אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חוק שכר הבכירים חותך את השכר של רקפת רוסק עמינח ב-5.8 מיליון שקל צילום: יובל חן

חוק שכר הבכירים חותך את השכר של רקפת רוסק עמינח ב-5.8 מיליון שקל

על פי מדיניות התגמול החדשה של לאומי, שהותאמה למגבלות שכר הבכירים, שכרה השנתי של מנכ"לית הבנק יעמוד על 2.34 מיליון שקל - מול 8.1 מיליון שקל ב-2015. "נקבעו מנגנונים המאפשרים לעדכן את רכיבי התגמול"

26.09.2016, 10:51 | רעות שפיגלמן

בנק לאומי פירסם היום (ב') את מדיניות התגמול החדשה שלו, המותאמת לחוק הגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית. על פי המדיניות המעודכנת יעמוד שכרה השנתי של המנכ"לית רקפת רוסק עמינח על 2.34 מיליון שקל - סכום המגלם שכר חודשי של 195,400 שקל.  

קראו עוד בכלכליסט

בזימון לאסיפה שתתכנס בחודש הבא ושתידרש לאישור המדיניות מציין הבנק כי שכרם של יתר הבכירים למעט המנכ"ל "יעמוד בהוראות הקבועות בחוק מגבלת התגמול". . החוק שאושר בחודש מרץ השנה בכנסת קובע תקרת עלות שכר שנתית של עד 2.5 מיליון שקל או יחס שכר של עד פי 35 מעלות השכר הנמוכה ביותר הקיימת בתאגיד.

בשנת 2015 עמדה עלות השכר של רוסק עמינח על 8.1 מיליון שקל - השכר הגבוה במערכת הבנקאית. השכר החודשי של רוסק עמינח עמד בשנת 2015 על 677 אלף שקל.

שכרו של היו"ר ברודט על פי מדיניות התגמול החדשה אינו מפורט בדוח של לאומי, אולם גם במקרה זה יעמוד השכר על מקסימום של 2.5 מיליון שקל. בשנת 2015 עמדה עלות שכרו של ברודט על 5.82 מיליון שקל.

נתוני השכר החדשים יהיו תקפים מאוקוטבר 2016 עד לסוף 2019. בלאומי מציינים כי " הואיל ומדיניות זו גובשה בהתאם להסדרים המצויים בתהליך התהוות, נקבעו במדיניות התגמול מנגנונים המאפשרים לוועדת התגמול ולדירקטוריון לעדכן את רכיבי התגמול השונים במהלך תקופת המדיניות, וזאת במקרה שהנסיבות הקיימות במועד העדכון יצדיקו, לדעת ועדת התגמול והדירקטוריון, ביצוע עדכונים כאמור".

הההפרשות הפנסיוניות, ההפרשות ביטוחיות והפרשות לקרן השתלמות לא נכללו בחישוב המגבלה שנקבעה בחוק.  עם זאת, במידה ובבשל הפרשות אלו שכרו של עובד יחצה את הרף שנקבע בחוק, הרי שהייתרה שמעל התקרה לא תוכר כהוצאה לצרכי מס.

ממדיניות התגמול שפרסם הבנק עולה כי מענקים נוספים שישולמו לנושאי המשרה יילקחו בחשבון לצורך התקרה שנקבעה בחוק. סכום המענקים המשתנים כתלות בעמידה ביעדים לנושא משרה, למעט יו"ר ומנכ"ל, לא יעלה על 7 משכורות חודשיות בשנה.

נושאי המשרה יהיו זכאים למענק שנתי מדיד השקול למקסימום 3 משכורות חודשיות כתלות בעמידה ביחסי הלימות הון ובתשואה על ההון שישיג הבנק. כך למשל תשואה להון של 6% ועד 7.5% (לא כולל) תזכה את נושא המשרה במענק של משכורת אחת. בנוסף נושאי המשרה יהיו זכאים למענק אישי שלא יעלה על 3 משכורות בשנה.

במקרה שבו שכרו הכולל של נושא משרה בשנה מסויימת יהיה גבוה ב-40% מהתגמול הקבוע שנקבע לעובד (ללא מענקים משתנים) הרי שתשלום המענקים המשתנים יתפרס על פני מספר שנים על פי מתווה ידוע מראש.

רקפת רוסק עמינח , צילום: לאומי יח"צ רקפת רוסק עמינח | צילום: לאומי יח"צ רקפת רוסק עמינח , צילום: לאומי יח"צ

תגיות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
רוסק הייתה הסגנית של גליה מאור. כסגנית, לא
רוסק הייתה הסגנית של גליה מאור. כסגנית, לא ידעה כלום על מה שמאור עשתה ונענשה על ידי ארה"ב?! אם "לא ידעה כלום", כשם שגליה מאור "לא ידעה כלום" בעת משבר המניות הבנקאיות - לא מגיע לה משכורת של 8.1 מל"ש אלא "רק" 2.4 מל"ש... לא גומרת את החודש? שתקח הלוואות ...
Apple  |  01.10.16
32.
אדון "לא קנאי". נו זה כמעט כמו שתכתוב
אדון "לא קנאי". נו זה כמעט כמו שתכתוב ש"אפל" לא שייכת לממשלת ארה"ב, היא חברה פרטית (האמת - לא ממש, היא מונפקת לציבור), ולכן לא צריכה לשלם מס גבוה בארה"ב. מה שבעלי טיעונים כאלה "שוכחים" (לרוב הם לוביסטים ועו"ד שמקבלים שכר נאה כדי לשכוח) זה שחברה שמעסיקה אזרחים של מדינה, או משתמשת באזרחים של מדינה בתור השוק למוצריה, בעצם מנצלת את התשתיות במדינה. את הכבישים, את רשת התקשורת, את רמת החיים שמאפשרת לאזרחים להיות לקוחות שלה (וזה כולל המון - מערכת חינוך, בריאות, ועוד), את מערכת הבטחון של המדינה. על כל אלה צריך לשלם!!! עוד דבר. בנק הוא הרבה יותר מחברה כמו אפל. לבנק יש רשיון מהמדינה (כלומר בעקיפין מהציבור) להדפיס כסף. כלומר לקחת פקדונות ולנפח אותם פי עשרות כדי להלוות את הכסף המומצא הזה לאזרחים. לך אסור לעשות את זה בבית (גם אם תמצא אנשים שיהיו מוכנים לקבל ממך הלוואות כאלה). אם תנסה - ישימו אותך בכלא! בכך הבנק עושה שימוש גדול עוד יותר בציבור. לכן לציבור יש כל זכות שבעולם לקבוע את כללי המשחק ואת גובה המס שהבנק ישלם. ממש כמו שלאפל יש כל זכות שבעולם לקבוע את גובה המחירים למוצריה. (אבל אז לציבור יש כל זכות שבעולם למסות לה את הצורה). בנק הוא הדבר הכי רחוק בעולם מעסק פרטי "שלא שייך למדינה"!
Sailboat  |  27.09.16
לכל התגובות