אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ג'וזף פאפא:  "וליאנט תבחן כל הצעה לרכישת נכס שלה" צילום: נמרוד גליקמן

ג'וזף פאפא: "וליאנט תבחן כל הצעה לרכישת נכס שלה"

לדברי פאפא, חברת התרופות צופה הכנסות של 8 מיליארד דולר ממכירת זכויותיה בתרופות: "האם נבחן אפשרות כזו אם מישהו יגיש הצעה? ברור שכן, אנחנו חברה עם חוב של 30 מיליארד דולר"

08.09.2016, 07:45 | מיקי גרינפלד
וליאנט תשקול בהחלט מכירה של זכויותיה בחלק מהתרופות – וייתכן אף שבתרופות מרכזיות – על מנת להקטין את רמות המינוף שלה. כך אמר אמש מנכ"ל וליאנט ג'וזף פאפא, בראיון ל-CNBC.  

"האם נבחן אפשרות כזו אם מישהו יגיש הצעה? ברור שכן, אנחנו חברה ציבורית עם חוב של 30 מיליארד דולר", אמר פאפא.  

קראו עוד בכלכליסט

לדברי מנכ"ל יצרנית התרופות הקנדית – שמונה לתפקיד לפני חודשים ספורים, לאחר כהונה ארוכה ומוצלחת כמנכ"ל פריגו - על הפרק גם אפשרות למכירת הזכויות על מוצרי הליבה של החברה, למרות "חשיבותם הקריטית".

בעניין זה ציין פאפא כי "לעולם לא אומר לעולם לא", אך הדגיש כי העדיפות הראשונה שבה מתמקדת וליאנט היא מכירה של מוצרים מרכזיים פחות, ולדבריו הצלחת המהלך של מכירת הזכויות עליהם עשויה להכניס לחברה עד 8 מיליארד דולר.

מניית וליאנט התרסקה בכ-90% מאז רמת השיא שרשמה באוגוסט 2015, לאחר חשיפת פרקטיקת הפקעת המחירים הקיצונית שלה (לכך התווספה בהמשך שערורייה חשבונאית). החשיפה הובילה לשורה של חקירות, מצד הקונגרס, משרד המשפטים האמריקאי ורשות ני"ע. בחודש מאי מינתה החברה את פאפא (במקום מייק פירסון), במטרה שיוביל אותה בשנים הבאות בדרך ליציאה מהמשבר.

פאפא אמר בהקשר לחקירות המתנהלות כי החברה צפויה להתמודד בעתיד עם ההשלכות של החלטת הרשויות, כולל תשלום קנסות, וייקח זמן עד שתוכל לצאת לדרך חדשה.

"אנחנו מתכוונים לעבוד באופן צמוד עם הרשויות החוקרות על מנת להגיע לסיום מהיר של הפרשה. עד אז, החברה תמשיך לפעול על מנת להגדיל את ההכנסות, לבדוק את הנכסים האופציונאליים למכירה. אנחנו מאמינים שנוכל לעבור את התקופה הזו בדרך מאד מעשית".

פאפא שיבח בראיון את המשקיע האקטיביסט ביל אקמן שהצטרף למועצת המנהלים של וליאנט בחודש מרץ האחרון (במסגרת החלפה של כמעט כל חבריה). "אקמן מסייע לנו מאד, הוא מקור נהדר למידע, עם ניסיון מגוון מאד בעולם ההשקעות וענף התרופות".

אקמן הצטרף לדירקטוריון וליאנט בתוקף האחזקה הגבוהה חברת ההשקעות שלו ביצרנית התרופות. פרשינג סקוור (Pershing Square Capital Management) מחזיקה ב-9% בוליאנט.

ביל אקמן, צילום: בלומברג ביל אקמן | צילום: בלומברג ביל אקמן, צילום: בלומברג

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
הרשמת אותי סמי רואים שאתה ממש מבין בתחום....
הרשמת אותי סמי רואים שאתה ממש מבין בתחום.... זו הסיבה שלפני שמאשרים תרופה צריך לבצע ניסוי קליני double blind שחייב להציג תוצאות עדיפות ומובהקות סטטיסטית בין הקבוצה שנטלה את התרופה שבניסוי לבין קבוצה שנטלה פלצבו כאשר לא לרופא המטפל ולא למטופל ידוע מי קיבל את התרופה ומי קיבל פלצבו
BandAid  |  08.09.16
1.
אפשר לסגור את כל חב' התרופות, מאחר וכל
אפשר לסגור את כל חב' התרופות, מאחר וכל תרופה הקיימת בשוק, מדמה אפקט של פלסיבו. נניח והחולה יקבל תרופת דימי, ועל האריזה רשום שם חברה נודעת, מיד החולה נכנס למצב של ריפוי עצמי. התרופה מהווה טריגר בלבד, לעוררות הגוף לתגובה חיובית של הגוף לרפא את המחלה. תרופת דימי (ללא ידיעתו של החולה) עם אריזה מתאימה ומשכנעת, תפיק את אותה פעילות הגוף לריפוי.
Bee  |  08.09.16