אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר הערעור: ביהמ"ש מעכב את כניסתו לכלא של קובי פרץ צילום: דנה קופל

לאחר הערעור: ביהמ"ש מעכב את כניסתו לכלא של קובי פרץ

זאת, בכפוך להפקדת ערבויות בגובה 100 אלף שקל. בהקשר זה מסרו סנגוריו של פרץ כי "מצבו הכלכלי אינו פשוט, עד שהוא נזקק לעזרתם של אחרים"

29.08.2016, 11:58 | זוהר שחר לוי

בית המשפט המחוזי בתל אביב עיכב היום (ב') את כניסתו לכלא של הזמר קובי פרץ שהורשע בעבירות מס, לאור הערעור שהגישו הצדדים ובכפוף להפקדת ערבויות בגובה 100 אלף שקל.

קראו עוד בכלכליסט

פרץ הורשע בעבירות מס בהיקף של 5.8 מיליון שקל ונידון בבית משפט השלום בתל אביב ל-24 חודשי מאסר בפועל, 18 חודשי מאסר על תנאי ולקנס של 175 אלף שקל.

זמן קצר לאחר מתן גזר הדין ערערה הפרקליטות על העונש שהוטל על פרץ בדרישה להחמירו כשלשיטתה "העונש אינו הולם את חומרת המעשים". מנגד, גם פרץ הגיש ערעור בחודש שעבר, לצד בקשה לעכב את ביצוע העונש. לטענת פרץ, המיוצג על ידי עודכי הדין יחיאל וינרוט, עמית חדד ואושר רובינגר ממשרד י.וינרוט ושות', מי שביצע את העברות היה אמרגנו יוחאי יעיש, שהפך לעד מדינה נגדו. לפי הערעור, יעיש העלים גם ממנו את הכנסותיו שלו בזמן אמת. "ההנחה לפיה עד המדינה חלק עם פרץ את הסכומים האמיתיים שהופקו מפעילותו של הזמר, היא הנחה שגויה", נכתב בערעור. "הסכומים האמיתיים לא הוצגו לו בזמן אמת והוא בוודאי לא זכה ליהנות מ-50 אחוז מהם".

קובי פרץ, צילום: מיכאל קרמר קובי פרץ | צילום: מיכאל קרמר קובי פרץ, צילום: מיכאל קרמר

בדיון שהתקיים הבוקר (ב') בפני שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, מאיר יפרח, ביקשו סנגוריו של הזמר לעכב את ביצוע העונש שהוטל עליו. לפי הסנגורים, מדובר בעבירות שתחילתן ב-2005, שנחקרו בשנת 2010 ונידונו והוכרעו בבית המשפט ב-3 השנים האחרונות. "אם פרץ ייכנס חלילה לכלא ויתברר שלא היה אמור להיכלא", אמרו, "מדובר כמובן בנזק בלתי הפיך". כמו כן, ציין עו"ד חדד כי לא ניתן להיענות לדרישת הפרקליטות להגדלת ערבויות לצורך עיכוב הביצוע. לדבריו, הטענה שפרץ הוא עתיר ממון "הובאה 'מן הרוח' וללא כל ידיעה" וכי במסגרת ההליכים מה שהיה ברשות הזמר נתפס. "אני אומר כי מצבו הכלכלי של פרץ אינו פשוט, עד כדי כך שהוא נזקק לעזרתם של אחרים". עוד הוסיף כי אין סכנה שפרץ ימלט מאימת הדין.

מנגד, בפרקליטות התנגדו לעיכוב בביצוע העונש, אך הסירו את ההתנגדות בעקבות המלצת בית המשפט. נציגת הפרקליטות, עו"ד הילה גבאי, אמרה בדיון כי ישנן הלכות שנקבעו לצורך עיכוב ביצוע וכי במאסר של 18 חודשים ומעלה, כמו במקרה הנוכחי, אין עיכוב ביצוע. "אי אפשר להתעלם מסיכויי הערעור. כנגד ההרשעה סיכויי הערעור קלושים", הוסיפה הפרקליטה.

השופט יפרח התנה את העיכוב בהפקדת ערבויות בגובה 100 אלף שקל. בעוד כחודשיים, בחודש נובמבר, צפוי להישמע בבית המשפט הדיון בערעור שהגישו הצדדים.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
גנב 6 מיליון שקל ומקבל 18 חודשים וקנס
גנב 6 מיליון שקל ומקבל 18 חודשים וקנס של 200 אלף שקל. מדובר ב300 אלף שקל לכל חודש בכלא. רוב מדינת ישראל היתה מוכנה להכנס לכלא לתקופה הזו אם זה השכר שהם היו מקבלים, בהתחשב בעובדה שמדובר בפי 5 מהשכר החציוני השנתי במדינת ישראל, לכל חודש. קיבל עסקה לא רעה. אני הייתי סותם את הפה ולובש את הסרבל אם הייתי הוא.   חוץ מזה, הוא שמוק, מגיע לו. 
Flower  |  29.08.16