אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יחימוביץ' משיבה אש לבר: "לא עשית דבר כדי להגביל שכר הבנקאים" צילום: אלכס קולומויסקי, עומר מסינגר

יחימוביץ' משיבה אש לבר: "לא עשית דבר כדי להגביל שכר הבנקאים"

נמשכת חלופת המכתבים בין חברת הכנסת למפקחת על הבנקים בנוגע לחוק להגבלת שכר הבכירים. יחימוביץ': "לא די שלא עשית דבר כדי להגביל את השכר המנופח והשערורייתי במערכת הבנקאית, אלא שגם כאשר הכנסת עושה זאת במקומך, את מוצאת לנכון להמשיך ולנסות להחליש את החוק"

11.09.2016, 16:27 | רוני זינגר

נמשכת חליפת המכתבים הפומבית בין חברת הכנסת שלי יחימוביץ׳ לבין המפקחת על הבנקים חדוה בר. "לא די שלא עשית דבר כדי להגביל את השכר המנופח והשערורייתי במערכת הבנקאית, אלא שגם כאשר הכנסת עושה זאת במקומך, את מוצאת לנכון להמשיך ולנסות להחליש את החוק" - כך כותבת יחימוביץ לבר בצהריים, לאחר שהבוקר פרסם "כלכליסט" מכתב ששלחה בר ליחימוביץ' במענה למכתב קודם ובו היא דוחה את טענתה של חברת הכנסת, "כאילו חוות דעתי נכתבה כדי לשרת אוכלוסייה צרה כזאת או אחרת. הפיקוח על הבנקים פועל אך ורק כדי לשרת את האינטרס הציבורי הרחב", כתבה במכתב שפורסם הבוקר.

קראו עוד בכלכליסט

יחימוביץ׳ השיבה במכתב נוסף על פרסום זה וכתבה לבר: "את תשובתך אליי קראתי רק הבוקר בעיתון 'כלכליסט', למשרדי היא נשלחה בלילה, בלי ליידע אותי בשום דרך כי המכתב נשלח. לא כך הדבר לגבי מכתבי אלייך, אשר בניגוד לטענתך הגיע ללשכתך לפני שפורסם, ויועצי הפרלמנטרי אף שוחח עם מזכירתך תהילה ווידא שהמכתב בידייך. אי דיוק זה הוא אמנם טכני, אך לצערי הוא מצטרף לרשימת אי דיוקים רבים אשר נמצאים גם במכתב התשובה האחרון שלך", פותחת יחימוביץ׳ את המכתב לאחר שבר טענה כי קיבלה את דבריה של יחימוביץ' רק דרך אמצעי התקשורת.

יחימוביץ מוסיפה: "לא השבת לי כיצד הגעת להערכה השגויה בדבר 'מאות נפגעים', שעה שבאי כוח העותרים אמרו במו פיהם בבית המשפט, לאחר שהשופטים דחקו בהם לעשות כן, כי מדובר רק בכמה עשרות. לא השבת מדוע צפית, שלא בצדק, בניגוד לנתונים ובניגוד למה שקרה בפועל – זעזועים ואי יציבות במערכת. אני סבורה שבעצם הצפי הזה יש חוסר אחריות, והוא פוגע שלא לצורך בתחושת היציבות הנדרשת לפעילות המערכת הבנקאית".

המפקחת על הבנקים חדוה בר, צילום: אוהד צויגנברג המפקחת על הבנקים חדוה בר | צילום: אוהד צויגנברג המפקחת על הבנקים חדוה בר, צילום: אוהד צויגנברג

עוד כותבת שלי יחימוביץ': "בתשובתך, התעלמת מן העובדה כי המשנה ליועמ"ש, אבי ליכט, כתב את פרשנותו אחרי מכתבך ולכן אינך יכולה להיתלות בו. הרי זו בדיוק טענתי: שהטלת את מלוא כובד משקלך ומעמדך להשפיע על כל הנוגעים בדבר, בשירות קומץ מנהלים.

"לא השבת לי בדבר הכוונות האמיתיות של העותרים, אשר נחשפו בבית המשפט: אי החלת החוק על כל החוזים הקיימים (כלומר, ביטולו בפועל) והחזרת החוק לחקיקה מחודשת בכנסת, שכל מטרתה הפעלת מכבש לחצים מחודש על הממשלה ועל הכנסת.

"כמו כן, בוודאי לא נעלם מעינייך, כי 'מתווה ליכט' אינו סותר כלל ועיקר את החוק להגבלת שכר הבכירים והוא עולה בקנה אחד באופן מדויק עם לשון החוק ועם כוונת המחוקק", כותבת יחימוביץ' לחדוה בר.

חשיםת "כלכליסט" הבוקר בר עונה ליחימוביץ’: דוחה טענתך בעניין שכר הבכירים המפקחת על הבנקים מגיבה בחריפות למכתב שפורסם באתר הח”כית, ובו ייחסה לבר קידום אינטרסים של בכירי הבנקים בדיון בחוק להגבלת שכר הבכירים רעות שפיגלמן, 32 תגובותלכתבה המלאה

בכתבה שפורסמה הבוקר ב"כלכליסט" (ראו מסגרת) צוין, כי "נראה שהמפקחת רואה במכתבה של יחימוביץ׳ ניסיון לרשום לעצמה ניצחון גורף ולהעביר את החוק כלשונו ולא מתכוונת להתנצל או לסייע לה בכך". ועל כך משיבה יחימוביץ: "האשמתך כלפיי כי כל מטרת מכתבי אלייך אינה אלא 'להשיג נצחון גורף' כדי ש'החוק יעבור כלשונו' היא תמוהה, מיותרת ובלתי עניינית. אזכירך כי החוק כלשונו עבר בסופו של יום כחקיקה ממשלתית אשר הכנסת כולה, מקיר לקיר, פה אחד, הצביעה בעדו ללא מתנגדים. כמו כן, הבהירו שופטי בג"ץ מפורשות כי הם תמימי דעים באשר לכוונתם שלא להתערב בחוק ובמהותו, וכי הדיון ממילא כבר נסב על הוראות המעבר ולא על החוק עצמו.

"אמירתך, לצאת ידי חובה, כי את תומכת בהגבלת שכר בכירים אינה משכנעת נוכח התנהלותך. כיום, לא ימצא אדם אחד אשר יהין להפטיר את המשפט הזה, מצוות אנשים מלומדה. המבחן מתחיל ב'אבל'. ולצערי, רשימת ה'אבלים' המושמעת מפיך חדשות לבקרים היא ארוכה ומטרידה.

"לא די בזה שלא עשית דבר כדי להגביל את השכר המנופח והשערורייתי במערכת הבנקאית, אלא שגם כאשר הכנסת עושה זאת במקומך את מוצאת לנכון להמשיך ולנסות להחליש את החוק" - כותבת יחימוביץ.

יחימוביץ׳ מסיימת באומרה כי היתה מעדיפה להשאיר את ההתנהלות של בר מאחור, אך 'אני צופה פני עתיד: אותם כמה עשרות בכירי המגזר הפיננסי מתכוונים להמשיך ולהתיש את המערכת בכל דרך, וללא כל מגבלה, באמצעים הכספיים הבלתי מוגבלים העומדים לרשותם והמגיעים, למרבה הצער, מכיסיו של הציבור. אני חוששת כי הם ישובו וישתמשו בחוות הדעת השגויה שהענקת להם כשי, ואני חוששת כי ימשיכו לקבל ממך חוות דעת מסוג זה. הדבר עומד בסתירה יסודית ומהותית לתפקידך כמגינת הציבור אל מול פני האינטרסים האישיים של קומץ שכירים עתירי ממון, אשר ינקו מהמערכת תגמולי עתק מעל ומעבר לראוי ולנכון כלכלית".

תגיות

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
שקר. 1. ברוב המוחלט של החברות בשוק הפרטי
שקר. 1. ברוב המוחלט של החברות בשוק הפרטי העובדים לא יכולים אפילו לבחור את סוג נייר הטואלט בשירותים, שלא לדבר על הנהלה. איפה אתה חי? 2. בברה"מ מעולם לא היתה דמוקרטיה לעובדים. חשבתי שכולנו כבר שמענו על סטלין? השלטון ההיררכי של בעלי המניות הוחלף בשלטון היררכי של פקידי המפלגה. העובדים עדיין קיבלו הוראות מלמעלה לגבי כל מה שהם עושים. לכן מה שהיה בברה"מ כונה בצדק ע"י לנין "State capitalism" - קפיטליזם של המדינה. אלא שהוא הצדיק זאת בכך ש"זה הכרחי כרגע". ניסית לחיות בקיבוץ בשנות ה-50, 60, 70?מה שהיה אז ברוב מוחלט של הקיבוצים היה גירסה מקומית של "State capitalism". פקידי המפלגה שאליה השתייך הקיבוץ (מפא"י, מפ"ם וכו') החליטו עבור חברי הקיבוץ מה לעשות. בחירות דמוקרטיות? לא ממש. היית יכול לבחור בבחירות לכנסת במפלגה שאת נציגיה קבעה וועדה מסדרת. לכן היו אז לא מעט מקרים של התפצלויות של קיבוצים: השיטה לא אפשרה קיום דיעות מנוגדות לדיעה השלטת שהוכתבה מלמעלה.
Fan  |  13.09.16
42.
אני מצביע ימין מסורתי  והצבעתי לשלי יחימוביץ בפעם
אני מצביע ימין מסורתי  והצבעתי לשלי יחימוביץ בפעם היחידה  שהיא עמדה בראש מפלגת המערך! למרות דעותיה המטופשות בעיני בנושא מדיני בטחוני אין ספק  שזה מגיע לכלכלה מה שעומד למולה הוא צדק לאזרח קטן וגם היום חרף שנאתי לשמאל הארור, אשקול ברצינות להצביע לאישה החזקה והאמתית הזאת! עוד שהייתה עיתונאית לחמה למען הצדק לאזרח הקטן ואין ספק שגם היום היא ממשיכה ללא לאות  במלחמתה נגד בעלי השררה  חזק ואמץ. לא קרוב משפחה או בעל אינטרס פשוט אחד שמחפש צדק !
Battery  |  13.09.16
41.
לא, בדמוקרטיה, כפי שאנו מכירים, כלל העובדים בוחרים
לא, בדמוקרטיה, כפי שאנו מכירים, כלל העובדים בוחרים את ההנהלה. מה שאתה מתאר ניסו בסוציאליזם. זה לא עבד מעולם בברה"מ. זה עבד לא רע בקיבוצים, במשך תקופה מסוימת, אבל ההתמקצעות של הענפים (שמשבר הקיבוצים היה חלק ממנה) הביאה גם אותם להבין שזה לא עובד. היום לכל מפעל קיבוצי יש הנהלה ומועצת מנהלים מקצועית ולא כל גמלאי/ת מהפלחה או מהגינון יכולים להחליט החלטות בקשר למפעל.
Fish  |  13.09.16
לכל התגובות