אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיטיגרופ: ניצחון של טראמפ עלול לטלטל את השווקים ולגרום למיתון צילום: רויטרס

סיטיגרופ: ניצחון של טראמפ עלול לטלטל את השווקים ולגרום למיתון

לפי צוות כלכלנים בבנק, ניצחון של המועמד הרפובליקני בבחירות לנשיאות ארה"ב עלול לגרום לכאוס בשווקים ולהגדיל את אי הוודאות לגבי המדיניות המוניטרית. עם זאת, בסיטיגרופ גם אופטימים בנוגע לימים שלאחר הבחירות, ללא קשר לזוכה

26.08.2016, 21:30 | בלומברג

בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב עלול להביא לכאוס בשווקים ולהגדיל את אי הוודאות לגבי המדיניות המוניטרית ולהפיל את העולם אל תוך מיתון. כך על פי סיטיגרופ.

קראו עוד בכלכליסט

"ניצחון של טראמפ עלול להאריך ואולי אף להעמיק את אי הוודאות לגבי המדיניות ולגרום לטלטלה (אולי קצרת מועד) לשוקים הפיננסיים", נכתב בידי צוות הבנק בראשות הכלכלן ווליאם בוטיר. "הידוק התנאים הכלכליים והתחזקותה של אי הוודאות עלולים להביא להאטה משמעותית בארה"ב ובצמיחה הגלובלית".

כבר שנה שבוטיר מתריע על אפשרות למיתון גלובלי. בזמנו, סבר כי ההאטה בצמיחה בסין תהיה הגורם לכך. בתחזית, שלדברי הבנק היא "שמרנית", צוות האנליסטים של הבנק סבור שהניצחון של טראמפ יגרום להידוק בתנאים הפיננסיים בארה"ב ויעמיק את אי הוודאות לגבי המדיניות הגלובלית. מגמה זו תפגע בצריכה הפרטית ובהשקעות בארה"ב ובעולם.

טראמפ וקלינטון טראמפ וקלינטון טראמפ וקלינטון

"ניצחון של טראמפ עלול לפגוע בתוצר הגלובלי בכ-0.7-0.8 נקודות בסיס, על פי ההערכות שלנו, ולדחוף את צמיחת התוצר בקלות את מתחת למדד הייחוס שלנו למיתון גלובלי, של 2% צמיחה גלובלית בשיעורי החליפין בשוק ב-2016-2017", כותב בוטיר. הגדרה זו היא סובייקטיבית לשרירותית לגבי מהו מיתון גלובלי.

אולם, בוטיר וצוותו רואים אפשרות לרוח גבית בצמיחה כתוצאה משינוי מדיניות לאחר הבחירות, ללא קשר למועמד שייבחר. "הבחירות יכולות להביא לדחיפה פיסקאלית משמעותית, אולי בצורה של הסכם להגדלת ההשקעות בתשתיות, ויאפשרו לחברות להשיב לארה"ב את רווחיהן מעבר לים בריביות נמוכות יותר - הן תחת טראמפ והן תחת קלינטון - או בשל קיצוץ מס משמעותי, תחת טראמפ כפי הנראה", כתבו האנליסטים.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
בהתחשב בכך שברבעון האחרון הכלכלה האמריקאית שוב איכזבה,
בהתחשב בכך שברבעון האחרון הכלכלה האמריקאית שוב איכזבה, וצמחה ב-1.1% בלבד, ושבמשך כהונתו של אובמה לא היתה ולו שנה אחת שבה הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב של 3 אחוזים ומעלה, הרי שמיתון לא ייהווה שינוי משמעותי לרעה... אגב, דברים דומים נאמרו על רונלד רייגן בטרם נבחר, והפלא ופלא, הוא הוביל את ארה"ב חזרה לצמיחה.
Flower  |  27.08.16