אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כל עובד במפעלי ים המלח יקבל בונוס של 95 אלף שקל צילום: עמית שעל

כל עובד במפעלי ים המלח יקבל בונוס של 95 אלף שקל

שנה אחרי השביתה הגדולה בחברה–הבת של כיל, העובדים יקבלו מענקים בסכום המסתכם ב־105 מיליון שקל

25.08.2016, 07:43 | מיקי פלד
כל אחד מ־1,100 העובדים של מפעלי ים המלח קיבל השנה עד כה בונוס של כ־80 אלף שקל וצפוי לקבל בונוס נוסף של כ־15 אלף שקל בחודש דצמבר הקרוב. זאת בעקבות הסכם קיבוצי שנחתם בין ועד העובדים להנהלה, שעליו דיווחה כיל בדו"חותיה הכספיים לרבעון השני של השנה.

סכום המענקים לעובדים מסתכם ב־105 מיליון שקל, כאשר 50 מיליון שקל כבר הועברו לעובדים בפסח, עוד 30 מיליון שקל הועברו לעובדים ביולי, ובדצמבר יחולקו עוד 15 מיליון שקל.

באופן מסורתי במפעלי ים המלח מקבוצת כיל הבונוס ניתן באופן שווה לכל עובד בלי תלות בוותק, גיל, דרגה וכו'.  בנוסף, כיל תעביר 10 מיליון שקל לקופת ועד העובדים לטובת סבסוד טיולים בארץ ובחו"ל, כאשר מחצית מהסכום כבר הועברה ומשמשת את הוועד למימון טיולים בימים אלו.

הכסף שהועבר לעובדים כולל גם את המענק לשנת 2015 ונועד, בין השאר, כדי לקבל את הסכמת ועד העובדים החזק של מפעלי ים המלח לשקט תעשייתי — כלומר שהעובדים לא ינקטו עיצומים — עד ספטמבר 2017. בדיווח לבורסה נכתב כי אם העובדים ינקטו עיצומים, החלק של המענק שעוד לא שולם יבוטל. עם זאת, בפועל ברור שאם מרביתו של הסכום כבר ניתנה, אין משמעות מעשית כיום להצהרה הזו של כיל.

בעל השליטה בכיל עידן עופר, צילום: בלומברג בעל השליטה בכיל עידן עופר | צילום: בלומברג בעל השליטה בכיל עידן עופר, צילום: בלומברג

היחסים בין ועדי העובדים של כיל להנהלת הקונצרן בבעלות עידן עופר ידעו לאורך השנים עליות ומורדות, אך בסופו של דבר כל אחד משני הצדדים מודע לכוחו של הצד השני, ומכאן גם הבונוסים הגדולים שההנהלה מוכנה לתת תמיד לעובדים. כך לדוגמה קיבלו העובדים בשנת 2013 בונוס אישי של יותר מ־50 אלף שקל.

לאחרונה היחסים בין הצדדים נראים במגמת שיפור לאחר השביתה בת ארבעת החודשים בשנה שעברה שהביאה לשיא את המתיחות בין הצדדים.

ברבעון השני של השנה הגדילה כיל את הכנסותיה ב־15% לעומת הרבעון הקודם, לסך של 1.37 מיליארד דולר. הרווח הנקי עלה אף יותר, בשיעור של 60%, ל־120 מיליון דולר.

עם זאת, הרווח התפעולי המתואם (EBITDA), המהווה את אחד המדדים החשובים לתוצאות הכספיות של חברות התעשייה הגדולות מהסוג של כיל, ירד ב־20% לרמה של 278 מיליון דולר.

כיל מציינת בדו"חות שפרסמה כי הפרישה ברבעון השני של השנה 17 מיליון דולר לטובת מענקים לעובדים.

ארמונד לנקרי, יו"ר ועד העובדים של מפעלי ים המלח, מסר בתגובה כי "לאחר המשבר הגדול שעברנו, וכדי לשמור על יציבות החברה, סיכמנו עם ההנהלה שנמשיך עם ההסכם הקיבוצי לשנתיים נוספות בתמורה לבונוס.

"עד היום יש שיתוף פעולה מלא עם ההנהלה, ואני מקווה שהשקט הזה ושיתוף הפעולה יימשכו גם בשנים הבאות. בנוסף, אני מקווה שההנהלה לא תעשה צעדים העלולים לגרור אותנו למשברים נוספים בעתיד".

תגיות

97 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

97.
הכתבה מגלה טפח ומכסה טפחיים. במפעלי ים המלח
הכתבה מגלה טפח ומכסה טפחיים. במפעלי ים המלח חלו כמה שינויים מאז השביתה הגדולה בת 4 חודשים. ראשית, הוועד בראשות לנקרי הסכים לפיטורי עשרות עובדי הסכם קיבוצי. דבר שאין לו אח ורע ומהווה תקדים מסוכן מאד למי"ה ולשאר חברות כי"ל. שנית, הסכום בן 90,000 ש"ח (ברוטו) אינו בדיוק בונוס רווחים. בונוס הרווחים על 2015 עומד על 30,000 ש"ח שאר 60,000 ש"ח מהווים פיצוי על דחיית הסכם העבודה ב 3 שנים והבטחה לשקט תעשייתי. עלויות הסכם עבודה חדש ל 3 שנים היו עולות לחברה יותר מ 60,000 ש"ח לעובד. אין ספק, תנאי השכר במי"ה ובשאר חברות כי"ל בדרום הם מצוינים בפרט לעובדי דור א'. מצד שני, באופן כללי תפוקת העובדים "היקרים" דהיינו דור א' וגם דור ב' היא נמוכה למדי. לכן עלות הייצור של טון אשלג היא כה גבוהה. זה בהתחשב שהפקת אשלג ממי ים המלח היא התהליך הזול ביותר בעולם להפקת אשלג. לא בגלל העובדים אלא בגלל תנאי ההפקה הנוחים של אשלג ממי ים המלח זאת בהשוואה לכרייה תת קרקעית המתבצעת במרבית אתרי הכרייה של אשלג. אפשר לומר שהפקת האשלג ממי ים המלח היא הזולה בעולם, זאת למרות העובדים הקיבוציים הדשנים מעונג ואשר תורמים כה מעט. 
Umbrella  |  26.08.16
95.
אתה טועה ומטעה. מפעלי ים המלח מרוויחים אבל
אתה טועה ומטעה. מפעלי ים המלח מרוויחים אבל גם מפעלי רותם אמפרט (פוספטים) מרוויחים. אתם לא היחידים. הרווחיות של של מי"ה ירדה בשנים האחרונות באופן די חד. בגלל ירידת מחירי האשלג. בגלל העלויות של קציר המלח. בגלל תנאי השכר המוגזמים בפרט של עובדי דור א' ובגלל התפוקה הנמוכה של עובדי החברה. 
Umbrella  |  26.08.16
לכל התגובות