אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אנחנו צריכים שהצמיחה תגיע גם לאלה שאין להם השקעות ובתים"

"אנחנו צריכים שהצמיחה תגיע גם לאלה שאין להם השקעות ובתים"

פרד שייפר, מנהל השקעות בכיר בשרודרס: "דור הצעירים בארה"ב מתחיל לעשות ילדים. זה משפיע על התחלות הבנייה, וגם על שורה של תעשיות נלוות". על האינפלציה בארה"ב: "מה שמניע אותה זה משכורות, והן במגמת עלייה"

08.09.2016, 22:01 | גיל קליאן

"אנחנו אופטימיים שהילרי תנצח, אבל אנחנו זהירים לגבי טראמפ. אחרי הכל פעם ישבנו כאן בעבר ואמרנו שבריטניה לעולם לא תעזוב את האיחוד האירופי". במילים אלה פתחו מנהלי ההשקעות של שרודרס את מפגש העיתונאים שקיימו הבוקר (ה') בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

המפגש עסק בכלכלה האמריקאית, ובאופן טבעי בבחירות לנשיאות וכן במדיניות הריבית של הפדרל ריזרב. פרד שייפר, מנהל השקעות בכיר של שרודרס בשוק האמריקאי, אמר כי להערכתו, למרות התמשכות סביבת הריבית האפסית, מדובר בסביבה פיננסית שלא יכולה להישמר לאורך זמן.

"הפד רוצה להעלות ריבית", אמר שייפר. "הם אומרים לשוק שהם רוצים להעלות. זה יזעזע את השוק אם הם ישנו את דעתם. זה מסר שהם יצטרכו לטפטף החוצה במשך זמן רב מאוד. גם הגורמים בפד שמצדדים בהעלאות ריבית מאוחרות לא משחקים במשחק הזה של לנסות להסביר את סביבת הריבית האפסית כתופעה בעלת היגיון כלכלי. אנחנו צופים שתהיה העלאת ריבית נוספת בדצמבר".

על האפשרות של העלאת ריבית בספטמבר אמר שייפר: "הם (הפד - ג"ק) דחו העלאת ריבית לפני הצבעת הברקזיט כי הם לא רצו לזעזע את השוק לפני אירוע שיכול להיות דרמטי. אם הם לא העלו לפני הברקזיט, אתם באמת חושבים שהם יעלו לפני הבחירות לנשיאות בארה"ב? אני לא חושב".

דונלד טראמפ בטקסס, צילום: גטי אימג דונלד טראמפ בטקסס | צילום: גטי אימג'ס דונלד טראמפ בטקסס, צילום: גטי אימג

שייפר הוסיף כי "ילן (יו"ר הפד, ג'נט ילן - ג"ק) תעדיף לספוג ביקורת על כך שהיא איטית מדי ולא מהירה מדי - כי אם היא מהירה מדי היא פוגעת בכלכלה האמריקאית. הכלכלה שלנו צומחת אבל היא לא במצב נהדר. אנחנו נסיים את השנה בצמיחה של 2%".

שייפר נשאל על שוק המניות מול שוק האג"ח, במיוחד על התחושה בזמן האחרון כי המניות הפכו לבטוחות יותר מאג"ח. "אני בחור של מניות, אז מה אני אגיד? ב-2008 אנשים הבינו שהם יכולים לאבד כסף באג"ח ממשלתי. תמיד ידעו שיש סיכון מסוים, אבל זה היה הלם לשוק. אבל אני לא חושב שמניות גדולות בטוחות היום יותר מאג"ח. אני כן חושב שהשוק מבין טוב יותר את הסיכון באג"ח, וכאן טמון השינוי".

על הסיכויים להתברות האינפלציה בארה"ב אמר שייפר כי "מה שמניע אינפלציה בארה"ב זה משכורות. יש לזה אימפקט הרבה יותר גדול מסחורות. אנחנו רוצים לראות שיפור בשכר כי אנחנו רוצים שהשיפור בכלכלה יגיע גם ללקוחות של וול מארט - אלה שאין להם השקעות, ובתים מפוארים, אנשים שחיים ממשכורת למשכורת. האנשים האלה צריכים להשתתף בהתאוששות".

קונים בוול מארט, צילום: בלומברג קונים בוול מארט | צילום: בלומברג קונים בוול מארט, צילום: בלומברג

השכר בארה"ב מתחיל לעלות, מה שמביא את שייפר לשול מתי עליית השכר הופכת לאינפלציונית. "זה עדיין לא דוחף לאינפלציה, אבל הפד משגיחים על כך מקרוב", אמר.

שייפר נשאל על ההשפעות האפשריות של טכנולוגיות חדשות בשוק על נושאים כמו משרות ושכר. על האפשרות של כניסת רכב אוטונומי אמר שייפר "אנחנו עדיין מנסים להבין מתי רכב אוטונומי יהווה השפעה על איך אנשים זזים ממקום למקום. קח את אובר למשל. בסן פרנסיסקו הם הצליחו לשנות את הכלכלה של אחזקת רכב פרטי. אנשים שם מתחילים לוותר על רכב פרטי, כי זה יקר מדי. הוא צריך לשלם חניה, ביטוח, מס, וזול יותר להשתמש באובר.

"מה זה אומר? זה מתחיל לשנות בכמה מקומות בארה"ב את הכלכלה של אחזקת רכב. זה מתחיל לטשטש את הקו בין תחבורה ציבורית לפרטית. אנחנו יודעים שזה בא ותהיה לזה השפעה אמיתית בטווח של 5-8 שנים על תעשיית הרכב. אובר מתחילה לבחון רכב אוטונומי בפיטסבורג. והם במרוץ להגיע לנקודה הזאת כי הם מדממים כסף כרגע. אנחנו עוקבים אחרי הניסוי שלהם".

המכונית האוטונומית של אובר, צילום: Volvo המכונית האוטונומית של אובר | צילום: Volvo המכונית האוטונומית של אובר, צילום: Volvo

שייפר ניתח גם את שוק הבתים בארה"ב, וניתח את העלייה בהתחלות בנייה בשנים האחרונות כחלק מתהליך של הפיכת דור המילניאלס (בני 20-30) להורים. "במשבר הם עברו לגור אצל ההורים, ואף אחד לא אהב את זה. לא ההורים ולא הילדים, אבל היה משבר ואין מה לעשות. אבל מגיע היום שהילד יכול לעמוד על הרגליים והצעד הראשון זה לשכור דירה עם חברים. זה הניע את התחלות הבנייה אחרי המשבר. ומה שממשיך להניע את התחלות הבנייה זה שיעור הילודה, שהפך לחיובי השנה, וגורם לאנשים לקנות בית ראשון. הם מולידים ילדים, ואז קונים את הבית הראשון שלהם. אנו מעריכים שזה יניע המשך צמיחה בשוק הדיור. ויש לזה מכפיל גדול. כי כשאתה קונה בית אתה קונה ציוד לבית, מכשירי חשמל, ריהוט. קצב עליית מחירי הדיור מאט, וזה חדשות טובות. כי אתה רוצה שצעירים יוכלו להרשות לעצמם לקנות בתים ולא רק זקנים כמוני".

לגבי האפשרות של בחירת טראמפ לנשיאות ארה"ב אמר שייפר כי "לטראמפ יש פוטנציאל לעשות נזקים להסכמי סחר. וזה נקודה לדאגה. תוכנית המיסוי שלו - היא תגדיל מאוד את הגרעון וזה בעיה גדולה לכלכלה האמריקאית. אבל הוא לא יצליח לעשות את כל מה שהוא אומר. אנחנו לא משנים את ההשקעות שלנו, ואנחנו לא רואים פעילים גדולים מושכים כסף מהשוק לקראת הבחירות".

"אנחנו מסתכלים על סקרים - אנחנו מבינים שהם לא אומרים הכל - אבל אנחנו רואים שהדרך של הילארי קצרה יותר לניצחון. אם פלורידה תלך להילארי, טראמפ גמור. היתרון הגדול של טראמפ זה טקסס אבל להילארי יש קליפורניה, ניו יורק, ניו ג'רזי - כל אלה מדינות כבדות בבחירות לנשיאות", סיכם שייפר.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
יכול להיות שתהיינה בסוף מהומות אם מצב הצעירים
יכול להיות שתהיינה בסוף מהומות אם מצב הצעירים לא ישתפר אבל זה ייגמר כמו תמיד בכלום , בדומה לאירועים דומים שקרו ב 100 השנים האחרונות בארצות הברית על רקע קיפוח מעמד העובדים , הגזענות , שחרור האשה וכיוצא באלו . קומוניזם ואפילו סוציאליזם מתון לא יקרום עור וגידים באמריקה כפי שלא קרם עד היום בנסיבות הרבה יותר קשות וקיצוניות .
Hammer  |  09.09.16
4.
בניגוד לכל הערכות המומחים אני מהמר שהפד יעלה
בניגוד לכל הערכות המומחים אני מהמר שהפד יעלה את הריבית ברבע אחוז בסוף ספטמבר אחרת יאבד את קצת היוקרה שעוד נותרה לו ~ והואיל והסכנות למשבר כתוצאה מפיצוץ בועות שונות הולך וגובר במהירות(ציטוט מביל גרוס ומוחמד אל ארייאן) באשר לאינפלציה שכמעט לא עולה , עדיין לא נמצא הפטנט איך לגרום לאזרחים לבזבז יותר כסף בקניות של מוצרים ובכך להעלות את הביקוש מעל ההיצע (לפחות באמריקה), כמובן חוץ "מכסף הליקופטר" שבאמריקה אין לו סיכוי כמו לקבוע ריבית שלילית (ציטוט מבאפט) . חשבו שמחירי הנפט והבנזין הזולים הם שיגרמו לתפנית וזה לא קרה בגדול העלאת שכר המינימום יכול לעזור אבל רוב החברות שומרות את הסף והרווחים שלהם שקטנו כמו קלפים שצמודים לחזה .
Hammer  |  09.09.16
2.
אם הוא יאמר את ההפך, משהו יותר מחובר
אם הוא יאמר את ההפך, משהו יותר מחובר למציאות, בנוסח: "הדור הצעיר תקוע בדרך ללא מוצא, המשכורות בארה"ב ל-9 העשירונים התחתונים לא עולות מאז שנות ה-70, אם כבר הן רק יורדות, משרות יצרניות נעלמות מארה"ב כבר מעל 30 שנה, בכל שנה רוב המשרות החדשות הן משרות "שירותים" (כלומר שכר מינימום בוולמרט, סטארבקס, מקדונלדס וכו'), הדור הצעיר עמוס בחובות שהוא לא יכול לשלם וממש כמו יוון הוא גם לא ישלם, חובות מהלוואות לשכ"ל בקולג', חובות להלוואות רכב, חובות על כרטיס אשראי, הדור הצעיר הזועם לא נעלם מאז שעשו ל-Occupy Wall Street חיסול ממוקד ע"י המשטרה, הדור הצעיר חש שוול סטריט השתיקה אותו בבחירות למפלגה הדמוקרטית שבהן הממסד המפלגתי עבד מלכתחילה נגד סנדרס, הדור הצעיר יתפרץ בזעם איום כשיבין שוול סטריט גולדמן זאקס ושות' מונעים ממנו כל ייצוג בפוליטיקה האמריקאית, הדור הצעיר יבעיר את רחובות ארה"ב..." - אם הוא יאמר את כל אלה - לא יהיו לו משקיעים בשבוע הבא וגם הוא יצטרך ללכת לעבוד בוולמרט. אתה הבנת את זה ברוך?
Trumpet  |  09.09.16
לכל התגובות