אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוכבת על כביש 6: רבעון שני מוצלח לשפיר הנדסה צילום: רודי אלמוג

רוכבת על כביש 6: רבעון שני מוצלח לשפיר הנדסה

התקדמות מואצת בחלק הצפוני של כביש 6 ובפרויקט נמל חייפה סייעו לחברת התשתיות והנדל"ן לסיים את הרבעון עם זינוק של 62% ברווח הנקי ל-67 מיליון שקל

29.08.2016, 15:21 | אורן פרוינד
שנתיים מאז ההנפקה הראשונית שלה בבורסת תל אביב, חברת התשתיות והנדל"ן של האחים שפירא מספקת סחורה טובה עבור המשקיעים שלה. שפיר הנדסהדיווחה היום (ב') על זינוק חד של 62% ברווח הנקי ברבעון השני לכ-66.8 מיליון שקל.  

קראו עוד בכלכליסט

שפיר הנדסה מנוהלת על ידי ארבעת האחים לבית שפירא (ישראל, הראל גיל וחן) ועוסקת בתעשייה, תשתיות, נדל"ן ופרויקטים שונים בזכיינות. החברה נהנתה ברבעון השני משני דברים עיקריים: כביש 6 והנמל בחיפה.

החברה בונה בימים אלו את חלקו הצפוני של כביש ממחלף עין תות הסמוך לאליקים ועד לצומת סומך שבצפון הארץ. החברה מכירה בהכנסות לפי קצב התקדמות הפרויקט, ונראה כי שפיר מאיצה קצב על מנת לעמוד ביעד שלה לסיום הפרויקט עד שנת 2018. גם ההכנסות מנמל חיפה המחודש מוכרות לפי קצב התקדמות ומשכך נרשמה עלייה דרמטית בהכנסות ברבעון השני של השנה.

הכנסותיה של קבוצת שפיר ברבעון המדווח עלו בכ-42% לכ-786.4 מיליון שקל. מעבר לעלייה במגזר התשתיות (כביש 6 ונמל חיפה), שפיר הנדסה נהנתה גם ממגזר התעשייה שלה, שכולל מפעלי בטון, חצץ ואספלט שהציגו תוצאות משפורות במהלך הרבעון השני על רקע העלייה בהתחלות הבנייה.

בשפיר החליטו לשים דגש על שני המגזרים התעשייה והתשתיות מתוך הבנה כי שם יש להם יתרון על פני המתחרות. במגזר התשתיות החליטו האחים שפירא להתמקד בפרויקטים גדולים במיוחד על מנת לנצל את היתרון לגודל. במגזר התעשייה הוחלט להגדיל פעילות בעיקר הודות לביקושים הגבוהים מתנופת הבניה בישראל.

מימין: הראל וישראל שפירא, מבעלי שפיר הנדסה , צילום: רודי אלמוג מימין: הראל וישראל שפירא, מבעלי שפיר הנדסה | צילום: רודי אלמוג מימין: הראל וישראל שפירא, מבעלי שפיר הנדסה , צילום: רודי אלמוג

תוצאות מגזרי פעילות

במגזר התשתיות נרשם השיפור המשמעותי ביותר במהלך הרבעון השני, עם עלייה של כ-123% בהכנסות המגזר לכ-378.4 מיליון שקל. רווחי המגזר טיפסו לכ-20.6 מיליון שקל, פי חמש לעומת התקופה המקבילה.

במגזר התעשיה צמחו ההכנסות בשיעור של כ-13.8% לכ-387.7 מיליון שקל. הרווח הרבעוני במגזר התעשיות עלה לכ-86.9 מיליון שקל, גידול של 8% ביחס לרבעון המקביל.

במגזר ייזום נדל"ן למגורים בישראל הסתכמו ההכנסות בכ-7.3 מיליון שקל, בהשוואה לכ-23.8 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2015. הירידה בהכנסות ממגזר זה נובעת מירידה בכמות הדירות שנמסרו הרבעון לעומת התקופה המקבילה.

במגזר הזכיינות הסתכמו הכנסות הרבעון הראשון בכ-12.9 מיליון שקל, ירידה של 30% לעומת הרבעון המקביל. הרווח המגזרי ברבעון עמד על כמיליון שקל, לעומת כ-4.8 מיליון שקל ברבעון המקביל.

תגיות