אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"לים בכירים בארה"ב נגד דרישת המס מאפל: "פגיעה עצמית קטלנית" צילום בלומברג

מנכ"לים בכירים בארה"ב נגד דרישת המס מאפל: "פגיעה עצמית קטלנית"

185 מנכ"לים של חברות מובילות במשק האמריקאי שלחו מכתב פתוח ותקיף למנהיגי האיחוד נגד הדרישה לשלם 13 מיליארד יורו על חשבון מסי עבר לאירלנד: "השלכות ההחלטה ישפיעו על נכונות משקיעים זרים להשקיע באירופה"

17.09.2016, 19:26 | נמרוד צוק
המגזר העסקי בארה"ב מתקומם נגד דרישת האיחוד האירופי מאפל לשלם 13 מיליארד יורו על חשבון מסי עבר לממשלת אירלנד: ארגון בשם Business Roundtable שמאגד 185 מנכ"לים של חברות מובילות במשק האמריקאי שלח מכתב פתוח תקיף למנהיגי מדינות האיחוד, שבו הוגדרה הדרישה "פגיעה עצמית קטלנית".

קראו עוד בכלכליסט

הסכום אותו דורש האיחוד, על פי החלטה שהתקבלה בחודש שעבר, נקבע על חשבון מס החברות שאותו היתה אמורה אפל לשלם מאז 1991 לפי התעריף הרגיל הקבוע באירלנד, 12.5%, לולא היתה נהנית מהטבות המס המפליגות שהממשלה האירית הסכימה להעניק לחברה. על פי ההסכם הייחודי בין אפל לממשלה, החברה משלמת מס מקסימלי של 1% בשנה, כאשר בשנים מסוימות הוא הגיע לשיעורים נמוכים בהרבה, כמו 0.005%.

בין החברות שמנהליהן חברים בקבוצה אפשר למצוא שמות כמו זירוקס, מוטורולה, וול-מארט ומסטרקארד. הההכנסה השנתית הכוללת שלהן מסתכמת ב-7 טריליון דולר ומספר עובדיהן המשותף עומד על 16 מיליון.

מנכ"ל אפל טים קוק, צילום: אי פי איי מנכ"ל אפל טים קוק | צילום: אי פי איי מנכ"ל אפל טים קוק, צילום: אי פי איי

"השלכות ההחלטה הזו, אם תתקבל, תגרום להגברת אי הוודאות ותשפיע על נכונות משקיעים זרים להשקיע באירופה. היא תפגע אנושות באיחוד האירופי ובאזרחיו", נאמר במכתב. ההחלטה, כתבו חברי הארגון, תיתפס כרצון של האיחוד להחרים נכסים של חברות זרות הפועלות בו מתוך רצון בהכנסה נוספת או כדי "להעניש חברות זרות על הצלחתן".

"כדי שחברות יוכלו לפעול הן צריכות לדעת שמדינות ריבוניות מחויבות לכבד את החוקים שלהן ושיש להן את הסמכות לעשות זאת. האופן הרטרוספקטיבי של ההחלטה מביא לכך שחברות לא יוכלו להיות בטוחות אפילו בנוגע לחבות המס שלהן משנים עברו, שתהיה נתונה תמיד להחלטת האיחוד".

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
1 מכל 5 תאגידים גדולים בארה"ב משלם 0
1 מכל 5 תאגידים גדולים בארה"ב משלם 0 אחוז מס לממשלת ארה"ב. ובממוצע אחוז המס שתאגיד אמריקאי משלם לממשלת ארה"ב הוא 12%, כלומר כשליש מאחוז המס הרשמי. איך הם עושים זאת? לוביסטים, פרצות בחוק שלא נסתמות הודות לשוחד - סליחה, תרומות - לפוליטיקאים, תעלולים פיננסיים שמותחים את מגבלות החוק לרמות מעוררות השתאות. טראמפ והילרי הם שתי הפנים של אותה מטבע.
AirBalloon  |  18.09.16
14.
נחמד מאוד, רק לא כל כך קשור למה
נחמד מאוד, רק לא כל כך קשור למה שכתבתי. לא דיברתי על הקנס מטעם האיחוד האירופי. כי כל הסיפור של המעבר לכאורה (לצורכי התחמקות ממס בארה"ב) של אפל לאירלנד מקורו בלחץ של אפל על מערכת המשפט בארה"ב לאפשר לה את המעבר לאירלנד. המעבר לאירלנד לא היה צריך לקרות מלכתחילה. הרי יש דרכים חוקיות בארה"ב למנוע מאפל להכריז על עצמה כחברה שבסיסה באירלנד. למשל כפי שעושים בגרמניה: מעבר כזה בניגוד לדעת הממשלה ידרוש מהחברה להחזיר לממשלה את הסכום שנראה לה כהחזר של ההשקעה והטבות המס שניתנו ע"י הממשלה - סכום שיגרום לחברה לפשיטת רגל ולכן חברות בגרמניה לא בורחות לסין באותה קלות כמו חברות אמריקאיות. לנקודה שציינת, ממשלת ארה"ב הגישה מחאה לאיחוד האירופי כי הם חוששים שבעתיד אם אפל תחליט להחזיר לארה"ב את הסכום שהיא אוגרת בחו"ל, היא תבקש ניכוי על המס ששילמה באירופה. זה הכל. נכון לעכשיו, בגלל הלוביסטים של התאגידים בוושינגטון, האזרח האמריקאי מפסיד כמות עצומה של מיסים. אפל היא רק אחד מהתאגידים האלה. באיחוד האירופאי עצמו כועסים על אירלנד. כי המשחק שלה עם חוקי המס דוחף את כל מדינות אירופה והעולם ל- "Race to the bottom" בכל מה שקשור לגביית מיסים מתאגידים. אפל מתמחה בסחטנות מהסוג הזה. אפל מצליחה, אבל איך? היא משתמשת בהשקעת ממשלת ארה"ב בחינוך ובתשתיות, ובתעלולים פיננסיים היא אוגרת את הרווח מחוץ לארה"ב. בכפוף לחוק האמריקאי? בהחלט. כפי שכתבתי, אפל שיחדה - סליחה שיכנעה - הרבה פוליטיקאים - לשנות את החוקים לטובתה. 
AirBalloon  |  18.09.16
לכל התגובות