה הקודמת בדירקטוריונים שונים.

יוגב הודיע שילמד את המלצות הוועדה, וכי יש סיכוי שייושמו כבר בסבב הבא של הנבחרת, שמתוכנן לצאת לדרך בשנת 2017.

לפי נתוני הרשות, עד היום אוישו כ־230 מקומות בנבחרת, שבמלואה כוללת כ־400 מועמדים.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כל הדירקטורים הינם פתרון פנטסטי להמשך עבודה ליוצאי
כל הדירקטורים הינם פתרון פנטסטי להמשך עבודה ליוצאי צבא שלא מצאו עצמם בשוק האזרחי. בדירקטוריון היה רצוי שישיבו אנשי מקצוע הקשורים לדירקטוריון של החברה שיעמדו בראשה ויתרמו מנסיונם. זה לא יכול להיות מקום "בילוי" שבועי לפנסיונרים
Scissors  |  15.08.16
1.
"נבחרת הדירקטורים" נראת יותר כמו לשכת עבודה לגימלאים
"נבחרת הדירקטורים" נראת יותר כמו לשכת עבודה לגימלאים יוצאי המערכת (כולם בעלי פנסיה תקציבית שמנה). שימו לב מי בוחר את הדירקטורים: "עם חברי הוועדה נמנו ח"כ פנינה תמנו־שטה מיש עתיד, רו"ח בחית מונא שמשמשת גם דירקטורית בעמידר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה לשעבר רענן דינור, מנכ"ל המרכז להעצמת האזרח תומר לוטן ועו"ד עודד לוינסון". כולם אנשי המערכת הממשלתית אף אחד מהם לא בא מהשוק החופשי. בקיצור המשך הקיבעות הממשלתי והמשך השיטה של חבר מביא חבר. אני באתי מהשוק החופשי, מתעשית ההייטק לא היה לי שום סיכוי מול מנהל/פקיד ממשלתי או קצין/פקיד צה"ל/משטרה בדימוס. הממשלה/המערכת לא מחפשת אנשים בעלי מחשבה פתוחה הם מחפשים אנשים בעלי מחשבה צרה, מקובעת ובעיקר שלא יעשו מהומה. הכל חרטה!
Flower  |  15.08.16