אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זוהר לוי או האחים סיידוף? מי יישאר השורד האחרון בכלכלית

זוהר לוי או האחים סיידוף? מי יישאר השורד האחרון בכלכלית

בחצי השנה האחרונה עלתה כלכלית ירושלים כמו עוף החול וחזרה להיות חברת נדל"ן נחשקת ומחוזרת. כך מצד אחד, זוהר לוי מסאמיט רוצה להעמיק את אחזקתו (19.42%) בחברה שעליה הוא כבר רשם תשואה של 48%. ומצד שני האחים סיידוף מקליפורניה מנסים לרכוש את השליטה. כעת השאלה העיקרית שנותרה פתוחה היא מי יצליח להטות את קולות חברי הדירקטוריון לטובתו

13.09.2016, 06:53 | אורן פרוינד

עד לפני שנה חברת כלכלית ירושליםנראתה כמו חברת נדל"ן ישראלית נוספת שהולכת לקראת הסדר חוב ואובדן ערך משמעותי. אלא שמאז ועד היום כלכלית ירושלים, שמחזיקה נכסים מניבים בשווי של 13 מיליארד שקל בישראל ובאירופה, הפכה להיות אבן שואבת לכרישי נדל"ן מהארץ ומחוצה לה והקרב על השליטה בה ממשיך להתחולל.

קראו עוד בכלכליסט

נכון להיום כלכלית ירושלים היא חברה ללא גרעין שליטה מאחר שבעלת המניות הגדולה בה (19.42%), חברת סאמיט שבשליטת זוהר לוי, אינה יכולה להקנות לעצמה שליטה. זאת לנוכח דרישות חוק הריכוזיות שמגביל את מבנה השכבות של החברות הציבוריות לשתיים בלבד.

על הפרק עומדות כרגע שתי הצעות רכש בחברה. האחת של האחים סיידוף, שני ישראלים לשעבר שמתגוררים בארה"ב מזה 40 שנה, שהציעו 533 מיליון שקל בעבור 28% ממניות כלכלית ירושלים. בעקבות ההצעה של סיידוף הציעה סאמיט לרכוש מידי כלכלית ירושלים 39% (מחצית מהמניות שלה) מחברת מבני תעשייה, החברה־הבת של כלכלית ירושלים תמורת הזרמה של כ־600 מיליון שקל. בכך קיווה לוי לרכוש לעצמו שליטה בחברה־בת מבני תעשייה ביחד עם כלכלית ירושלים אולם הניהול השוטף צפוי היה להיעשות על ידי סאמיט.

אף בעל מניות אינו שולט בדירקטוריון

שלשום בשעות הערב המאוחרות, פרסם הדירקטוריון של כלכלית ירושלים עמדה רשמית לגבי הצעתה של חברת סאמיט. הדירקטוריון של כלכלית ירושלים בראשות רון בארי (נציגו של זוהר לוי בדירקטוריון), הודיע כי הוא מתנגד להצעה של סאמיט, אולם לא סיפק נימוקים.

הדירקטוריון כולל שלושה נציגים מטעם סאמיט (רון בארי, זוהר לוי ויאיר שלהב) מתוך תשעה חברי דירקטוריון. לגבי ההצעה של סאמיט, פסל עצמו זוהר לוי מהדיון וההצבעה בעקבות ניגוד העניינים. בעקבות הפסילה של לוי יחסי הכוחות בין שלושת בעלי המניות הגדולים בחברה הפכו לשווים בדירקטוריון. לסאמיט נותרו שני נציגים, לאלטשולר שחם, שמחזיק ב־9.6% מהמניות, שני נציגים (אלון כהן וליאור אשכנזי) ולדוד פורר, שמחזיק ב־12% מהמניות, שני נציגים גם כן (טל פורר ואמיר בורגר). שני הנציגים הנותרים בדירקטוריון הם דח"צים.

לגבי ההצעה של האחים סיידוף, הדירקטוריון הודיע כי "אין הוא יכול לחוות דעה בדבר כדאיותה של הצעת הרכש". האחים סיידוף הציעו לרכוש את מניות כלכלית ירושלים במחיר הנמוך ב־12% ממחיר השוק בבורסה ערב ההצעה ובמחיר הנמוך ב־17% מהמחיר הנוכחי של מניית כלכלית ירושלים הנוכחי בשוק.

בדירקטוריון כלכלית ירושלים התייחסו בהחלטתם למחיר ההצעה הנמוך ולעובדה שמדובר בחברה שאינה מוכרת בשוק הישראלי. על רקע אלו, פנו בשבוע שעבר נציגי הדירקטוריון לאחים סיידוף וביקשו מהם מידע על אודות הפעילות שלהם, הכוונות שלהם לגבי החברה ומידע האם הם מתכוונים לשפר את מחיר הצעת הרכש. תשובה לגבי מחיר הצעת הרכש לא התקבלה ואלו הסתפקו בהעברת מידע כללי על החברה ופעילות העבר שלהם בארה"ב.

"הקבוצה הנה קבוצה עסקית איתנה העוסקת בעיקר בנדל"ן ופיננסים בארה"ב ובמהלך השנים רכשה הקבוצה אלפי נכסי נדל"ן לבעלותה הכוללים אלפי יחידות דיור, משרדים וכדומה. לקבוצה יכולות פיננסיות גדולות וניסיון עשיר ברכישת, פיתוח, ייזום, מגוון פרויקטי נדל"ן. הקבוצה מנהלת בעצמה את הנדל"ן שבבעלותה", נכתב בתשובה לדירקטוריון.

זוהר לוי זוהר לוי זוהר לוי

תשובה זו לא סיפקה את נציגי הדירקטוריון של כלכלית ואלו נפגשו בשבוע שעבר עם תמיר כהן, דירקטור של האחים סיידוף ונציגם בישראל. גם הוא לא סיפק להם מידע מספק ועל כן החליטו לפרסם בסופו של דבר עמדה ניטרלית. בנימוקי הדירקטוריון לגבי עמדתו נכתב כי האחים סיידוף לא סיפקו הסבר לגבי מחיר הצעת הרכש כמו גם מידע מפורט לגבי פעילות החברה והכוונות העתידיות שלהם.

סאמיט רכשה בחודשים פברואר ומרץ של השנה מניות של כלכלית ירושלים תמורת 292 מיליון שקל. המניות שנמכרו היו מניות בעל השליטה לשעבר אליעזר פישמן ששעובדו לבנק לאומי כנגד חובותיו.

השוק הישראלי אהב מאוד את הכניסה של לוי לחברה ואת הפעולות שביצע המנכ"ל דודו זבידה שכללו גיוס הון של מיליארד שקל. המניה קפצה מאז ועד היום בעשרות אחוזים והמרוויחה הגדולה ביותר היא סאמיט שמורווחת על ההשקעה שלה בכ־142 מיליון שקל. מה שמגלם תשואה של 48% בתוך חצי שנה בלבד. כעת לוי בוחן את ההשלכות של התנגדות הדירקטוריון. ככל הנראה, לוי ישנה את הצעתו למתכונת אחרת.

לוי צפוי לצאת לסיבוב שני בהצעת רכש

לוי הגיש את ההצעה שלו משתי סיבות: לחסום את ההצעה של סיידוף ולהתקרב לנכסים של הקבוצה בישראל שמרוכזים ברובם תחת מבני תעשייה. האסטרטגיה של לוי היא למכור את הנכסים של כלכלית ירושלים בחו"ל ולהישאר רק עם הנכסים בישראל שנשחבים לאיכותיים יותר וקלים יותר לתפעול.

תגיות