אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כלכלית גייסה 528 מיליון שקל: "השלמנו מעגל מאז הנפילה בנובמבר" צילום: דור מנואל

כלכלית גייסה 528 מיליון שקל: "השלמנו מעגל מאז הנפילה בנובמבר"

הביקושים במכרז המוסדי עמדו על מיליארד שקל, ולקחו בו חלק בין היתר פסגות, מגדל וילין לפידות. המנכ"ל דודו זבידה: "נמשיך להקטין מינוף על ידי מכירת נכסים בחו"ל"

14.09.2016, 12:24 | אורן פרוינד

חברת הנדל"ן כלכלית ירושליםגייסה אמש בשלב המוסדי 528 מיליון שקל בסדרת אג"ח חדשה (סדרה יד) כחלק מגיוס כולל של 610 מיליון שקל.

כלכלית ירושלים (שביצעה את ההנפקה באמצעות גוף החיתום אינפין של יהונתן כהן), זכתה לביקושים של 1.01 מיליארד שקל כמעט מכל גופי הפנסיה הגדולים במשק. בין היתר הזמינו בהנפקה: פסגות, מגדל, ילין לפידות וגופים נוספים. הריבית במכרז נסגרה ברמה של 2.4% (שקלית) על מח"מ של 7 שנים ודירוג של Baa1.  

קראו עוד בכלכליסט

הגיוס של כלכלית ירושלים נועד למחזור חובות בנקאיים במטרה להאריך את המח"מ של החברה, להקטין עלויות מימון (מגויס בריבית נמוכה מהחוב הבנקאי) ולשחרר בטחונות של מניות החברות הבנות שהיו בידי הבנקים.

"מה שקיבלנו פה מהשוק מחזק אותנו", אומר מנכ"ל כלכלית ירושלים דודו זבידה בשיחה עם "כלכליסט". "התכניות שלנו מקבלות משנה תוקף חזק יותר וזה אומר שאנחנו בדרך הנכונה. מחזרנו חוב משמעותי ואנחנו משחררים בטוחות מהבנקים. היום זה השלמת התהליך מאז הנפילה שלנו בנובמבר. זהו מעגל שנסגר".

"מכאן נמשיך להקטין מינוף על ידי מכירת בחו"ל וכך נוריד את היקף החוב שלנו. היום מבנה החוב הוא נכון כי הריבית שלו נכונה ונראה לאט לאט את התוצאות שלנו משתפרות. אנחנו לא מתכננים עוד גיוסים ואין לנו צורך בגיוסים נוספים ומהבחינה הפיננסית השלמנו את היעד", אמר עוד זבידה.

כלכלית ירושלים היא חברה ללא גרעין שליטה שמנוהלת על ידי דודו זבידה (מנכ"ל) ורון בארי (יו"ר). שתי הצעות רכישה עומדות כרגע על הפרק של בעלי מניות כלכלית ירושלים. האחת של האחים סיידוף, ישראלים לשעבר שהציעו לרכוש את השליטה (28%) בחברה תמורת 533 מיליון שקל במחר הנמוך בכ-15% ממחיר השוק. מחר (ה') הוא המועד האחרון שנותר לאחים סיידוף לעדכן את המחיר בהצעת הרכש שלהם וביום ראשון הקרוב חל מועד הקיבול האחרון. כפי המסתמן, האחים סיידוף נחושים להישאר עם המחיר הנוכחי.

הצעה נוספת שעומדת על הפרק היא הצעתו של זהר לוי, בעל השליטה בחברת סאמיט, שהינה בעלת המניות הגדולה ביותר (19.4%) בחברה. סאמיט הציעה לרכוש מחצית (39%) ממניותיה של כלכלית ירושלים במבני תעשיה תמורת הזרמה של למעלה מ-600 מיליון שקל. דירקטוריון כלכלית ירושלים דחה את הצעתו של לוי אולם ככל הנראה לוי יגיש הצעה דומה במתכונת אחרת.

דודו זבידה מנכ"ל כלכלית ירושלים דודו זבידה מנכ"ל כלכלית ירושלים דודו זבידה מנכ"ל כלכלית ירושלים

 

גל של גיוסים בבורסת תל אביב

חודש ספטמבר הוא אחד החודשים העמוסים בשוק ההנפקות בתל אביב. רגע לפני החגים ולאחר סיום עונת הדוחות החברות ממהרות לגייס כספים מהציבור. ביומיים האחרונים ביצעו מספר חברות הנפקות חוב והון בבורסת תל אביב. חברת מגוריט, קרן הריט לדיור להשכרה של אנשי האוצר לשעבר יעל אנדורן ואייל גבאי, השלימה אמש את השלב המוסדי בהצלחה והבטיחה את כניסתה לבורסת תל אביב לאחר שגייסה אמש 48 מיליון שקל.

שיכון ובינוי ביצעה החלפה של חוב קצר בחוב ארוך. בסך הכול שיכון ובינוי תחליף חוב במח"מ קצר של כ- 3 שנים, ותפרוס על-פני זמן ארוך של כ-7 שנים. כ- 80% ממחזיקי אגרות החוב מסדרה 5, שהינה למח"מ של כ- 3 שנים, נענו כבר להצעת ההחלפה של שיכון ובינוי ויקבלו בתמורה אגרות חוב במח"מ ארוך יותר של כ- 7 שנים, שייפרעו במלואן בשנת 2029. גם חברת הנדל"ן חנן מור קיימה אתמול מכרז מוסדי במסגרתו זכתה לביקושים בהיקף של 135 מיליון שקל והחברה גייסה בסך הכל כ-56 מיליון שקל, הריבית שנקבעה במכרז עומדת על 4.8% שקלית.

תגיות