אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המהומה בפריון נמשכת: בעל מניות נוסף דורש לפטר את המנכ"ל צילום: ענר גרין

המהומה בפריון נמשכת: בעל מניות נוסף דורש לפטר את המנכ"ל

לאחר שבשבוע שעבר קרא אחד מבעלי המניות המרכזיים בחברה, רונן שילה, לכנס אסיפה שלא מן המניין להדחת המנכ"ל ג'וזף מנדלבאום, מצטרף אליו כעת גם בעל מניות נוסף, רוברט ליטץ מנכ"ל iolite partners

02.09.2016, 17:23 | מאיר אורבך

הסערה בחברת פריון נמשכת, כאשר בעל מניות נוסף בחברה, מנכ"ל iolite partners רוברט ליטץ, דורש את פיטורי המנכ"ל ג'וזף מנדלבאום. בכך מצטרף ליטץ לאחד מבעלי המניות המרכזיים בפריון, מנכ"ל קומו רונן שילה המחזיק ב-11% מהחברה, שבשבוע שעבר פנה לרשות ני"ע בארה"ב בדרישה לכנס ישיבת דירקטוריון שלא מן המניין שתביא להדחתו של מנדלבאום. היום פנה גם ליטץ לרשות ני"ע בארה"ב בדרישה דומה.  

קראו עוד בכלכליסט

על השולחן קיימות שתי הצעות: זו של שילה הקורא להחיל מנגנון גמיש יותר להחלפת ההנהלה, וזו של הדירקטוריון שמבקשת אמנם לשנות את אופן התנהלותה של החברה כיום, אבל באופן מתון יותר מכפי שמבקש שילה. ליטץ תומך כאמור בעמדתו של שילה, אם כי החברה בראשותו מחזיקה בנתח קטן בהרבה של מניות בפריון - 0.06% בלבד.

המנכ"ל מנדלבאום (מימין) וזה שרוצה להדיחו, מנכ"ל קומו רונן שילה, צילום: ענר גרין המנכ"ל מנדלבאום (מימין) וזה שרוצה להדיחו, מנכ"ל קומו רונן שילה | צילום: ענר גרין המנכ"ל מנדלבאום (מימין) וזה שרוצה להדיחו, מנכ"ל קומו רונן שילה, צילום: ענר גרין

ליטץ טוען כי הצעת הדירקטוריון רעה לחברה. לטענתו, הדירקטוריון אינו רוצה לקחת אחריות ואינו מפקח על ההנהלה של החברה כנדרש, אלא היא זו שמניעה אותו. בשנתיים האחרונות, טוען ליטץ, הוא פנה לדירקטוריון כמה פעמים בנוגע לתפקודו של ג'וזף מנדלבאום כמנכ"ל החברה. לטענת ליטץ, המנכ"ל כשל מכמה סיבות - בין היתר, הוא לא פעל כדי לשדרג את המיזוג עם קונדואיט, הוא לא בנה צוות ניהולי חזק, ולא פעל לפיתוח מוצרים חדשים על ידי החברה על בסיס הנכסים הקיימים שלה. בשורה התחתונה, טוען ליטץ, החברה אינה מצליחה לעצור את הנפילה החופשית במניותיה.

מפריון נמסר בתגובה: "ברצוננו להדגיש כי מגישי הודעות העמדה אחראים באופן בלעדי לתוכנן, שחלקן אף מטעה. דירקטוריון החברה דוחה את הטענות המופיעות בהודעות אלה ועומד מאחורי עמדתו שלו שהוצגה בהצהרת הפרוקסי של פריון מה-22 לאוגוסט 2016, ואותה ניתן למצוא במלואה באתר האינטרנט של הרשות לניירות ערך האמריקנית"

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
נכון מאוד... אבל גם זה מראה משהו. אצל
נכון מאוד... אבל גם זה מראה משהו. אצל המתחרים השליטה על התקשורת היא אבסולוטית. לכן, חברות כמו איירונסורס וסימיליארווב שכל אחת מהן עושה דברים מאוד דומים לפריון (רק בחדרי חדרים וללא שום מידע שיוצא החוצה על הפסדים ורווחים כי הן חברות פרטיות) - נשארות נקיות ללא רבב וממותגות כחברות יוניקורן - כשבפועל המציאות שונה לחלוטין. מצד שני, אם נשים לב - הסערה שמתחוללת היא רק בביצה הישראלית. בארה"ב אף אחד לא ממש שמע על זה. ופריון עם כל הרצון הטוב והציונות היא חברה אמריקאית (בטח ובטח לאחר הרכישה האחרונה...)
Bucket  |  02.09.16
3.
לא סגור על מה עדיף. לחטוא בחטא הגאווה
לא סגור על מה עדיף. לחטוא בחטא הגאווה או לשמוח לאיד. כשעזבת או כנעזבת - אני די בטוח שאף אחד מעובדי החברה לא שמח לאידך ואם כן, אז בטח לא כולם. יש פה מאבקי כוח של גדולים וחזקים, אבל בשורה התחתונה יש גם המון עובדים שסובלים. גם ממה שקורה עכשיו וגם מטוקבקים מסוג זה. יש מצב קלוש שאחד מהם עדיין חבר שלך. אז שקול מילים יא אקס.
Bucket  |  02.09.16
לכל התגובות