אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקסדה מקררת - ועד לנעלי ריצה מודפסות: כך תגיעו לטוקיו 2020 צילום: snapmunk

מקסדה מקררת - ועד לנעלי ריצה מודפסות: כך תגיעו לטוקיו 2020

מאז ומתמיד הניבו המשחקים האולימפיים המצאות טכנולוגיות מרתקות. גם אולימפיאדת ריו תרמה את חלקה להיכל ההמצאות - חלקן גאוניות וחלקן מגוחכות. צפו

07.09.2016, 22:22 | שירות כלכליסט

המשחקים האולימפיים הניבו המצאות טכנולוגיות שונות כגון האינסטנט ריפליי ומיישרת הקרח. גם אולימפיאדת ריו תרמה את חלקה להיכל ההמצאות והחידושים, כמה מהן גאוניות וכמה מגוחכות. אולם, האתלטים מצידם מוכנים להשתמש בכל מוצר שיעזור להם לזכות במדליה הנכספת. הנה כמה מההמצאות המעניינות:

נעלי ריצה בהדפסת תלת-ממד

 

 , צילום: snapmunk צילום: snapmunk  , צילום: snapmunk

נייקי ייצרה נעלי ריצה לאצנים האולימפיים שנעשו באמצעות מדפסת תלת-ממד. באמצעות תוכנות מחשב שהוזנו בנתוני התנועה של האתלטים, מוקמו המסמרות בסוליות הנעליים ומאות אבי טיפוס נבדקו בתהליך. הדפסת התלת מימד אפשרה בדיקות חוזרות ונשנות ושינויים על פי הצורך לכל נעל מבלי להזדקק לתבניות ייצור חדשות כל פעם. על פי הביצועים של נבחרת ארה"ב, שלבשו בגדי ונעליים של נייק, הטכנולוגיה הוכיחה את עצמה. אולם הטכנולוגיה לא הביאה לנבחרת את הזהב בכמה מקצים - השיאן הבלתי מעורער של מסלולי הריצה, יוסיין בולט, כבש אינספור מדליות זהב בעזרת נעל ספורט פשוטה של פומה הזמינה באתר המותג תמורת 135 דולר.

קסדה מקררת

 , צילום: snapmunk צילום: snapmunk  , צילום: snapmunk

אחד הדברים הנחמדים בלהיות אתלט אולימפי הוא שאפשר ללבוש כל מה שרוצים. לא משנה כמה מגוחך נראה הדבר. לריו עיצבה נייק קסדות המצננות את טמפרטורת הליבה של גוף האתלטים ומונעת מהם להתחמם או להזיע. זאת באמצעות שכבת מים מצוננים באזור הראש, הצוואר והעיניים.

טבעת התשלומים של ויזה

 

 , צילום: snapmunk צילום: snapmunk  , צילום: snapmunk

ויזה המציאה טבעת שאפשרה לאתלטים ולצופי המשחקים האולימפיים לבצע תשלומים מבלי להחליף מטבעות. הטבעת לא מצריכה מקור כוח, אלא נעזרת במקור הכוח של מסוף התשלום. לאתלטים המסתובבים כל היום בבגדי הספורט, ללא מקום לארנק, היא יעילה ביותר. לאחר ההצלחה המסחררת, החברה כבר מוציאה צמידים ואביזרים נוספים המשמשים לביצוע תשלומים.

רצועות דביקות אווירודינמיות

 

 , צילום: snapmunk צילום: snapmunk  , צילום: snapmunk

חברת "איירוסוויפט" המציאה רצועות דביקות בעלות קוצים קטנים התורמים לאווירודינמיות ולמהירות. האצן האמריקאי ג'אסטין גאטלין השתמש ב-8 ויותר פיסות מרצועות אלו במהלך האולימפיאדה. הוא זכה במדליית הכסף בריצת 100 מטרים. יוסיין בולט לא השתמש במוצר זה ועדיין זכה במדליית הזהב.

תוכנת הצ'אט לג'ודו

 

 , צילום: snapmunk צילום: snapmunk  , צילום: snapmunk

 

נבחרת הג'ודו הישראלית באולימפיאדת ריו השיקה אפליקציית צ'ט בעלת אינטליגנציה מלאכותית, היכולה לענות על שאלות ספציפיות לגבי מתחרי הג'ודו האחרים, לנתח מהלכים ולהציע אסטרטגיות לכל מתחרה. התוכנה מנתחת את סגנון הלחימה של מתחרים אחרים במהלך הקריירה שלהם, כך שהיא עולה על נקודות תורפה.

מאמן נבחרת הג'ודו של ישראל ומדליסט אולימפי לשעבר, אורן סמג'ה, מאמין כי האפליקציה העניקה לנבחרת יתרון תחרותי. התוכנה צפויה לשחק תפקיד עוד יותר מרכזי באולימפיאדת טוקיו ב-2020.

חליפת חתירה של "בוטהאוס"

 

 , צילום: snapmunk צילום: snapmunk  , צילום: snapmunk

 

החברה ייצרה חליפות חתירה הייטקיות, העשויות מבד דק במיוחד המנדף זיעה בקצב גבוה. אין בחליפה תפרים כלל מה שמפחית חיכוך בעת החתירה ובתוך סיבי האריג ישנו חומר אנטי בקטריאלי המפחית חשיפה לבקטריה במים.

תגיות