אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדיירים נאלצו לעזוב את דירתם החדשה – הקבלן יפצה צילום: עדי זלק וינר

הדיירים נאלצו לעזוב את דירתם החדשה – הקבלן יפצה

בלי טופס 4, בלי חשמל ועם הרבה מחדלי בנייה. כך קיבלו בני הזוג את הדירה החדשה שרכשו במיטב כספם בעיר נתניה. 5 שנים אחרי שהקבלן לא מילא אחר התחייבותו להסדיר את המצב מול הרשויות ובכלל, נקבע כי יפצה את הרוכשים על הפרת הסכם המכר

13.10.2016, 09:40 | עו"ד דפנה גולובוביץ ביז'ונר

בני הזוג רכשו את הדירה שברחוב הקונגרס בנתניה "על הנייר" מקבלן פרטי בשם מאיר ורדי. הסכם המכר נחתם לפני חמש שנים ובני הזוג קיבלו את החזקה מספר חודשים לאחר החתימה, כשהקבלן התחייב חוזית לדאוג להעברת הבעלות על שמם תוך שלוש שנים.

אלא שהקבלן התקשה לקבל אישור לאכלוס הבניין (טופס 4), מה שמנע את העברת הזכויות, ובמסגרת הליך משפטי קודם שהתנהל בינו לבין הרוכשים הוא התחייב להסדיר את המחדלים המונעים את קבלת הטופס המיוחל. בנוסף, בני הזוג זכו בשנת 2013 בפיצויים על ליקויי בנייה שהתגלו בדירה ובבניין כולו ועבור עוגמת הנפש שנגרמה להם עקב אי קבלת טופס האכלוס לדירה.

הסאגה בין הרוכשים לבין הקבלן המשיכה משום שגם כעבור שנה לא התקבל טופס אכלוס והדירה עדיין לא נרשמה על שמם. משכך, הם הגישו נגד הקבלן תביעה נוספת, בה האשימו אותו בהפרת הסכם המכר.

הרוכשים סיפרו על התלאות שעברו בעקבות מחדליו של הקבלן, למשל, ניתוק הדירה מחשמל (שסופק על ידי הקבלן בהיעדר טופס 4) והצורך לעבור להתגורר בשכירות עד להסדרת הנושא מול הרשויות. הרוכשים אף התלוננו על כך שהקבלן פגע בפרטיותם כאשר צילם את ילדיהם ללא רשותם.

התובעים העמידו את התביעה 230,000 שקל כפיצוי עבור עוגמת נפש ופגיעה בפרטיות ועבור החזרי דמי השכירות ששילמו כשנאלצו לצאת מהדירה.

הקבלן דרש לדחות את התביעה נגדו וטען שהתובעים הם שהפרו את ההסכם והוא הודיע להם כדין על ביטולו. לדבריו, הם עזבו את הדירה בעצת משפחה נוספת שמשתפת איתם פעולה כדי לסחוט אותו. בנוסף, הקבלן סיפר שלא התכוון לצלם את ילדיהם, אלא את דירתם לצורך הבאת ראיות במסגרת ההליך המשפטי הקודם.

שעון החשמל נותק (אילוסטרציה), צילום: מאיר פרטוש שעון החשמל נותק (אילוסטרציה) | צילום: מאיר פרטוש שעון החשמל נותק (אילוסטרציה), צילום: מאיר פרטוש

עזבו בלית ברירה

 

השופטת סמדר קולנדר-אברמוביץ דחתה את טענת התובעים לפיה הקבלן פגע בפרטיותם, לאחר שהתרשמה שהקבלן אכן צילם את הדירה ולא את הילדים, שאף לא נראים בבירור בצילומים.

בנוסף, השופטת הבהירה שהרוכשים כבר קיבלו על עוגמת הנפש שנגרמה להם עקב מעשי הקבלן, ואינם זכאים לפיצוי כפול ברכיב זה. עם זאת, השופטת דחתה את טענות הנתבע בנוגע להפרת ההסכם או הפעילות ה"סחטנית", וקבעה כי לנתבע לא הייתה סמכות לבטל את הסכם המכר כאשר הוכח שהרוכשים עמדו בכל התחייבויותיהם הכספיות, ולא הוצגה כל ראיה לכך שהפרו אותו.

בנוסף, השופטת האמינה לגרסת התובעים בנוגע לעזיבת הדירה שרכשו במיטב כספם לאחר שהנתבע ניתק אותם מהחשמל.

השופטת פסקה באופן חד-משמעי שמי שהפר את הסכם המכר הוא הקבלן וקיבלה את תביעת הרוכשים בהיבט זה. לרוכשים נפסקו 49,500 שקל החזרי שכר דירה, בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 6,000 שקל.

לפסק הדין

• ב"כ התובעים: עו"ד קדרון

• ב"כ הנתבע: לא צוין

* עורכת דין דפנה גולובוביץ ביז'ונר עוסקת בדיני מקרקעין

** הכותבת לא ייצגה בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

באדיבות אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
שופטת מושחתת קולנדר, "כשיטה" פוגעת בפרט לטובת עיריית
שופטת מושחתת קולנדר, "כשיטה" פוגעת בפרט לטובת עיריית נתניה וקבלניה! דוגמא אחת מעשרות תיקים - ראה תיק אליהו חסון כנגד בן דוד מרים, קולנדר עם רשע בפשע הוציאה פסק דין בהעדר הגנה וייצוג בתביעה על לשון הרע לטובת קבלן מעיריית נתניה חסון המחוסן כנגד נציגת דיירים בן דוד מרים שאיתה מר חסון (המקושר בקשר משפחתי עם קצינה רויטל קרקו ועוד) חתם חוזה מפוקפק - גברת קולנדר אברמוביץ בתיק הנ"ל ובכלל לא מבצעת תפקידה ע"פ ראיות אלא רק גחמות הצמודות "לשיטה" - תתעוררו נתניה היא מעוז כל פשע! בתי משפט ומשטרה בכיס של הפושעים  - חייבים להפסיק עבודתה של קולנדר אברמוביץ - ושל שופט נוסף שסרח אריאל ברגנר מנתניה רבתי.
OlgaLr  |  21.10.16