אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחלוקת בפדרל ריזרב על שוק העבודה: "אבטלה נמוכה עלולה להזניק האינפלציה" צילום: בלומברג

מחלוקת בפדרל ריזרב על שוק העבודה: "אבטלה נמוכה עלולה להזניק האינפלציה"

נשיא הפד של בוסטון, אריק רוזנגרן, שהתנגד לדחייה בהעלאת הריבית: "העלאה בשיעורים קלים ובהדרגה יכולה למנוע התחממות יתר בשוק העבודה"; נשיא הבנק הפדרלי של מיניאפוליס: "שוק העבודה עדיין לא בשיאו, האבטלה צריכה לרדת עוד"

24.09.2016, 11:26 | שירות כלכליסט

המחלוקת בקרב קובעי המדיניות בבנק המרכזי של ארה"ב על מועד העלאת הריבית הבאה, מבוססת ברובה על דעות סותרות בנוגע לתחזית של שוק העבודה, כך עולה מדברים שאמרו הבכירים ביום שישי.

מוקדם יותר השבוע החליט הבנק המרכזי לא להעלות עדיין את הריבית; היו"ר ג'נט ילן אמרה כי להרגשתה לשוק העבודה יש עוד מרחב תמרון לפני שיתחמם מדי. ואולם 3 מבין 10 המצביעים על המדיניות העדיפו העלאה מיידית ולא דחייה נוספת לדצמבר.

אחד המתנגדים לדחייה, נשיא הפד של בוסטון, אריק רוזנגרן, הסביר כי הצבעתו התבססה על התפיסה שהירידה החדה בשיעור האבטלה עלולה ליצור זינוק באינפלציה ולמעשה להוביל למיתון. "לשיעור אבטלה נמוך כל כך עשויה להיות השפעה חיובית של הכנסת יותר אנשים לכוח העבודה; ואולם לרוע המזל, זו תהיה השפעה זמנית בלבד", הסביר. לדבריו, העלאת הריבית בשיעורים קלים ובהדרגה יכולה למנוע התחממות יתר בשוק העבודה.

ניל קשקארי, צילום: ויקיפדיה ניל קשקארי | צילום: ויקיפדיה ניל קשקארי, צילום: ויקיפדיה

נשיאת הבנק הפדרלי של קנזס אסתר ג'ורג' ונשיאת הבנק של קליבלנד לורטה מסטר, שתי המתנגדות הנוספות לדחיית העלאת הריבית, לא הגיבו על ההצבעה שלהן.

 לעומת זאת, דברים שאמרו קובעי מדיניות נוספים מדגישים את הפער הרחב בעמדות לגבי שוק העבודה. ניל קשקארי, נשיא הבנק הפדרלי של מיניאפוליס, ענה בטוויטר לשאלות מהציבור והסביר כי להערכתו שוק העבודה עדיין לא בשיאו, והוא מעוניין ששיעור האבטלה, שעומד היום על 4.9% יירד עוד. הוא הוסיף וטען כי החשש הגדול שלו הוא שהבנק יעלה את הריבית מוקדם מדי ולא מאוחר מדי. נשיא הבנק של דאלאס רוברט קפלן מצדד בדעה זו. "איננו חושבים שהכלכלה בדרך להתחמם יתר על המידה", הדגיש. קפלן וקשקארי יהיו בעלי זכויות הצבעה בישיבות המדיניות של הבנק בשנה הבאה. 

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
הקפיטליזם בנוי על המונים נואשים מספיק כדי ללכת
הקפיטליזם בנוי על המונים נואשים מספיק כדי ללכת למעסיקים ולהציע להם את כשרונם ובתמורה לקבל כשכר חלק קטן מהתפוקה שייצרו. השאר הולך למעסיק כרווח. אם המעסיק לא יחשוב שהוא יכול לנצל מועמד לעבודה מסויים, לא תהיה לו כל סיבה לשכור אותו. קפיטליזם מבוסס על מעגל של ניצול המוני.
Clover  |  25.09.16
לכל התגובות