אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הילד שלי עסוק - אפשר לקיים את ראיון העבודה במקומו?" צילום: שאטרסטוק

"הילד שלי עסוק - אפשר לקיים את ראיון העבודה במקומו?"

לא רק בבית הספר או בפעילות הספורטיבית - "הורי הליקופטר" חגים גם מעל מקומות העבודה הפוטנציאליים; כיצד המנהלים מגיבים לתופעה?

10.09.2016, 23:42 | שירות כלכליסט
תופעת "הורי ההליקופטר" מתרחבת, והם מופיעים יותר ויותר גם בסצינת העבודה של ילדיהם.

קראו עוד בכלכליסט

הורי ההליקופטר, שמעורבות היתר שלהם כבר גרמה להם "לחוג" מעל בתי הספר ואירועי ספורט בהשתתפות ילדיהם מרחיבים כעת את נתיבי הטיסה שלהם, כך שיכללו לעתים עצירות גם במקומות העבודה של הילדים, כך עולה מסקר חדש שערכו בחברת אופיס טים. הסקר בחן את תופעת המעורבות ההורית המוגזמת, ואת האופן שמנהלים במקומות העבודה מגיבים אליה.

הליקופטר. אמא ואבא מטרטרים מעל הראש הליקופטר. אמא ואבא מטרטרים מעל הראש הליקופטר. אמא ואבא מטרטרים מעל הראש

המנהלים שהשתתפו בסקר התבקשו לשחזר אירועים של "התנהגות מפתיעה ולא שגרתית" מצד ההורים, וסיפקו את האנקדוטה הבאה: "אחת האמהות שאלה אם תוכל להתראיין במקום הבן שלה, כי יש לו מחויבות קודמת".

במגזין פורבס פרסמו דוגמאות נוספות:

"המועמד שלח להורים שלו את השאלות ששאלתי תוך כדי הראיון וחיכה לתשובה מהם"

"אב ביקש מאיתנו לשלם לבנו משכורת גבוהה יותר"

"אישה הביאה עוגה כדי לנסות לשכנע אותנו להעסיק את הבת שלה"

"אמא אחת נקשה על דלת המשרד בזמן הראיון ושאלה אם תוכל להשתתף גם היא"

"המועמד הדליק את המחשב שלו בזמן הראיון כדי שאמא שלו תשתתף גם בסקייפ"

ראיון העבודה? זו רק ההתחלה

קשה אמנם לאמוד את המידה המדויקת של מעורבות הורים, אך לדבריה של ברנדי בריטון, נשיאת אופיס טים, מדובר כבר בתופעה שכיחה למדי. "בהיותנו משרד השמה, אין זה נדיר להיתקל בהורה הליקופטר במהלך חיפושי עבודה של מועמדים", היא אומרת, "שמענו גם על אמהות ואבות שממשיכים 'לחוג' גם מעל שלבים מתקדמים יותר בקריירה. בקיץ נוהגים לשמוע יותר על הורי הליקופטר כי הסטודנטים סיימו את הלימודים ומחפשים את העבודה הראשונה שלהם, לרוב בעזרתם של אבא ואמא, כי כל עניין מציאת עבודה הוא תחום חדש לגמרי עבורם".

אם כך, כיצד המנהלים מגיבים למעורבות הזו של הורים במאמצי חיפוש העבודה?

לקראת ראיון עבודה. ההורים בדרך, צילום: שאטרסטוק לקראת ראיון עבודה. ההורים בדרך | צילום: שאטרסטוק לקראת ראיון עבודה. ההורים בדרך, צילום: שאטרסטוק

על פי הסקר, 35% טענו כי זה "מעצבן - מחפשי העבודה צריכים להתמודד עם זה בעצמם". 34% אמרו כי "לא ימליצו על זה, אך מעלימים עין", בעוד ש-29% דווקא אמרו כי זה "בסדר גמור שמחפשי עבודה יקבלו עזרה מההורים שלהם".

ויקטור ליפמן, שעומד בראש חברת ההשמה Howling Wolf Management Training אומר כי מעורבות הורים שכוללת הפעלת קשרים ובקשות עזרה ממכרים היא בהחלט מקובלת, והורים רבים ביקשו ממנו לאורך השנים להעביר את קורות החיים של הילדים שלהם למנהלי גיוס רלוונטיים. אולם, הוא מדגיש כי מעורבות זו שונה לגמרי מהתערבות בראיונות עבודה עצמם דרך שיחת סקייפ או הבאת עוגה.

מבחינתו זוהי תקרית "חריגה, לא הולמת ואין סיכוי שהיה מאפשר לה לקרות". הוא מוסיף כי התנהגות מסוג זה פוגעת יותר משהיא עוזרת. או כפי שמסכמת זאת בריטון: "בסופו של דבר חברות מחפשות עובדים שמציגים יכולת התמודדות ובגרות".

תגיות