אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דור חדש לתלת-ממד

הסטארט-אפ "קרבון" מקליפורניה מציג מדפסת תלת-ממד שמאפשרת "לגדל" את האובייקט המודפס מתוך בריכת שרף פולימרי

21.09.2016, 14:17 | רויטרס

סטארט-אפ מקליפורניה המייצר מדפסות תלת ממד מקווה לחולל מהפיכה בתחום הדפסות התלת-ממד החל מהאופן שבו מייצרים חלקי חילוף למכוניות ועד למכשירים רפואיים, תוך שימוש באור ובחמצן לעיצוב אובייקטים.

המדפסת "קליפ" אותה מפתחת החברה "קרבון" מקליפורניה מדפיסה צורות מתוחכמות מאד, אבל בצורה שנראית כאילו הן צומחות מתוך בריכה של נוזל דביק, ולא באמצעות אינספור פעולות הדפסה של שכבות כפי שהכרנו עד היום.

לדברי קירק פלפס, סגן נשיא לניהול מוצר בקרבון, "אחד הצדדים המעניינים בשליטה באור ובחמצן ביחד הוא שבמקום להתקדם צעד אחרי צעד ולהדפיס מאד באיטיות, החלקים הללו עולים מתוך הנוזל כמעט כאילו היו בחיים".

דור חדש למדפסות התלת-ממד, צילום: רויטרס דור חדש למדפסות התלת-ממד | צילום: רויטרס דור חדש למדפסות התלת-ממד, צילום: רויטרס

הנוזל שהוא מדבר עליו הוא שרף פולימרי, סוג של פלסטיק, שבקרבון משתמשים בצורות שונות שלו – תלוי במה שצריך להדפיס. שרף קשיח ועמיד בחום, נועד לחלקים חיצוניים של מכוניות, בעוד ששרף מתכלה, רך ואלסטי, משמש בעיקר למכשירים רפואיים כמו צנתרים ללב.

המדפסת פועלת באמצעות תוכנה שמפקחת על התהליך הפוטוכימי ומאזנת את האופן בו אור אולטרה סגול וחמצן מגיבים בתוך בריכת השרף. האור מקשה את השרף, בעוד שהחמצן שומר עליו בצורה נוזלית. בתחתית הבריכה יש יותר חמצן, שמאפשר לאובייקט לקבל צורה ולהתקשות תוך כדי עלייתו כלפי מעלה.

בשלוש השנים האחרונות גייסה החברה מעל 240 מיליון דולר מקרנות הון סיכון כמו גוגל ונצ'רס, והיא חברה ליצרניות רכב וחברות שונות, ביניהן פורד, BMW וג'ונסון אנד ג'ונסון במטרה לקדם את הטכנולוגיה. בחברה מסבירים, שמה שמבדל אותה מיצרניות מדפסות תלת-ממד אחרות הוא המהירות – הם מדפיסים עד פי 100 מהר יותר מהמתחרות.

תגיות