אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גזית גלוב: עלייה בהכנסות וירידה ברווחים ברבעון השני צילום: Agaton Strom

גזית גלוב: עלייה בהכנסות וירידה ברווחים ברבעון השני

חברת הנדל"ן בבעלותו של חיים כצמן דיווחה על ירידה של 12% ב-FFO שהתסכם ב-142 מיליון שקל, ועל עלייה של 3% ב-NOI שהסתכם ב-1.07 מיליארד שקל, זאת לעומת הרבעון המקביל אשתקד; למרות הירידה ברווחים, בגזית גלוב נמצאים בתנופה של ייזום ורכישה של נכסים חדשים שצפויים לבוא לידי ביטוי ברבעונים הבאים

23.08.2016, 09:41 | אורן פרוינד

קבוצת גזית גלוב ממשיכה להציג תוצאות סבירות גם ברבעון השני של 2016. קבוצת הנדל"ן מהגדולות בישראל שמחזיקה במרכזים מסחריים בשווי של 22 מיליארד דולר בלמעלה מ-20 מדינות שונות בעולם, סיימה את הרבעון השני של 2016 עם עלייה של 3% ב-NOI (הכנסות משכירות) לסכום של 1.07 מיליארד שקל, אולם בשורה התחתונה דיווחה על ירידה של 12% במדד ה-FFO לסכום של 142 מיליון שקל. כמו ברבעונים קודמים, הירידה ב-FFO נבעה בעיקר בגלל הפרשי מט"ח במטבעות הדולר הקנדי, הריאל הברזילאי , היורו והדולר האמריקאי אל מול השקל. הרווח הנקי של החברה ברבעון השני (מיוחס לבעלי מניות) ירד בשיעור של 25% והסתכם בכ-97 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

גזית גלוב, שפועלת באמצעות שש חברות בנות עיקריות באירופה, ישראל, ארה"ב, קנדה וברזיל, סובלת מזה שנתיים מדשדוש ברמת ההכנסות שלה ביחס לשאר חברות הנדל"ן הישראליות שמדווחות על שיעורי גידול גבוהים. עיקר הבעיה של גזית גלוב מרוכזת במדינות אירופה שסובלות ממיתון כמו פינלנד ורוסיה.

אם מנטרלים את הרכישות שהקבוצה מבצעת מגלים שברבעון השני חלה ירידה טבעית בנכסים שלה. ה- NOI מנכסים זהים ברמת הקבוצה, ועוד בנטרול השפעות שערי מט"ח, ירד בכ-0.1% לעומת התקופה המקבילה שנה שעברה. בגזית גלוב מסבירים כי הירידה נובעת בעיקרה מהכנסה חד פעמית בקנדה ברבעון המקביל וכן מקיטון ב- NOI במדינת רוסיה שאינה מהותית בפורטפוליו הנכסים שלה (פחות מ-5%).

חיים כצמן יו"ר גזית גלוב, צילום: נמרוד גליקמן חיים כצמן יו"ר גזית גלוב | צילום: נמרוד גליקמן חיים כצמן יו"ר גזית גלוב, צילום: נמרוד גליקמן

אם מפרקים את העוגה של גזית גלוב על פני החברות הבנות, מגלים שרק הזרוע האמריקאית שלה (חברת אקוויטי וואן) רשמה עלייה טבעית בתזרים מנכסים זהים. החברה רשמה עלייה של 5% בנכסים הזהים שלה בעוד ששאר חברות הבנות של הקבוצה רשמו ירידות. כך למשל, חברת FCR שפעילה בקנדה רשמה ירידה של 0.2% בתזרים מכנסים. בגזית גלוב מסבירים כי הירידה נבעה מהכנסה חד פעמית ברבעון המקביל שאם מנטרלים אותה מקבלים שחלה עלייה של 1.6%.

החברה הבת סיטיקון, שדרכה פועלת גזית גלוב במדינות הנורדיות (פינלנד, שוודיה, נורווגיה), רשמה במהלך הרבעון השני ירידה של 1.1% בנכסים זהים. בגזית גלוב הדגישו כי תוצאות אלו אינן לוקחות בחשבון את חברת סקטור הנורווגית, שנרכשה על ידי גזית גלוב ביולי 2015 ומהווה היום שליש מהפעילות של סיטיקון. בחברה הבת אטריום, שפעילה במדינות מזרח אירופה חלה ירידה חדה של 3.9% בתזרים מנכסים זהים ביחס לרבעון המקביל. הירידה נבעה כאמור מרוסיה שסובלת ממשבר כלכלי מתמשך וחולשה בשער המטבע שלה.

למרות הירידה בנתונים התפעוליים ביחס לרבעון המקביל, יש כמה נקודות חיוביות בדו"ח של גזית גלוב. בשנתיים האחרונות החברה נמצאת בתנופה אדירה של ייזום ופיתוח של נכסים חדשים שעדיין לא באו לידי ביטוי בדוחות שלה. רק ברבעון השני של 2016 ההשקעות שלה ברכישה, הקמה ופיתוח של נדל"ן להשקעה הסתכמו בכ-1.1 מיליארד שקל.

גזית גלוב פתחה לפני מספר ימים את קניון ISO OMENA המחודש בפינלנד שנחשב לאחד מקניוני הדגל שלה בשוק הנורדי ועדיין לא בא לידי ביטוי בתוצאות הכספיות שלה כיוון שהיה בפיתוח עד לפני מספר ימים. החל מהרבעון השלישי של 2016 הוא יבוא לידי ביטוי וצפוי להביא לשיפור בתוצאות של הזרוע הנורדית שלה. בנוסף, חלה עלייה בשיעור התפוסה הממוצע בנכסים שלה שעומדת על כ-95.7%, לעומת כ-95.4% ברבעון המקביל. נקודה חיובית נוספת היא היחס חוב נטו לסך מאזן (LTV) שירד ועומד היום על 50.8%, זאת לעומת כ-51.3% בסוף שנת 2015. דבר נוסף שצפוי לבוא לידי ביטוי היא המכירה המוצלחת של גזית גלוב במניות של החברה הברזילאית BR Malls, מכירה שהניבה לגזית גלוב רווח של 130 מיליון שקל שרק 25 מיליון שקל מתוכו הוכרו ברבעון השני של 2016 והיתרה צפויה לבוא לידי ביטוי ברבעון השלישי של השנה.

רחל (רוחה) לוין, מנכ"לית גזית-גלוב, התייחסה לייזום האדיר של גזית גלוב. "אנו מקדישים תשומת לב רבה בפעילות הרכישה, פיתוח ופיתוח מחדש של נכסי פריים באזורים אורבאניים וכיום מאזן החברה כולל נכסים בפיתוח ובפיתוח מחדש בהיקף של כ- 3.7 מיליארד שקל להם עלות להשלמה של כ- 2 מיליארד שקל. נכסים אילו ממוקמים בערים מובילות בעולם כדוגמת טורונטו, סן פרנסיסקו, סאו פאולו, הלסינקי וורשה והם צפויים להיכנס בחלקם להנבה כבר ברבעונים הקרובים ומשמעותית יותר בשנת 2017".

תגיות