אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל במקום ה-4 בעולם בצריכת בשר - מקום אחד אחרי ארגנטינה צילום: מיקי נעם אלון

ישראל במקום ה-4 בעולם בצריכת בשר - מקום אחד אחרי ארגנטינה

כך עולה מנתונים שפרסם ארגון ה-OECD. בשנת 2014 צרכו בישראל 86.1 ק"ג של בשר לנפש; במקום הראשון - אוסטרליה עם צריכה של 90.3 ק"ג לנפש

29.08.2016, 11:48 | שירות כלכליסט

צריכת הבשר לנפש בישראל היא מהגבוהות בעולם, כך עולה על פי נתונים שמפרסם היום (ב') הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD). בישראל צרכו ב-2014 86.1 ק"ג של בשר לנפש, שממקמים אותה במקום הרביעי מבין שאר המדינות בעולם.

קראו עוד בכלכליסט

צריכת הבשר מוגדרת לפי בשר כבש, חזיר, בקר ועוף. במקום הראשון בדירוג נמצאת אוסטרליה, שב-2014 צרכה 90.3 ק"ג לנפש, קצת מאחוריה נמצאת ארה"ב עם צריכה של 90.1 ק"ג לנפש. ארגנטינה, שידועה באהבת הבשר של התושבים, מדורגת שלישית עם צריכה של 86.6 ק"ג לנפש. לשם השוואה, הממוצע באיחוד האירופי עומד על 64.9 ק"ג לנפש.

צריכת בשר בקילוגרמים לנפש ב-2014, צילום: OECD צריכת בשר בקילוגרמים לנפש ב-2014 | צילום: OECD צריכת בשר בקילוגרמים לנפש ב-2014, צילום: OECD

דירוגה הגבוה של ישראל נובע מצריכת העוף הגבוהה במדינה. על פי הערכות הארגון, צריכת העוף לנפש בישראל עמדה בשנה שעברה על 57.9 ק"ג, הרבה מעל שאר המדינות. באוסטרליה לדוגמה, צריכת העוף עמדה על 42 ק"ג לנפש.

לעומת זאת, בהודו שבה יש ריכוז גבוה במיוחד של צמחונים, צריכת הבשר השנתית עומדת על 3.2 ק"ג לנפש בלבד. ב-OECD מציינים כי צריכת בשר קשורה לתנאי המחיה, תזונה ומחירים לצרכן, וכן לחוסר ודאות כלכלית וזעזועים לתמ"ג. בהשוואה לסחורות אחרות בשר מאופיין בעלויות ייצור גבוהות ובהתאם, הביקוש לבשר מקושר עם הכנסה גבוהה יותר.

תגיות

234 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

233.
צודק באמת עליה במספר הטבעונים וירידה בצריכת הבשר
צודק באמת עליה במספר הטבעונים וירידה בצריכת הבשר רצינית ביותר - הכתבה מטעה למי שלא קורא את הנתונים ולא יודע את הנתונים הקודמים יש ירידה מרשימה בצריכת הבשר וזה עוד נתונים מ 2014 ומאז היתה עוד ירידה בצריכה כן יש צריכה גבוהה של בשר אבל היא ירדה בהרבה משנים קודמות (פעם היתה 97 ק"ג בשר והיום 86 ק"ג) והירידה בצריכת הבשר עוד יותר מרשימה אחרי שלוקחים בחשבון שמספר התושבים בישראל גדל והירידה בצריכת הבשר קרתה גם במדינות אחרות כמו ארה"ב (ואפילו יותר גדולה מישראל) בשילוב עם הנתונים בכתבה שכאן המתייחסת ל 2014 הצריכה לנפש בישראל ירדה מ 97.1 ק"ג לנפש ב 2002 ל 96 ק"ג לנפש ב 2009 ו 86.1 ב 2014 בארה"ב היתה הירידה מהירה יותר, 124.8, 120.2 ו- 90.1 ק"ג לנפש באותן שנים בהתאמה. זה כל ה"טריק" בהצגת הנתונים.
Cupcake  |  07.09.16
לכל התגובות