אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אביגדור קפלן עשה את שלו: יעזוב את קבוצת אלון בדצמבר צילום: אוראל כהן

אביגדור קפלן עשה את שלו: יעזוב את קבוצת אלון בדצמבר

מנכ"ל הקבוצה הודיע כי יעזוב עם תום חוזהו. במקביל, אלון רבוע כחול שנמכרה למוטי בן־משה, עברה לרווח של 112 מיליון שקל בינואר־יוני

27.09.2016, 07:19 | גולן חזני

שנתיים אחרי המינוי שלו למנכ"ל קבוצת אלון, אביגדור קפלן יעזוב את החברה עם תום חוזהו בסוף 2016, זאת לאחר מכירת השליטה באלון רבוע כחול, האחזקה העיקרית של הקבוצה. קפלן שימש כמנכ"ל הקבוצה מינואר 2015, עת החליף את דודי ויסמן ביוזמה של שרגא בירן, בעל השליטה ושותפו של ויסמן עד אז, לאור סכסוך ביניהם. קפלן הוביל את הסדרי החוב של אלון רבוע כחול והחברה־הבת מגה, שהכבידו על הקבוצה כולה ולמעשה גרמו לקריסתה. אלון רבוע כחול נמכרה בהסדר חוב למוטי בן־משה תמורת 113 מיליון שקל והזרמה של 300 מיליון שקל לחברה. החזית היחידה שנותרה עתה לקבוצת אלון היא מול נושיה, בבית המשפט, ושם המעורבות של קפלן ירדה ובירן מנהל את המאבק בעצמו. קבוצת אלון מחזיקה ב־80% מחברת אלון חיפושי גז וב־9.5% מחברת דלק US ובזכויות המפעיל של כביש 6.

קראו עוד בכלכליסט

העימות עם מחזיקי האג"ח

 

הצרות של מגה הגיעו גם לחברת האחזקות, קבוצת אלון, שמנהלת אף היא מאבק משפטי מול נושיה שדורשים להגיע להסדר חוב ומבקשים לקחת לידיהם את השליטה בחברה. המחזיקים העמידו חוב של 1.8 מיליארד שקל לפירעון מיידי, והחברה טענה כי מדובר בדרישה לא חוקית וביקשה לבטל אותה.

החברה ובירן טוענים באמצעות עו"ד עופר צור כי המחזיקים מנסים לקחת את נכסי החברה אליהם, ואין שום הצדקה חוקית למעשיהם. המחזיקים בראשות הרמטיק טוענים כי הדאגה היחידה שלהם היא לכספי החוסכים.

כפי שפורסם ב"כלכליסט", בין הצדדים מתנהל הליך גישור בפני עו"ד רובי בכר, שהגיש בשבוע שעבר מסמך לבית המשפט, לפיו ישנה התקדמות בהליך הגישור וכי הוא מקווה לסיים אותו בקרוב. שתי נקודות המחלוקת העיקריות בגישור היא אורך הזמן שבירן יקבל להכנסת משקיע שאמור להזרים 120 מיליון שקל לחברה. בירן מבקש לאפשר לו לנהל את הליך האיתור עד סוף 2017, ואילו המחזיקים בראשות פסגות, כלל ומגדל, מוכנים להמתין רק עד אמצע 2017. נקודת המחלוקת השנייה נעוצה בהיקף ההזרמה לקופת החברה. בירן מוכן להזרים 40 מיליון שקל, ואילו המחזיקים דורשים סכום גבוה יותר, ובנוסף הם דורשים לקבל מניות בשווי 70 מיליון שקל בחברה לאחר כניסת המשקיע.

אביגדור קפלן, צילום: ענר גרין אביגדור קפלן | צילום: ענר גרין אביגדור קפלן, צילום: ענר גרין

במקביל, אתמול פרסמה אלון רבוע כחול שהשליטה בה הועברה לידי בן־משה, את דו"חות הרבעון השני, שמוצגים עדיין ללא איחוד החברות־הבנות דור אלון ונעמן, שבסוף הרבעון עדיין הוגדרו נכסים שעומדים למימוש (במסגרת ההסדר). בן־משה החליט להמשיך ולהפעיל את שתי החברות ובדו"חות הרבעון השלישי יחזרו התוצאות שלהן להיות מאוחדות בדו"חות החברה.

הערת עסק חי נעלמה

 

עם זאת, הערת העסק החי שהופיעה בדו"חות כבר איננה מופיעה שם בעקבות ההזרמה של בן־משה והמרה של הלוואת בעלים שנתנה החברה־האם אלון ישראל בסך 170 מיליון שקל, למניות. בנוסף, לאור ההסכמות עם נאמני מגה, פחתו הערבויות של אלון רבוע בגין הערבויות למגה ב־180 מיליון שקל. הגירעון בהון העצמי של רבוע כחול שעמד בסוף 2015 על 260 מיליון שקל, ירד בסוף הרבעון השני לגירעון של 180 מיליון שקל, וברבעון השלישי עם הזרמה של בן־משה בתחילת ספטמבר, צפוי ההון העצמי להיות חיובי.

החברה־הבת אלון ריבוע נדל"ן סיימה השבוע גיוס של 273 מיליון שקל בהרחבת סדרת אג"ח, ובן־משה אמר עם סיום הגיוס: "אני רואה בסיפוק רב את התמורות שחלו במצבה הפיננסי של הקבוצה בעקבות השלמת הסדר החוב. הפעולות שנקטנו יחזקו את ההון העצמי באופן משמעותי. אלון רבוע כחול ישראל היא קבוצה עסקית מצוינת ובכוונתנו להוסיף ולפעול להשבחת הפעילויות העסקיות והרחבתן לרווחת כל בעלי העניין בקבוצה. לאלון רבוע כחול נכסים מצוינים ומעתה היא תיהנה גם מהאיתנות הפיננסית הניכרת שהבאנו לעסקה".

את הרבעון השני סיימה אלון רבוע כחול נדל"ן ברווח של 48 מיליון שקל ואת המחצית הראשונה של 2016 היא סיימה ברווח של 112 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד של 562 מיליון שקל בתקופה המקבילה. תרמו למעבר לרווח הקטנת ההפרשה להתחייבויות הקשורות למגה, ושיערוך הקניון של החברה במתחם השוק הסיטונאי בתל אביב.

תגיות