אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הודו רוצה שחברות הטכנולוגיה יטמיעו את מערכת הזיהוי הביומטרי שלה

הודו רוצה שחברות הטכנולוגיה יטמיעו את מערכת הזיהוי הביומטרי שלה

במדינה פועלת מאז 2009 מערכת זיהוי ביומטרית שבמאגר שלה למעלה ממיליארד תושבים, לאחרונה נפגשו נציגים של ממשלת הודו עם בכירים ממיקרוסופט, גוגל וסמסונג כדי ללחוץ עליהם לכלול את המערכת בסמארטפונים שלהן

14.09.2016, 18:27 | הראל עילם

ממשלת הודו מעוניינת שיצרניות הסמארטפונים יעברו להשתמש במערכת הזיהוי, האבטחה והתשלומים הביומטרית שלה – והיא מוכנה אף לשקול לחייב אותן לעשות זאת. כך עולה מדיווח מקיף של סוכנות הידיעות בלומברג בנושא.

קראו עוד בכלכליסט

המערכת ההודית מכונה אאדהאר (Aadhaar, או "מוסד" בהינדית) והיא הושקה ב-2009 כאמצעי זיהוי דיגיטלי לכל תושבי המדינה – בתקופה שבה לחלק משמעותי מתושבי המדינה לא היו תעודת זהות, דרכון או אמצעי זיהוי ממשלתי אחר. מאז, אאדהאר הפכה להיות חלק אינטגרלי מהחיים של מיליוני הודים – 83% מהאוכלוסייה, למעלה ממיליארד איש ואישה, הם חלק ממאגר אאדהאר. המערכת מספקת כיום תעודות זהות ביומטריות, מאפשרת למשתמשים להתחבר לחשבון הבנק שלהם בצורה מאובטחת ולאחרונה גם נכנסו לשימוש כספמוטים שמאפשרים למשתמשים למשוך כסף באמצעות טביעת אצבע. הממשלה משתמשת באאדהאר גם על מנת להעביר למשתמשים קצבאות, כדרך להמנע מזיופי זהויות.

סמסונג גלקסי A. כרגע הממשלה לא מחייבת את ההתקנה סמסונג גלקסי A. כרגע הממשלה לא מחייבת את ההתקנה סמסונג גלקסי A. כרגע הממשלה לא מחייבת את ההתקנה

בחודשים האחרונים, נציגים של ממשלת הודו נפגשו עם נציגים ממיקרוסופט, גוגל וסמסונג במטרה לעודד אותם לתמוך באאדהאר. ראש התוכנית, אג'י בהושאן פנדי, אמר לבלומברג כי הנציגים הקשיבו בעיון למצגת וכי בסופה, הוא הורה להם לחזור למטה החברה ו"לפתור את הבעיה".

קשה להאמין שהחברות מעוניינות לתמוך באאדהאר – הדבר אומר שיהיה עליהם לא רק לעמוד ברגולוציה ובדרישות של הממשלה ההודית ולשלב טכנולוגיה ותקנים שאין להן שליטה בהם, אלא גם להסכים לשבור את האקו-סיסטם שלהם. אאדהאר כוללת בין השאר מערכת תשלומים, הצפנה והעברות כספים, וסמסונג וגוגל מנסות לקדם בשנים האחרונות את פתרונות הארנק הסלולרי שלהם. אפל, למשל, בגלל לא הסכימה להשתתף במצגת עם פנדי.

אבל מומחים מזהירים כי יתכן וממשלת הודו לא תסכים לקבל תשובה שלילית. נאדן נילקני, מייסד חברת הטכנולוגיה Infosys שגם סייע בפיתוח של אאדהאר, הזכיר לבלומברג כי רק לאחרונה הממשלה החלה לחייב את כל יצרניות הטלפונים שפועלות בהודו להתקין כפתור מצוקה פיזי שיאפשר לנשים להתריע כאשר הן מותקפות. נילקני אמר כי בהחלט ויתכן כי הממשלה תבחר בפתרון דומה ותחייב את יצרניות הטלפונים לשלב את אאדהאר אם הן רוצות לפעול במדינה.

תגיות