אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות העלאת שכר המינימום: מנכ"ל הראל יקבל שכר בעלות 3.5 מיליון שקל בשנה צילום: מיה כרמי-דרור

בזכות העלאת שכר המינימום: מנכ"ל הראל יקבל שכר בעלות 3.5 מיליון שקל בשנה

רונן אגסי יצליח לעמוד במגבלת חוק שכר הבכירים - עלות שכר גבוהה פי 35 מהעובד הזוטר ביותר. במקביל הודיעו בעלי השליטה בהראל על ויתור על הבונוס כדי לעמוד בדרישות החוק

22.09.2016, 18:32 | רחלי בינדמן

בזכות העלאת שכר המינימום לעובדי הראל שעליה בישרה החברה לפני כחודש וחצי, עלות שכרו של מנכ"ל הראל השקעות, רונן אגסי, לא תידרש לרדת החל מאוקטובר לרף המקסימלי הקבוע בחוק שכר הבכירים של 2.5 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הראל פרסמה הערב (ה') זימון אסיפה כללית על מנת לאשר את תנאי העסקתו של אגסי בהתאם לכללי חוק שכר הבכירים החדש שייכנס לתוקפו באוקטובר. לפי החוק עלות השכר של מנהל בגוף פיננסי לא תעלה על יותר מפי 35 מעלות השכר של העובד עם השכר הנמוך ביותר בארגון. אם העלות תחרוג מ-2.5 מיליון שקל בהתאם לכך, הסכום העודף לא יוכר לחברה לצורכי מס.

אגסי צפוי להנות בשנים הקרובות מעלות שכר גבוהה מ-2.5 מיליון שקל, כאשר יחד עם רכיב הבונוסים, העלות תוכל להגיע לעלות של לא יותר מ-3.5 מיליון שקל. הראל מבהירה כי בשל העלאת שכר המינימום של עובדי החברה החל מחודש ספטבר האחרון גם עלות שכר של 3.5 מיליון שקל לא תחרוג מהגדרות החוק בכל הנוגע ליחס של פי 35 ולכן הסכום העודף יוותר אך לא יוכר לצרכי מס. כעת בעלי מניות המיעוט של הראל צריכים לאשר את חבילת השכר.

בתוך כך הודיעו בעלי השליטה בחברה המכהנים כנושאי משרה ובהם יו"ר הראל יאיר המבורגר ואחיו גדעון המבורגר וכן הגיס יואב מנור כי על רקע חוק שכר הבכירים החדש הם מוותרים על המענק השנתי והטבת הרכב לה הם זכאים מכוח תנאי העסקתם על רקע חוק שכר הבכירים כך שעלות העסקתם לא תחרוג מתקרה של 2.5 מיליון שקל וביחס לגדעון המבורגר באופן יחסי לשיעור משרה של 80%.  

גדעון המבורגר , צילום: עומר מסינגר גדעון המבורגר | צילום: עומר מסינגר גדעון המבורגר , צילום: עומר מסינגר

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אין בי קנאה בהם  אבל חייב להגיד מביט
אין בי קנאה בהם  אבל חייב להגיד מביט בפנים שלהם ולא רואה שם מליונים שהם שווים . חושב שאחת הבעיות של העולם העסקי הגלובלי הוא עובדן האחריות הניהולית לטווח ארוך . רוב המנהלים היום עסוקים בשכר שלהם ובדרך לקדם אותו . הרבה פחות מהרצון שלהם להבטיח את עתיד החברות שהם מנהלים .  גם ברמה כלכלית מנהל בכיר מקבל החלטות שהתוצאה שלהם נמדדת בטווח של עשר שנים ולא מבין למה צריך לתגמל אותו בטווח קצר .   בכלל החזירות של המנהלים בכירים יצאה כבר מכל פרופורציה וחבל שזה כך
Tooth  |  23.09.16