אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קובי אלכסנדר יתייצב היום בפני שופט בניו יורק; יבקש שחרור בערבות של 25 מיליון דולר צילום: צדוק יחזקאלי

קובי אלכסנדר יתייצב היום בפני שופט בניו יורק; יבקש שחרור בערבות של 25 מיליון דולר

על פי הסדר הטיעון יודה אלכסנדר בסעיף אשמה אחד של הונאה בניירות ערך בקשר לפרשת הבקדייטינג. הוא יבקש שחרור בערבות עד לפתיחת משפטו. התביעה כבר הודיעה כי תתנגד לשחרורו בערבות וההחלטה תהיה בידי השופט

24.08.2016, 00:07 | שירות כלכליסט

מנכ"ל קומברס לשעבר, קובי אלכסנדר יתייצב היום ב-14:00 בפני השופט הפדרלי ניקולס גארופיס, בבית המשפט בברוקלין. הוא יילקח לבית המשפט מייד עם נחיתתו בניו יורק, כשהוא מלווה בסוכני FBI.

קראו עוד בכלכליסט

הוול סטריט ג'ורנל מדווח כי פרקליטיו של אלכסנדר יבקשו את שחרורו בערבות של 25 מיליון דולר (מתוכם 10 מיליון דולר יהיו במזומן) שעליה יחתמו אשתו ואחותו - זאת עד לפתיחת משפטו בעוד כשלושה חודשים. התובע המחוזי המטפל בתיק הודיע כי יתנגד לשחרור בערבות, וההחלטה הסופית תהיה בידי השופט. 

 

במכתב לשופט גארופיס אומרים עורכי דינו של קובי אלכסנדר, בנג'מין בראפמן וג'רמי טמקין, כי "יש מאחוריו היסטוריה ארוכה של פעילות פילנטרופית, היה לו עבר צבאי מפואר בצה"ל, ושום דבר בעברו או בעבירה בה הוא מודה אין בהם כדי להצביע על סכנה לציבור אם ישוחרר בערבות". הם מדגישים כי קובי עבר לנמיביה לפני שהוגש נגדו כתב אישום וכי הוא לא הפר שום הוראה של בית משפט אמריקאי שדרשה ממנו להישאר בארה"ב, ועל כן אין לראות בו פושע נמלט.

עוד כותבים עורכי הדין של אלכסנדר בפנייתם לשופט כי הוא "לא מימש ולא מכר אופציות שקיבל במסגרת הבקדייטינג הנכלל בכתב האישום, ועל כן הוא לא הרוויח דבר מן האופציות הללו".

קובי אלכסנדר
קובי אלכסנדר צילום: צדוק יחזקאלי

אלכסנדר חוזר לניו יורק מרצונו, לאחר שהייה של 10 שנים בנמיביה אליה נמלט כדי להימנע מהעמדתו לדין בארה"ב. באחרונה הגיע לעיסקת טיעון עם התביעה בניו יורק לפיה בתמורה לשובו לארה"ב, יתוקן כתב האישום המקורי שהוגש נגדו, ואשר כלל לא פחות מ-35 סעיפי אישום ובהם תרמית בניירות ערך, הלבנת הון, תשלום שוחד ושיבוש הליכי משפט.

על פי ההסכם שנחתם יואשם אלכסנדר רק בסעיף אישום אחד של הונאה בניירות ערך בהקשר לפרשת הבקדייטינג (תיארוך לאחור של אופציות) שבוצעה בשנות ה-2000 בחברת קומברס שאלכסנדר עמד בראשה.

עונש המאסר המירבי שניתן להטיל בגין העבירה בה מואשם אלכסנדר עומד על 10 שנים, אך עורכי דינו ציינו כי כל המשפטים שנוהלו נגד מנהלי חברות שביצעו את אותה עבירת בקדייטינג הסתיימו בעונשים קלים שנעו בין קנסות בלבד ועד לשנתיים מאסר בפועל במקרה אחד.

מתוך 29 מקרים שהגיעו לכדי הגשת כתב אישום, 16 מנהלים הודו בעבירת הבקדייטינג, שבה מודה גם אלכסנדר, וקיבלו בממוצע עונש מאסר של פחות מחודשיים וחצי. מתוך קבוצה זו, שהודתה בעבירה, עונש המאסר המירבי היה 15 חודשים.

שני מנהלים בכירים בקומברס שהודו ונשפטו זכו אף הם לעונשים קלים יחסית. סמנכ"ל הכספים של קומברס, דיוויד קריינברג, קיבל רק קנס כספי ואילו היועץ המשפטי של החברה, ביל סורין נדון לשנת מאסר ויום.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
ההאשמה החמורה נגד אלכסנדר היתה בניית רשימות פיקטיביות
ההאשמה החמורה נגד אלכסנדר היתה בניית רשימות פיקטיביות של אנשים עם שמות בדויים כאילו הם עובדי חברה והענקת אופציות "בכסף" להם. הרווחים שולשלו לקרן פרטית של אלכסנדר שהוא קרא לה "פנטום" וסכומי עתק עמדו לרשותו. זוהי נוכלות ברמה הגבוהה ביותר, הון עתק, גאוניות חולנית של איך לגנוב כספים בלי שיגלו אותך. אם סמנכ"ל הכספים של החברה לא הסכים להפוך לעד מדינה, לא היה הדבר מתגלה. כל נושא התעדוף לאחור הוא שולי וכמובן שמהצד של אלכסנדר מעדיפים להסתיר את הדבר העיקרי. ואיך זה שאף עיתונאי לא קרא את כתב הטענות של ארה"ב?
Boomerang  |  24.08.16
11.
אז זהו נמאס לו מהעיירה הנידחת סקווקופמונד. מעניין
אז זהו נמאס לו מהעיירה הנידחת סקווקופמונד. מעניין מה קרה מהפרוייקט הנדלני שכונת השלום ? בכל מקרה שיהיה לו בהצלחה במשפט. 10 שנים בגלות נמיביה זהו עונש מספיק קשה. בכל אופן צריך הרבה אומץ להכנס למערכת המשפט בברוקלין, הרבה יותר אומץ מאשר לרדת מהרכב באמצע אטושה פארק הפראי. בהצלחה !
Cloud  |  24.08.16
לכל התגובות