אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי החגים: מתווה לפתרון מחלוקות השכר בחברת החשמל צילום: יוסי זליגר

אחרי החגים: מתווה לפתרון מחלוקות השכר בחברת החשמל

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן מגבש מתווה לפתרון כל מחלוקות השכר בחברת החשמל. המהלך, שמגובש בשיתוף הנהלת החברה ומשרד האוצר, יביא לקליטת עובד קבלן כנגד כל שני עובדי ותיקים שיפרשו. העובדים שייקלטו יזכו לחשמל חינם

26.09.2016, 06:51 | ליאור גוטמן

יושב ראש ההסתדרות אבי נינסוקרן ויושב ראש ועד עובדי חברת החשמל מגבשים בימים אלה "דיל של אחרי החגים" במטרה להכניס למהלך אחד את כל מחלוקות השכר בחברה. ההסכם הכולל צפוי להגיע לאישור ועדי העובדים בחברת החשמל במהלך אוקטובר, והוא צפוי לכלול הסכמי פרישה חדשים ל־350 עד 400 עובדים; קליטת 180 עובדי קבלן כעובדים קבועים עם זכאות לחשמל חינם; פתרון למחלוקת המתנהלת סביב חריגות השכר; העברת כ־100 מנהלים מחוזה העסקה קיבוצי לחוזה העסקה אישי; ותוספת שכר של 1% לכלל העובדים. גיבוש ההסכם נעשה בשיתוף משרד האוצר והנהלת חברת החשמל.

קראו עוד בכלכליסט

מי שמוביל את המהלך הוא ניסנקורן, שנמצא בשנת בחירות בהסתדרות. הוא צריך את הוועדים הגדולים קרוב לחזה, ועל כן הוא מנסה להגשים את ההבטחה שנתן לוועד העובדים החזק במשק — זה של חברת החשמל. הוא הבטיח כי הליך הפרישה בחברה לא יושלם כל עוד לא ייקלט עובד אחד עבור כל שני עובדים שייפרשו. ואכן כ־180 עובדי יקלטו כעובדי במעמד קבע, בעוד 350־400 יפרשו.

אבי ניסנקורן יו"ר ההסתדרות, צילום: נמרוד גליקמן אבי ניסנקורן יו"ר ההסתדרות | צילום: נמרוד גליקמן אבי ניסנקורן יו"ר ההסתדרות, צילום: נמרוד גליקמן

המהלך עצמו נולד בעקבות התגובות החיוביות לתוכנית הפרישה החדשה של חברת החשמל שהושקה במהלך סוף השבוע האחרון. באוצר ובהנהלת החברה דרשו לדלל כאמור את מספר העובדים, ולהפתעתם מאות עובדים הביעו נכונות לעזוב. מדובר בעיקר בעובדים מדור א' שעלות פרישתם היא בין 1.3 מיליון שקל ל־1.4 מיליון שקל. כך, הצלחת תכנית הפרישה פתחה חלון הזדמנויות לסגור את כל הנושאים בבת אחת — מהצד של הנהלת החברה ומשרד האוצר מדובר בצמצום עלויות התפעול והעברת המנהלים להסכמים אישיים, כשמהצד של העובדים מדובר בתוספות השכר של 1% וקליטת עובדי הקבלן.

נושא חריגות השכר, במסגרתו עובדי החברה אמורים להחזיר לקופתה 150 מיליון שקל בגין תוספות דרגה ואש"ל למנהלים בכירים, עוד נמצא במשא ומתן. נכון לעכשיו על השולחן מונחות כמה הצעות, אך במסגרת הדיל המחלוקת צפויה להפתר באמצעות החזרים דיפרנציאלים. כלומר, מי שקבל יותר תוספות יחזיר יותר ולהפך.

יושב ראש ועד עובדי חברת החשמל דוד (מיקו) צרפתי סרב להתייחס לידיעה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
תשתית חשמל זאת השקעה אינסופית ויקרה להדהים בדאגה
תשתית חשמל זאת השקעה אינסופית ויקרה להדהים בדאגה לקווי אספקה לכל מיני נקודות נידחות ותיקון תקלות במזג אוויר קשה. חשמל צריך לייצר במפעלים מאוד יקרים ומזהמים ולדאוג לשרשרת אספקת דלקים יקרים לשינוע ואחסון. צריך לדאוג לאספקה מספיקה בנקודות קיצון וליעילות טובה בנקודות שפל. חברת החשמל בהחלט צריכה להיות אחראית לתשתיות. היא צריכה להיות יעילה אבל לא רווחית. זה שירות של המדינה לאזרח. האשליה הקפיטליסטית שכל מיני תחנות פרטיות ייעלו את השוק היא בדיחה. מה מידת האחריות של התחנות הפרטיות? כמה חשמל הן מתחייבות לספק? מה העונש אם הן לא מצליחות לספק את ההתחייבות? בסופו של דבר מדובר ביזמים שאכן יודעים לייצר חשמל זול (בימי שמש) ולמכור אותו ביוקר אבל הם עדיין מסתמכים על חברת החשמל לספק את מלוא התפוקה כשלהם לא בא לייצר. אז מה אנחנו כמדינה הרווחנו? חברת החשמל עדיין צריכה להקים מספיק מפעלים בשביל 100% תפוקה.
Apple  |  26.09.16