אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה צריך לדעת לפני שקונים כבל USB

הנוט 7 לא לבד: כל מכשיר שנטען דרך כבל USB מצוי בסכנה. הרבה מהכבלים הזולים שנמכרים באתרים כמו אמזון או עלי אקספרס מיוצרים על ידי חברות סיניות שלא תמיד טורחות לעמוד בתקן. כך תבחרו כבל בטוח

12.09.2016, 18:28 | עומר כביר ונמרוד צוק

אתרי החדשות מלאים בימים האחרונים בדיווחים על מכשירי גלקסי נוט 7 שעלו באש כתוצאה מכשל בחלק מסוללות המכשירים, תופעה שהביאה לריקול נרחב של מכשירים.

קראו עוד בכלכליסט

הנוט 7, עם זאת, הוא לא המכשיר היחיד שמצוי בסכנת התפוצצות. כל מכשיר שנטען דרך כבל USB טייפ סי, כמו הנקסוס6P ו-5X של גוגל, הוואן פלוס 2 או השיאומי מי5 עלול להינזק או לגרום נזק לציוד שהוא מתחבר אליו בשימוש בכבל מאיכות ירודה.

הסיבה לכך היא עוצמת הזרם החשמלי הגבוהה שמוגדרת בתקן USB-C, שדורשת איכות ייצור פיזית גבוהה, רכיבים איכותיים ובעיקר נגד חזק כדי להבטיח שימוש חלק בכל הסיטואציות, ובעיקר כאשר מטעינים את הטלפון דרך מחשב או מטען בעל חיבור USB מסוג ישן יותר. הרבה מהכבלים הזולים שאפשר להזמין מאתרים כמו אמזון או עלי אקספרס מיוצרים על ידי חברות סיניות אלמוניות, שלא תמיד טורחות לעמוד בתקן שהגדיר פורום יצרניות USB או להעביר את הכבלים מבדקי אמינות, ומייצרות אותו מרכיבים מפוקפקים. הנזק בדרך כלל לא יגיע לכדי שריפה, אבל עלול להוציא מכלל שימוש ציוד יקר.

אז איך מוודאים שקניתם כבל טוב מספיק? קודם כל, כדאי לקנות מיצרן מוכר ומבוסס כמו בלקין או אנקר ולא כבל של מותג אלמוני, גם אם הוא קצת יותר יקר. הכבל צריך לעמוד בתקן של פורום יצרניות USB ועדיף שיהיה כזה שעבר את מבדקי הבטיחות של הפורום, שמציג את רשימת המוצרים שנבדקו באתר שלו. מקור מידע אחרון הוא הבלוג של בנסון לנג, מהנדס בגוגל שנחשב היום לאוטוריטה בתחום ומפרסם סקירות מפורטות של כבלים. 

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה