אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות מתווה הגז: תשובה במגעים להנפקת  "תמר" בבורסת ניו יורק צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

בעקבות מתווה הגז: תשובה במגעים להנפקת "תמר" בבורסת ניו יורק

קבוצת דלק חייבת למכור את זכויותיה (31.25%) במאגר תמר בתוך חמש שנים במסגרת הוראות המתווה. דלק כבר שכרה שני בנקים זרים שבוחנים בימים אלה את אפשרות ההנפקה

30.08.2016, 17:27 | אורן פרוינד

קבוצת דלקשבשליטת (60.5%) יצחק תשובה במגעים להנפקת הזכויות שלה (31.25%) במאגר הגז "תמר" בבורסה זרה. החברה ציינה היום (ג') בדוחותיה הכספיים כי לאחר שמכרה את זכויותיה במאגרים "כריש ו-"תנין" היא פועלת למכירת מלוא הזכויות שלה במאגר תמר באמצעות הנפקה לציבור או מכירה לצדדים שלישיים. ל"כלכליסט" נודע כי דלק כבר שכרה שני בנקים זרים שבוחנים בימים אלו הנפקה בבורסות ניו יורק או לונדון.

קראו עוד בכלכליסט

בורסת ניו יורק נחשבת למועמדת העיקרית, לנוכח העובדה שלמחזיקי "תמר בונדס" (אגרות חוב שהונפקו בניו יורק לצורך מימון הקידוח של מאגר תמר) יש שעבוד ראשון על 28.25% מהזכויות של דלק בתמר (3% חופשיים משעבוד). כך נוצר מצב שלאחר ההנפקה דלק תצטרך להעביר את זכויות השעבוד של מחזיקי תמר בונדס לחברה החדשה, ומכאן שהנפקה באותה בורסה תהיה קלה יותר.

דלק חייבת למכור את הזכויות שלה במאגר תמר בתוך חמש שנים בהתאם להוראות מתווה הגז. השותפה נובל האמריקאית כבר מכרה ביולי האחרון 3% מהאחזקות שלה במאגר תמר לקרן תשי (38%) וחברת הביטוח הראל (62%) תמורת 369 מיליון דולר (עם אופציה לרכשיה של 1% נוסף) במה שגילם למאגר שווי של 12.3 מיליארד דולר.

השותפות של דלק (אבנר ודלק קידוחים) מחזיקות ביחד ב-31.25% מהזכויות במאגר תמר ולכן שווי החברה או השותפות שתונפק בבורסת ניו יורק צפוי להתבסס על שווי 3.5-4 מיליארד דולר למאגר.

עם זאת, מבנה ההנפקה עדיין לא ידוע ולכן לא ניתן לגזור את שוויה של החברה שתונפק. בשווי יש לקחת בחשבון את החוב של תמר בונדס שעומד על 2 מיליארד דולר ואת תמלוגי העל שעומדים על שיעורים שונים בכל שותפות.  

קידוח תמר, צילום: יח"צ קידוח תמר | צילום: יח"צ קידוח תמר, צילום: יח"צ

תגיות