אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"8 חודשים אני מחכה לקבל תעודת כשרות. בתי המטבחיים מעורבים בזה"

"8 חודשים אני מחכה לקבל תעודת כשרות. בתי המטבחיים מעורבים בזה"

הדומיננטיות של תנובה ודבאח בשוק הבשר תורמת רבות למחירי הבשר הגבוהים בישראל, אך היא לא הגורם היחיד. גם הרבנות תורמת את חלקה, בעיקר באמצעות הליכים מסורבלים שמעכבים את כניסתם של שחקנים חדשים לשוק הבשר הכשר — סרבול שמיטיב עם השחקנים הגדולים בשוק שגם מעודדים אותו

21.09.2016, 07:07 | נורית קדוש
הדומיננטיות של תנובה ודבאח בשוק הבשר תורמת רבות למחירי הבשר הגבוהים בישראל, אך היא לא הגורם היחיד. גם הרבנות תורמת את חלקה, בעיקר באמצעות הליכים מסורבלים שמעכבים את כניסתם של שחקנים חדשים לשוק הבשר הכשר — סרבול שמיטיב עם השחקנים הגדולים בשוק שגם מעודדים אותו.

ניתן ללמוד על כך מדבריו של סמנכ"ל בית המטבחיים רהט חסין כדירי בתשאול שנערך לו ברשות ההגבלים העסקיים.

אנשי הרשות שאלו את כדירי מדוע הוא אינו פועל בשוק הבשר הכשר. לדבריו, "אני מחכה יותר משמונה חודשים לתעודת כשרות. הגיע רב שבדק את המשחטה והכל היה בסדר גמור. אבל הוא לא נתן לנו תעודה. הרב טען שהשוחט צריך לבוא שוב. השוחט הגיע וכתב מכתב לרבנות הראשית בירושלים והרב שם אמר לו שיבוא שוב עוד חודש".

בשר בסופרמרקט, צילום: בלומברג בשר בסופרמרקט | צילום: בלומברג בשר בסופרמרקט, צילום: בלומברג

כשכדירי נשאל ממה נובע העיכוב הוא השיב כי "יש מישהו שלא רוצה שאעבוד בשוק הזה". כדירי הוסיף כי "אני פועל בדרום הארץ וכל האוכלוסייה נפגעת מזה שהמשחטה לא כשרה ושיש משחטות כשרות רק בצפון. מי שיש לו עגל בדרום נוסע עד דבאח, אדום־אדום או חיפה. אם היתה לי תעודת כשרות, היו באים אליי במקום לנסוע שעתיים עם הבהמה. לדעתי, מעורבים בעיכוב הזה בתי המטבחיים הגדולים".

לפי כדירי, "יש קצבים שלא טוב להם בתנובה והם יוכלו לחסוך בשחיטה אצלי ואז להתחרות בשוק. דבאח ותנובה תופסים אותם בגרון, אז אין להם ברירה. כשאתה עובד איתם, אתה שבוי שלהם. אצלי הם יוכלו לקבל שירותי שחיטה במחיר נמוך ב־30% מזה של תנובה".

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות