אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלי סוס וכובע

הכירו את סוואגבוט, הקאובוי הרובוטי שפותח באוסטרליה כדי לרעות את עדרי הבקר במרחבי היבשת

28.08.2016, 17:15 | רויטרס

הרובוט הראשון בעולם לרעיית בקר מפותח באוסטרליה. הרובוט שנקרא "סווגבוט" פותח על ידי צוות מדענים בראשות פרופ' סאלח סוקריה מאונ' סידני, במטרה לסייע לחקלאי אוסטרליה לרעות ולפקח על עדרי הבקר הגדולים שלהם במרחבי היבשת.

סווגבוט נע על 4 גלגלים ויש לו יכולת ניווט בין מכשולים. החוואים יכולים גם לשלוט בו מרחוק, ולראות מה קורה בעדר הבקר בכל זמן. הרובוט נמצא עדיין בשלבי פיתוח, אך סוקריה מאמין שהוא ייכנס לייצור בתוך שלוש שנים.

לדברי פרופ' סוקריה, "הבעיה הגדולה היא יכולת ניטור של 24 שעות ביממה. בשל סיבות הקשורות בעיקר לרווחת בעלי החיים צריך מערכת רובוטית שנמצאת שם כל הזמן ומפקחת על בעלי החיים, מערכת שתוכל לטפל למשל במצב של בעל חיים חולה".

לדבריו, חוות הבקר באוסטרליה משתרעות על שטחי ענק שבין 40,000 דונם  ועד 400,000 אלף דונם, ובמקרים רבים כל מי שמנהל את החווה הם בני משפחה בודדים, ולכן יש חשיבות רבה לכלים או למערכות שיוכלו להעביר חפצים מנקודה א' לנקודה ב', לנטר את מיקום בעלי החיים, או לוודא שהגדרות שלמות.

אוסטרליה היא אחת מיצואניות הבקר הגדולות בעולם, אך הגיל הממוצע של מגדלי הבקר עולה, והענף נתקל במחסור בעובדים, מה שמאיט את התפתחותו.

האתגרים הללו עלולים לפגוע בתכניות של אוסטרליה להגדיל את התפוקה החקלאית, כך שתהנה מהביקוש העולה מאסיה, בייחוד לבשר אדום, ותהפוך לספקית המזון המובילה לשווקי אסיה. 

רובוט רועה פרות פותח באוסטרליה, צילום: theinquirer.net רובוט רועה פרות פותח באוסטרליה | צילום: theinquirer.net רובוט רועה פרות פותח באוסטרליה, צילום: theinquirer.net

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
גם אני לא צורך בשר,  אבל מבין שזה
גם אני לא צורך בשר,  אבל מבין שזה חלק אינטגרלי ממהות החיים על פני כדור הארץ.   גידול בשר במרעה,  ובית מטבחיים עם מינימום סבל לבעל החי,  הוא פיתרון מבחינתי.  מה שאני לא מסוגל להבין זה הצורך לשלוח במסע מפרך רווי סבל בעלי חיים,  רק כדי שמישהו ישחט אותם בארץ היעד.  להערכתי זה רק עיניין של זמן עד שהמסעות האלה יוצאו מחות לחוק
Anchor  |  30.08.16
1.
אוסטרליה חברה מזעזעת עם גידול המוני של פרים
אוסטרליה חברה מזעזעת עם גידול המוני של פרים ופרות לטבח, ועם היצוא הנורא של גופות הנטבחים לארצות אחרות. הבנתי שגם לישראל הם מייצאים, ועוד שולחים לפה עגלים חיים במסע מוות נורא, רבים מבעלי החיים מתים בדרך מן התנאים הקשים. אז עכשיו קם איזה מדען שהוא בעצם פסיכופת ומבקש להפוך את רעיית הבקר למעשה-מכונה? אין גבול לנוראוּת של המין האנושי, שאינו אלא שימפנזים עם כישורים מתקדמים לייצור והפעלת מכשירים.
Palmtree  |  28.08.16