אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים שני ומשה ליכטמן השקיעו 20 מיליון דולר באופטימוב צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

חיים שני ומשה ליכטמן השקיעו 20 מיליון דולר באופטימוב

קרן IGP של מנכ"ל האוצר לשעבר והמנכ"ל לשעבר של מרכזי הפיתוח של מיקרוסופט בישראל ביצעה את ההשקעה החמישית שלה. השקיעה בחברה הפרטית לפי שווי של 80 מיליון דולר. אופטימוב פיתחה תוכנה המסייעת לארגונים לשמר לקוחות

07.09.2016, 07:20 | גולן חזני

קרן IGP - Israel Growth Partner של חיים שני ומשה ליכטמן השקיעה בימים האחרונים 20 מיליון דולר בחברת אופטימוב (Optimove), כך נודע ל"כלכליסט", והודעה על כך צפויה לצאת בקרוב. ההשקעה היא לפי שווי של 80 מיליון דולר לפני הכסף.

קראו עוד בכלכליסט

אופטימוב התנהלה מאז הקמתה ללא מימון חיצוני

אופטימוב פיתחה תוכנה המסייעת לארגונים בתהליכי ניהול מערך השיווק שלהם ופועלת בתחום טכנולוגיית שימור הלקוחות ומקסום שווי הלקוח.

תוכנת הכשירות של אופטימוב בשיטת SaaS (Software as a Service) מאפשרת לעבד את כל נתוני הלקוחות בארגון ואת התגובה שלהם למוצרים, מנתחת אותם ומסייעת לארגון לאפיין אותם ברזולוציה גבוהה. המידע הזה מסייע בתכנון מוצרים עתידיים, בקבלת החלטות וביישומים נוספים.

החברה הוקמה ב־2009 כחברת ייעוץ, ולפני כחמש שנים החלה לספק פתרונות תוכנה. כיום יש לחברה כ־180 לקוחות, והיא מעסיקה 90 עובדים, מרביתם בישראל והשאר בניו יורק ובלונדון. היקף המכירות של אופטימוב עומד על כ־15 מיליון דולר בשנה, היא רווחית מבחינה תזרימית ונמצאת בשלב המתקדם (LS) — השלב שבו נמצאות החברות שהקרן של שני וליכטמן נוהגת להשקיע בהן.

חיים שני , צילום: עמית שעל חיים שני | צילום: עמית שעל חיים שני , צילום: עמית שעל

אופטימוב שהוקמה בידי פיני יקואל התנהלה עד עכשיו ללא מימון חיצוני, וההשקעה שלIGP היא, למעשה, הראשונה בחברה. החברה צמחה על רקע התחרות החריפה על תשומת לבו של הלקוח, שהולידה צורך לסייע לעסקים בטיפוח הקשר עם לקוחותיהם הקיימים על מנת שיפתחו נאמנות למותג. ב־2016 פתחה החברה משרדים בניו יורק ובלונדון, ועם לקוחותיה נמנות חברות מובילות מתעשיות שונות, בהן Caesar's Interactive Entertainment, Lucky Vitamin, Nelly ו־Zynga.

יקואל החזיק עד עתה ב־90% ממניות החברה והוא גם מנהל אותה, ובעקבות ההשקעה צפוי חלקו להידלל. האחזקות באופטימוב אחרי הגיוס יהיו יקואל 72%, הקרן 20%, ומנהלים בחברה 8%.

הגיוס נועד להמשיך את הצמיחה של אופטימוב ולרתום את הניסיון והידע של שני, בעבר מנכ"ל משרד האוצר, ושל ליכטמן, שהיה מנכ"ל מרכזי הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, לטובת השלב הבא בהתפתחות החברה.

קרן IGP הגנה על עצמה במסגרת הסכם ההשקעה למקרה של ירידה בשווי החברה באמצעות מניות בכורה שקיבלה, המבטיחות את חלקה במקרה שבעלי מניות אחרים ימכרו אחזקות על פי שווי הנמוך מהשווי שעל פיו ביצעה את ההשקעה שלה.

משקיעי העוגן של הקרן: לאומי פרטנרס וכלל ביטוח

 

עבור הקרן של שני ליכטמן מדובר בהשקעה חמישית, ובין היתר השקיעו השניים במנות של כ־20 מיליון דולר בחברת R2NET, העוסקת בפלטפורמות של מסחר אלקטרוני ובסטארט־אפ פאנאיה — שבינתיים ביצע אקזיט ונמכר תמורת 200 מיליון דולר לענקית ההודית אינפוסיס.

בנוסף השקיעה הקרן 20 מיליון דולר בחברה לניהול ציי רכב GreenRoad יחד עם אל גור, שהיה סגנו של נשיא ארה"ב ביל קלינטון, ובחברת הרכיבים האופטיים ColorChip.

קרן IGP גייסה 250 מיליון דולר לפני כשנתיים, ומשקיעי העוגן שלה הם לאומי פרטנרס וכלל ביטוח, שכל אחת מהן השקיעה כ־70 מיליון דולר.

תגיות