אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא מפסיק להתעשר: הונו האישי של ביל גייטס טיפס לשיא של 90 מיליארד דולר צילום: בלומברג

לא מפסיק להתעשר: הונו האישי של ביל גייטס טיפס לשיא של 90 מיליארד דולר

מייסד מיקרוסופט ביסס את מעמדו בראש רשימת עשירי העולם ונהנה מפער של 13 מיליארד דולר מהמדורג שני

23.08.2016, 11:30 | שירות כלכליסט
ביל גייטס לא מפסיק להתעשר: הונו האישי של מייסד מיקרוסופט טיפס ביום שישי לשיא של 90 מיליארד דולר, הודות לאחזקות שלו בחברת הרכבות הלאומית של קנדה וב-Ecolab, שהמניות שלהם רשמו עליות. בכך ביסס גייטס את מעמדו כאיש העשיר בעולם, וכעת נהנה מפער של 13 מיליארד דולר מהמדורג שני, הספרדי אמנסיו אורטגה, הבעלים של רשת זארה, כך עולה ממדד המיליארדרים של בלומברג.

קראו עוד בכלכליסט

הונו של גייטס מורכב הן ממזומן והן ממניות במספר חברות, ביניהן כמובן מיקרוסופט, ומאז תחילת השנה הוא עלה ב-15 מיליארד דולר ל-90 מיליארד דולר, המייצגים 0.5% מהתמ"ג האמריקאי.

ביל גייטס, צילום: אם סי טי ביל גייטס | צילום: אם סי טי ביל גייטס, צילום: אם סי טי

עם זאת, גייטס מתעקש תמיד כי כסף הוא לא הכל בחיים, ונחשב לאחד הנדבנים הגדולים בעולם שתרם סכומים עצומים של כסף דרך עמותת ביל ומלינדה גייטס. הוא תומך במיוחד במטרות כמו פעולות ניקוי המים ומיגור המלריה. בנוסף, גייטס, יחד עם חברו המיליארדר וורן באפט, יצר את "יוזמת הנתינה" (The Giving Pledge), במסגרתה מיליארדרים מתחייבים להוריש לפחות חצי מהונם. באפט, המדורג שלישי במדד המיליארדרים, מסתפק בהון של 66.6 מיליארד דולר, נמוך ב-24 מיליארד משל גייטס.

תגיות

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
השלם גדול מסכום חלקיו. עבודה של כמעט כל
השלם גדול מסכום חלקיו. עבודה של כמעט כל מהנדס כיום יכולה להפיק 1000X מהשכר שהוא מקבל. החישוב הוא פשוט: קח את המוצר ש-Y מהנדסים כתבו, וחלק את הרווח שהפקת ממכירת המוצר ב-Y. אבל לשם כך יש צורך במנגנון אדיר של שיווק. במערך השיווק העובדים לרוב משתכרים אף פחות מאשר מהנדסים. אם כן מנגנון זרימת ההון כלפי מעלה בקורפורציה הוא ניצול פר אקסלנס, אבל הדרך לרפא את מחלת הניצול היא לא בהפיכה לעצמאי (פרילנסר) שיתקשה מאוד להתחרות בקורפורציה מונופוליסטית, ולא בפתיחת עסק על בסיס העסקה נצלנית זהה. אלא הפתרון הוא החלפת מודל השכיר-מעסיק שבמהותו מתבסס על ניצול, במודל מקום העבודה הדמוקרטי, שבו עובדים מנהלים את החברה בעצמם על בסיס הצבעה דמוקרטית.
Dice  |  25.08.16
34.
זו הנקודה. העלות לגייטס היא 1% בהשוואה לעלות
זו הנקודה. העלות לגייטס היא 1% בהשוואה לעלות לעובדים ולמדינה בה הם הוכשרו. חברה כמו מייקרוסופט באה יום בהיר ושולפת מתכנת מן המדף. היא משלמת לו שכר חודשי X, אבל הרווח שהיא עושה מפרי עבודתו הוא 1000X. חברה כמו מייקרוסופט שהתמחתה בהתחמקות מתשלום מיסים - בעצם מנצלת את המדינה שבה המתכנת גדל. ההשקעה של המדינה בהכשרת מתנכנת מגיל אפס היא עצומה במימדיה. ההשקעה האישית של מתכנת בלימוד עצמי היא עצומה במימדיה. על כל אלה מייקרוסופט משלמת פירורים. המתמטיקה היא פשוטה. אין אפשרות לאדם אחד להתעשר במימדים כפי שעשה ביל גייטס בלי ניצול מתמיד.
Dice  |  24.08.16
לכל התגובות