אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרלמנט של אירלנד אישר את עמדת הממשלה: לא רוצים את המסים של אפל‎

הפרלמנט של אירלנד אישר את עמדת הממשלה: לא רוצים את המסים של אפל‎

אירלנד מתכוונת להגיש ערעור על פסיקת הנציבות האירופית, כי יש לגבות מאפל מסים לא משולמים בהיקף של 14.5 מיליארד דולר. בפרלמנט נטען כי הפסיקה של הנציבות מזיקה ליכולתה העתידית של אירלנד למשוך אליה משקיעים זרים

08.09.2016, 14:18 | שירות כלכליסט

הפרלמנט האירי הצביע אתמול בעד הגשת ערעור על פסיקה של הנציבות האירופית שעל פיה יש לגבות מאפל האמריקאית מסים לא משולמים בהיקף של 14.5 מיליארד דולר. זאת חרף התנגדות סוערת מצד מבקרים הטוענים שעל המדינה לגבות את הכסף.

קראו עוד בכלכליסט

בדיון שנערך טרם ההצבעה, הממשלה ובנות בריתה, המהוות את קבוצת הרוב בפרלמנט, טענו כי הפסיקה של הנציבות אינה הוגנת ומזיקה ליכולתה העתידית של אירלנד למשוך אליה משקיעים זרים. אולם המתנגדים לדעה זו אומרים שביטול הפסיקה יחזק את תדמיתה של אירלנד כמקלט מס.

על פי הנציבות האירופית, ההסדרים שהעניקה ממשלת אירלנד לאפל ב-1991 וב-2007, איפשרו לענקית הטכנולוגיה האמריקאית לשלם בין 0% ל-1% מס על רווחיה באירופה, בין השנים 2003 ל-2014, והדבר הוא בבחינת הטבה בלתי חוקית מצד המדינה היכולה לגרום לעיוות בתחרותיות ובמסחר באיחוד האירופי.

מנכ"ל אפל טים קוק, צילום: צילום מסך מנכ"ל אפל טים קוק | צילום: צילום מסך מנכ"ל אפל טים קוק, צילום: צילום מסך

חברים בקואליציה הסכימו ביום שישי שעבר להגיש ערעור בבית המשפט של האיחוד האירופי והמחוקקים הוחזרו מפגרת הקיץ, שאמורה הייתה להסתיים ב-28 בספטמבר, כדי לדון בהחלטה. אפל אמרה בזמנו כי תערער על ההחלטה. בעד התמיכה בערעור של אפל הצביעו 93 חברי פרלמנט ואילו 36 חברים התנגדו למהלך.

לאחר תקופת צנע ממושכת באירלנד, האפשרות למלא את קופות הממשלה בהכנסות עצומות ממיסים מפתה ביותר עבור לא מעט מחוקקים ומצביעים. כמה מפלגות שמאל מתונות הפצירו בממשלה לקבל את הפסיקה ולהשקיע את ההכנסות במגוון פרויקטים. אולם, על פי סקר שנערך ביום שני על ידי מהדורת חדשות בטלוויזיה, 62% מהמשתתפים תמכו בערעור.

הממשלה טוענת כי אם לא תבוטל הפסיקה, ייפגעו ההשקעות במדינה בידי חברות אמריקאיות המבקשות לנהל פעילות באירופה. "התמונה שהנציבות מציירת של אירלנד כמדינה המוכנה להתייחס לחוק בחופשיות כדי לזכות ביתרון לא יכולה להיות יותר מזיקה ממה שהיא למדינה", אמר ראש הממשלה אנדה קני.

בין המתנגדים לתמיכה בערעור של אפל היא מפלגת שין פן ועימה עוד מספר מפלגות שמאל-מרכז. הם טוענים כי המדינה אפשרה לאפל לחמוק מתשלום מיסים, בשונה מעסקים מקומיים, ושהכסף יכול לסייע ביצירת חברה הוגנת יותר באמצעות שירותי בריאות וחינוך משופרים.

חלק מהמתנגדים אף תוקפים את הנציבות האירופית וטוענים כי הפסיקה נובעת מרצונה של הנציבות לפגוע במעמדה של אירלנד כיעד אטרקטיבי להשקעות.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כולם צודקים... צודקת הנציבות האירופית, שלא מוכנה שחברות
כולם צודקים... צודקת הנציבות האירופית, שלא מוכנה שחברות באיחוד ישמשו מקלטי מס, ויגרמו לכך שחברות ענק בינ״ל לא משלמות מיסים בשום מקום. צודקים האירים, שמשתלם להם שחברות הענק ישלמו ממש מעט מיסים, אבל ישלמו אותם אצלם, ובנוסף יצרו אלפי משרות ומקומות עבודה. צודקות חברות הענק, שרוצות לשלם כמה שפחות, כי, מיסים לא מניבים להם רווח. מה לעשות... כולם צודקים. בסוף העשירים נשארים עם יותר כסף וכל השאר נדפקים. שיהיה לכולנו בהצלחה. אה, וליוסף: מה שהאיחוד יכול לעשות זה לחוקק חוק שמיסים משלמים לכל מדינה לפי הרווחים מאותה מדינה בה הם התקבלו. זה מאד קל, בעיקר לחברות טכנולוגיה כמו אפל. קניתי אפליקציה בחנות הישראלית, אפל תשלם על זה מס בארץ. קניתי אייפון בחנות של אפל בגרמניה, אפל תשלם על זה מס בגרמניה. סוציאלי, שמאלני, והוגן.
Helmet  |  11.09.16