אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמות וחנן מור הגישו בקשות לרכישת נכסיו של אליעזר פישמן צילום: שאול גולן

בלעדי לכלכליסט

אמות וחנן מור הגישו בקשות לרכישת נכסיו של אליעזר פישמן

בנק לאומי מעמיד למכירה ארבעה מנכסיו המשועבדים של פישמן, שאינו מסוגל לפרוע חוב של 2 מיליארד שקל. ההצעות לנכס הגדול והמבוקש ביותר, 37 דונם באזור, נעות סביב 100 מיליון שקל. אמות היא בעלת 13 דונם הגובלים בקרקע של פישמן

15.09.2016, 07:06 | אורן פרוינד

מכירת החיסול של אליעזר פישמן יצאה אתמול לדרך באופן רשמי. שני הנאמנים, רונן מטרי ואייל רוזובסקי, פתחו בשעות הצהריים את מעטפות המכרז למכירת ארבעה נכסים של פישמן בשווי כולל מוערך של 130 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע כי החברות אמות מקבוצת אלוני חץ, חנן מור, קבוצה משותפת של אזורים ומשפחת גבאי, ואנגל משאבים הגישו הצעות לרכישת הנכסים.

קראו עוד בכלכליסט

הנכס הגדול והמבוקש ביותר הוא קרקע של 37 דונם במועצה המקומית אזור, שעליה שוכנים כיום המפעל אופיס טקסטיל שבבעלות פישמן ונכס מסחרי אחד. מדובר בחלק מחלקת קרקע ששטחה 50 דונם ולגביה יש תוכנית להקמה של 900 יח"ד ו־100 אלף מ"ר של מסחר ומשרדים.

ב־13 הדונם הנותרים מחזיקה חברת הנדל"ן אמות. ל"כלכליסט" נודע עוד כי אמות הגישה הצעה לרכישת חלקו של פישמן תמורת סכום של כ־100 מיליון שקל. אמות תצטרך להתמודד על הנכס הזה מול חברת הנדל"ן חנן מור ומול הקבוצה המשותפת הכוללת את אזורים של הרשי פרידמן ואת קבוצת גבאי של משפחת גבאי — שהגישו הצעות בסכום דומה.

אליעזר פישמן , צילום: שאול גולן אליעזר פישמן | צילום: שאול גולן אליעזר פישמן , צילום: שאול גולן

נכס שני שהוצע למכירה הוא קרקע של 55 דונם בקריית אריה בפתח תקווה, שכיום נמצאות עליה תחנת דלק ומספר חנויות. התוכנית היא לשנות את ייעוד הקרקע ולבנות עליה מגורים. גם לקרקע הזו ניגשה חברת הנדל"ן חנן מור, וגם במקרה זה היא תצטרך להתמודד מול קבוצת גבאי. פישמן מחזיק בקרקע בקריית אריה באמצעות חברת נכסי פישמן, שמחזיקה ב־22% מחברת TDK שהיא בעלת הקרקע. הקרקע מוערכת בשווי של 35–40 מיליון שקל, כך ששווי המניות שמוצעות למכירה נע בין 8–10 מיליון שקל.

נכס שלישי שמוצע למכירה הוא חברת תנופורט, שמחזיקה ב־14 נכסים מניבים ברחבי הארץ, בעיקר מחסנים ובתי קירור ישנים. על פי הערכות, שווי הנכסים נע סביב 300 מיליון שקל, אך קים חוב בנקאי של 285 מיליון שקל בחברה, כך ששוויה מוערך בכ־15 מיליון שקל. השווי עשוי להיות נמוך אף יותר, לאור העובדה שיש לא מעט תביעות לגבי הנכסים בחברה מצדדים שלישיים, הטוענים לבעלות עליהם.

בנוסף, מרבית הנכסים נמצאים תחת "שימוש חורג", כלומר אישור זמני שנתנה רשות מקרקעי ישראל לשימוש שאינו בגדר התב"ע של הקרקע — דבר שהופך את הנכסים האלה למסורבלים יותר ואטרקטיביים פחות.

ל"כלכליסט" נודע כי חברת אנגל משאבים, הנשלטת בידי קבוצת גבאי, הגישה הצעה במכרז. נכס נוסף שמוצע למכירה הוא שטח של 10 דונם בעכו בשווי של מיליוני שקלים בודדים.

מכירת הנכסים היא ביוזמת בנק לאומי, שמחזיק בחוב של כ־2 מיליארד שקל שפישמן אינו מסוגל לפרוע. הבנק מחזיק בשעבוד על הנכסים האלה, ומשכך העמיד אותם למכירה.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
לכל החוכמולוגים  שבחייהם הקצרים יודעים רק להעביר ביקורות
לכל החוכמולוגים  שבחייהם הקצרים יודעים רק להעביר ביקורות ולא לעשות כלום אומר : אדם הנפלא שנקרא אליעזר פישמן מוכר לי עוד משנות ה80 הנ"ל ידע לבצע עסקאות רכש ולרתום את הבנקים השונים (בנק מזרחי בעיקר בזמנו) לתוכניותיו והם לפעמים מוצלחים ולפעמים לא .אולם מעטים ידעו להודות בכישלונות ומעטים עוד יותר דאגו להחזיר חובותיהם והוא פישמן אחד מהם . גם כיום הנני מעריך את יכולתו לבוא ולומר נכשלתי -קחו רכושי וממשו אותו- לצערי האשמים הינם הבנקים הם המופקדים על הלוואות שניתנות לאנשי העסקים ללא  בטחונות מספקים והם אלו שצריכים לתת את הדין 
Sailboat  |  16.09.16
6.
מגיב מספר 1 הצליח כלכלית יותר מפישמן. עובדה.
מגיב מספר 1 הצליח כלכלית יותר מפישמן. עובדה. הוא לא עשיר גדול אבל גם לא חייב מיליונים. הוא לא גרם לפשיטות רגל ולהפסדים לציבור. אם פישמן היה שווה נטו סכום של מיליונים הייתי גם אני מפרגן לו ולפועלו. אבל פישמן לא הקים שום דבר מוחשי בימיו. הוא קנה עסקים קיימים ומכיוון שהיה מהמר הוא פשט את הרגל וסחב אחריו את מי שהאמין בו. למי שהפסיד את כספו בקזינו מתייחסים בחומרה אך גם ברחמים. לפישמן, שהפסיד את כספם של אחרים בהימורים שלו אי אפשר להתייחס בכבוד כי אין כבור בלהפסוד את כספם של אחרים ואין בזה שום תרומה לכלום. 
Pin  |  15.09.16
לכל התגובות