אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האפליקציה החדשה של משטרת ישראל מתעלמת מפרטיות המשתמשים

האפליקציה החדשה של משטרת ישראל מתעלמת מפרטיות המשתמשים

המשטרה השיקה אפליקציית חיוג מהיר למוקד 100 שמנטרת את מיקום המשתמש גם כשלא נעשה בה שימוש, אבל למרות דרישות החוק אינה כוללת מדיניות פרטיות. מהמשטרה נמסר: "ברור שמדובר באפליקציה וולונטרית. למשטרה פטורים רלוונטיים בחוק הגנת הפרטיות"

15.08.2016, 15:40 | עומר כביר

רוצים להזמין ניידת באמצעות אפליקציית המובייל החדשה של המשטרה? כדי שתחשבו פעמיים, שכן לדברי מומחים בתחום האפליקציה לא מבטיחה להגן על פרטיות המשתמשים בה.

קראו עוד בכלכליסט

משטרת ישראל השיקה ב-7 לאוגוסט אפליקציה לאייפון ולאנדרואיד, שמאפשרת לחייג למוקד 100 של המשטרה בלחיצת כפתור, כאשר בעת החיוג פרטי המיקום של המשתמש נשלחים אוטומטית למוקד. לפי הכתוב באפליקציה פרטי המיקום נשלחים רק בעת חיוג למוקד, ואולם הרשאות השימוש של האפליקציה מאפשרות לה לפעול ברקע ולקבל את מיקום המשתמש גם כשהוא לא עושה בה שימוש.

האפליקציה של משטרת ישראל האפליקציה של משטרת ישראל האפליקציה של משטרת ישראל

לדברי עו"ד יהונתן קלינגר מהתנועה לזכויות דיגיטליות, התנהלות זו בעייתית במיוחד לאור העובדה שהאפליקציה אוספת מידע אישי מבלי להציג מדיניות פרטיות כפי שדורש החוק. "מדאיג במיוחד מצב שבו עולה אפליקציה לחנות אפליקציות ואין לה מדיניות פרטיות", הוא הסביר ל"כלכליסט". "על פי דין, יש חובה על כל מי שמבקש ממך מידע לפרט האם יש לך חובה חוקית למסור את המידע ואיך הוא ישמש את מקבל המידע. במקרה זה לא ידוע כיצד משטרת ישראל תשתמש במידע וכיצד הוא נאסף, למי יש גישה למידע זה ואיך הוא מועבר לאחרים. כל זאת היה ניתן לפתרון לו היתה מדיניות פרטיות סדורה באפליקציה, אלא שמשטרת ישראל בחרה שלא לספק מידע זה".

קלינגר הוסיף שהמצב מדאיג במיוחד לאור כמה וכמה מקרי עבר שבהם ניצלו שוטרים את הגישה שיש להם למאגרי מידע שונים לצורך מטרות שאינן קשורות למילוי תפקידם: "כיוון שלא ברור למי יש גישה למידע שלנו ומתי, לא ניתן לשלול את האפשרות שכמו במקרים אחרים, גם כאן שוטרים יעשו שימוש במידע שנאסף למטרות אישיות".

מנכ"ל איגוד האינטרנט, עו"ד יורם הכהן, הוסיף שפיתוח אפליקציה שאוספת מידע מאזרחים חייב להיעשות על בסיס כללים מדוקדקים של הגנה על פרטיות. "יש לבחון היטב את כל ההשלכות של הפגיעה בפרטיות העולה מהכנסת יישום כזה לשימוש בידי גוף מדינה - ובוודאי גוף בעל סמכויות אכיפה, ולמזער את הנזקים הפוטנציאליים", הבהיר הכהן. "עניין זה מקבל משנה תוקף נוכח הממצאים שהתגלו לאחרונה על אודות שימוש לרעה שנעשה במידע על אודות אזרחים, למשל במשטרה וברשות המיסים".

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "בעת הורדת האפליקציה ברור שמדובר באפליקציה וולונטרית בלבד וכן ברורה מטרת מסירת המידע. הפעלת האפליקציה נעשית ביוזמה ושליטה מלאה של האזרח הפונה. בעת הפעלת האפליקציה מתבצע חיוג אל מוקד 100 הרלוונטי ונשלח מיקום של הפונה למוקדן. למשטרה פטורים רלוונטיים בחוק הגנת הפרטיות".

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
אני דווקא הורדתי את האפליקציה שיכולה לתרום להבדל
אני דווקא הורדתי את האפליקציה שיכולה לתרום להבדל משמעותי במצבי חרום אמיתיים. את הבעיה שמועלית בכתבה אפשר לפתור בקלות (לפחות באייפון): תיכנסו להגדרות פרטיות/שירותי מיקום ותשנו כך שנתוני המיקום יהיו זמינים לאפליקציה רק כאשר היא פועלת. 10 שניות של מאמץ ומשטרת ישראל לא יכולה לעקוב אחריכם בניגוד לרצונכם דרך האפליקציה (אני מניח שיש להם מספיק שיטות אחרות). 
Magnet  |  17.08.16
5.
בקיצור- גם אם אין לך מה להסתיר- כמו
בקיצור- גם אם אין לך מה להסתיר- כמו רבים מאיתנו- זה לא אומר שה"מערכת" -המשטרה , לא תתרום את השליטה באפליקציה לרשויות שהן ישמחו לתפור לך תיק -לא להכניס אותך לכלא חס ושלום- רק להפריד בינך לבין כספך... מי שעדיין חושב שהמימשל הישראלי- משטרה , שרותי בטחון , וכמובן כל שאר משרדי הממשלה הם -בעד- הציבור- שיתעורר , האזרח הישראלי הוא לא יותר -איך אמר רפול ? "ג,וקים מסוממים מסתובבים בתוך בקבוק " (בערך)
Bike  |  15.08.16
4.
זה כאילו אמור להפתיע אותנו שבמדינת ישראל הגוף
זה כאילו אמור להפתיע אותנו שבמדינת ישראל הגוף שאמור לאכוף את החוקים הוא העבריין הכי גדול שיש? שהגוף שאמור להגן ושלמור על הסדר האזרחי עושה יותר בלאגן? ששוטרים נטפלים למי שקל ולא מטפלים בבעיות אמיתיות של עבריינות? ועכשיו עוד המצאה חדשה, לא מספיק שהמדינה לא יכולה לספק שום שירות ציבורי בצורה נורמלית אז מפילה הכל על האזרח, מיזם שומרי דרך שהופך אזרחים לשוטרי תנועה. 
Lamp  |  15.08.16
לכל התגובות