אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בגלל הברקזיט: האינפלציה בבריטניה בשיא של שנתיים צילום: רויטרס

בגלל הברקזיט: האינפלציה בבריטניה בשיא של שנתיים

הרקע: היחלשותו של המטבע הבריטי, הלירה שטרלינג, לאחר משאל העם שהובילה לייקור הסחורות המיובאות לבריטניה

16.08.2016, 13:25 | אמיר רוזנבאום
לשכת הסטטיסטיקה המרכזית בבריטניה פרסמה היום (ג') כי האינפלציה בבריטניה טיפסה ביולי בשיעור שנתי של 0.6%, הגבוה ביותר מאז נובמבר 2014. זאת על רקע היחלשותו של המטבע הבריטי, הלירה שטרלינג, לאחר משאל העם שהובילה לייקור הסחורות המיובאות לבריטניה.

קראו עוד בכלכליסט

הנתונים נתפסו כמהותיים שכן הם הנתונים הרשמיים הראשונים שמכסים את חודש יולי כולו וכוללים את השפעות תוצאות משאל העם שנערך ב-23 ביוני. תחזיות האנליסטים ציפו לעלייה שנתית של 0.5%, מתוך הערכה שירידת מחירי הנפט והמשך הירידה במחירי הביגוד יפצו על הצניחה בשווי הליש"ט. אולם מלשכת הסטטיסטיקה מסרו כי מחירי הנפט מתומחרים בדולרים, כך שהיחלשות הליש"ט הפכה בחודש שעבר את ייבוא האנרגיה ליקר יותר. לעומת חודש יוני האינפלציה ירדה ב-0.1%.

בורסת לונדון , צילום: רויטרס בורסת לונדון | צילום: רויטרס בורסת לונדון , צילום: רויטרס

בהמשך השבוע מתוכננים להתפרסם נתונים כלכליים נוספים שאמורים לשפוך אור על התמודדות הכלכלה הבריטית עם הברקזיט. מחר יפורסמו נתוני האבטלה לחודש יולי בעוד שביום חמישי יחשפו המכירות הקמעונאיות.

ובמקום התרסקות הבורסה בלונדון מצטיירת כשיאנית הביצועים

 

רינת אשכנזי מנהלת מחקר בקסם מדדים מקבוצת אקסלנס: "כמעט חודשיים אחרי ההחלטה הגורלית של בריטניה, ובמקום התרסקות רבתי, הבורסה בלונדון מצטיירת כשיאנית הביצועים של היבשת, אחרי עלייה של כ-11% מתחילת השנה".

האם איומי הברקזיט נעלמו כלא היו וכל תהליך המשא מתן עם האיחוד יעבור ללא חיכוך? ברור שלא טועת אשכנזי. "ביצועי המניות של FTSE100 מהווים דוגמא מצוינת לפער מסוים בין המאקרו למיקרו".

חשוב להדגיש מציינת אשנכזי "כי המדד הבריטי דוהר בהשפעת כמה גורמים מרכזיים, כשהחשוב מבניהם הוא הפאונד. 72% מהמכירות של FTSE100 מגיעות מחו"ל. תחזיות הרווח של החברות במדד מתעדכנות כלפי מעלה לראשונה בארבע השנים האחרונות, זאת בעיקר אודות לחולשת המטבע שמטיב עם היצואניות".

רינת אשכנזי מנהל מחקר מדדים בקסם מקבוצת אקסלנס, צילום: עודד קרני רינת אשכנזי מנהל מחקר מדדים בקסם מקבוצת אקסלנס | צילום: עודד קרני רינת אשכנזי מנהל מחקר מדדים בקסם מקבוצת אקסלנס, צילום: עודד קרני

סיבה נוספת היא תשואת הדיבידנד מוסיפה הכלכלנית של בית ההשקעות. "המדד הבריטי הוא מדד "דפנסיבי", כשתשואת הדיבידנד שמשלמות החברות שלו עומדת על כ-3.9% (בין הגבוהות ביותר בין המדדים המובילים במערב)".

"אחרי שתשואת האג"ח ל-10 שנים נחתכה בכ-150 נ"ב מתחילת השנה, והשווקים צופים הפחתת ריבית נוספת בנובמבר, ניתן להניח כי המניות של האזור ימשיכו ליהנות מהביקוש. ולבסוף, בשנים האחרונות המדד לא נמנה עם "חובבי הקהל" של קהילת המשקיעים, בין היתר, בשל החשיפה שלו לשווקים המתעוררים והמשקל הגבוה יחסית של ענף חומרי הגלם, שסבל מירידת הסחורות" הוסיפה.

אשכנזי מציינת "שהסחורות במגמת ההתאוששות והשווקים המתעוררים חווים עדנה מחודשת, כך שאחרי שנים של משקל חסר, המשקיעים חוזרים להחזקת אנגליה לפחות במשקל שוק".

"כל הגורמים האלו, יחד עם המדיניות הנדיבה של הבנק המרכזי, ימשיכו כנראה לתמוך בבורסה, זאת על הרקע של תמונת המאקרו הפושרת - ההאטה בפעילות שבסבירות גבוהה תיתן את אותותיה בהמשך והאינפלציה שכבר מעט מרימה את ראשה" סיכמה אשכנזי.

תגיות